Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ud over de to redaktører, som var medstiftere af den liberalistiske tænketank CEPOS, har denne antologi bidrag af bl.a. Ditlev Tamm, Henrik Gade Jensen og Bo Bjørnvig. De har ønsket at nedbryde tabuer, sætte lys på hidtil glemte vinkler i historieskrivningen og gøre op med sejlivede myter. Temaerne er bl.a. frihed, retsstaten, demokratiet og folkestyret som institutioner, der gennem tiden har promoveret den borgerlige humanisme og det liberale frisind.
I bogen fortæller analytikere, meningsdannere og politikere, hvorfor og hvordan vi fik en helt ny udlændingelov for 30 år siden (den 8. juni 1983) med vidtgående udvidelser af udlændinges adgang til at bosætte sig i Danmark. Og forfatterne diskuterer, hvorfor man ikke ændrede den i tide, før den fik uoverskuelige konsekvenser. Man havde åbnet en ladeport – som så til gengæld blev smækket godt og grundigt i efter regeringsskiftet i 2001.Bogen gør status over de 30 år, der er gået og åbner debatten om, hvad der skal ske med udlændingepolitikken, hvis/når Blå blok om 2 år generobrer regeringsmagten fra Rød blok. I bogen medvirker 15 skribenter – heriblandt tre tidligere integrationsministre.
Bogen sætter fokus på de "ømme punkter" i Danmarks nyere historie f.eks. samarbejdspolitikken under Besættelsen 1940-45 og fodnotepolitikken i 1980'erne og rejser spørgsmål som: "Vælger vi helst vattede og kyniske løsninger under varme og kolde krige?" Samt "strøs der sand på historien" i de officielle danske værker og udredninger med hvidvaskning af de ansvarlige politikere? Et redigeret og kommenteret udvalg af over 160 debatindlæg fra aviserne de sidste ti år.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.