Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Kirsten Drotner

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - At skabe, analysere og dele data
    af Kirsten Drotner & Sara Mosberg Iversen
    341,95 kr.

    Denne gennemgribende digitalisering af samfundet medfører en omfattende produktion af data, som giver nye muligheder for at undersøge det digitale felts kommunikationsformer, relationer og netværk, hvad enten der er tale om individer, institutioner eller instrumenter. Ligeledes tillader netværksforbundne digitale teknologier nye måder at indsamle, behandle og formidle viden på.Bogen giver en grundlæggende introduktion til, hvordan digitale metoder kan benyttes til at undersøge det digitale felt, både når man skaber og analyserer data, og når man deler undersøgelsesresultater.Blandt de metoder, som behandles i bogen, er brugen af Google Analytics til web-analyse, dataindsamling via API, semantisk netværksanalyse, brug af digitale arkiver og kvalitativ kodning med Nvivo.Alle metoderne illustreres af forskningsbaserede, konkrete eksempler og sluttes af med praktiske råd til studerende og forskere.

  • af Kirsten Drotner, Berit Anne Larsen, Anne Sophie Warberg Løssing & mfl.
    228,95 - 288,95 kr.

    Interaktion med publikum er en kerneopgave for museerne, som i disse år lægger vægt på at udvide og forandre denne interaktion. Det interaktive museum dokumenterer, diskuterer og perspektiverer, hvordan digitale medier er afgørende katalysatorer for disse ændringer. Bogens kapitler giver teoretiske og praktiske redskaber til at analysere og forstå nye fysiske og virtuelle interaktionsformer inden for en række forskellige museumstyper – fra kunstmuseer til science centre. Målgruppen er især grundfagsstuderende på universiteter, seminarier og højskoler. Bogen rummer dog mange interessante perspektiver for alle, der interesserer sig for at forstå grundlæggende forandringer i nogle af grundpillerne for samfundets kultur og kommunikation.

  • af Kirsten Drotner
    341,95 kr.

    Medier – fra film, tv, radio og aviser til internet, spil ogmobile enheder – forbindes ofte med forandring, fornyelseog fremtid. Men medier handler også om gentagelse,fastholdelse og fortid. Medier har nemlig en historie, ogde er med til at forme samfundets historie om sig selv.På bagrund af nye tilgange til mediernes mange fortider,giver denne bog en solid og perspektivrig indføring i,hvordan mediernes mangfoldige historier kan undersøgesog forstås i forhold til moderne samfund, hvilke metoder detkræver, og hvilke traditioner medievidenskaben udspringeraf og selv udvikler. Bogen inddrager telekommunikationenog computeren i massemediernes historie og giver herveden opdateret baggrund for at forstå nutidens kompleksemedielandskab.Bogen henvender sig især til grundfagsstuderende påuniversiteter, seminarier og højskoler. Samtidig giver denredskaber til at forstå mediernes fortider for alle, som vilbag om mediernes ofte flygtige samtid.Kirsten Drotner er professor ved Syddansk Universitet oghar udgivet en lang række bøger og artikler om digitalemedier, kreativ medieproduktion og mediehistorie.

  • af Michael Hviid Jacobsen, Svend Brinkmann, Inge Kryger Pedersen, mfl.
    503,95 kr.

    Kultur er et mangfoldigt begreb og dækker vidt forskellige ting som kunstgenstande, sociale omgangsformer og forskellige landes karaktertræk. Samtidig er kultur et uomgængeligt begreb i samfundsvidenskaben, hvor kultur kan forklare mange sociale fænomener.Denne bog giver en bred introduktion til kultursociologi og kulturens betydning for det sociale liv under tre temaer:- Kulturbegrebet i teori og praksis- Kultur som samfundsindretning- Kultur, sundhed og det hele livBogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen, professor på AAU, og Pernille Tanggaard Andersen, lektor på SDU, og rummer bidrag fra sociologer i Danmark, Norge, Sverige og England.

  • af Kirsten Drotner
    278,95 kr.

    Medier - fra tv, radio og aviser til internet, spil og mobile enheder - forbindes ofte med forandring, fornyelse og fremtid. Men medier handler også om gentagelse, fastholdelse og fortid - medier har en historie, og de er med til at forme samfundets historie om sig selv.På bagrund af nye tilgange til mediernes mange fortider, giver Kirsten Drotner en solid og perspektivrig indføring i, hvordan mediernes mangfoldige historier kan undersøges og forstås i forhold til moderne samfund, hvilke metoder det kræver, og hvilke traditioner medievidenskaben udspringer af og selv udvikler. Bogen inddrager telekommunikationen og computeren i massemediernes historie og giver herved en opdateret baggrund for at forstå nutidens komplekse medielandskab.Bogen er vinder af Lærebogsprisen 2009

  • af Kirsten Drotner
    65,95 kr.

    I ”Drengemagasiner – magasindrenge” går dr.phil. Kirsten Drotner i dybden med masselitteraturen for drenge i 1800-tallets England og undersøger, hvordan ændringer i den kapitalistiske produktionsmåde satte sig igennem bevidsthedsmæssigt som en stigende ideologisk inderliggørelse i litteraturen. Bogen udkom første gang i 1977.Kirsten Drotner (f. 1951) er dr.phil. og professor emerita i medievidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Hendes forskningsområder er bl.a. mediebrug, børn og medier, digital kompetenceudvikling, mediehistorie, museumskommunikation samt børne- og ungdomskultur, og hun er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og artikler om disse emner.

  • af Kirsten Drotner
    74,95 kr.

    Unge hører til kulturens seismografer – de er ofte den del af befolkningen, der først og mest eksperimenterer med nye kulturelle udtryk. Det gælder også i mediekulturen. Unge har ivrigt kastet sig over seriehæfter i 1800-tallet, film i begyndelsen af forrige århundrede, og mod slutningen af 1900-tallet var det musik og computerspil, der var de mest markante udtryk.Kirsten Drotner undersøger i ”Unge, medier og modernitet”, hvordan unge bruger medierne, og hvordan voksne gennem tiden har reageret på de unges brug af medier. Bogen, der udkom første gang i 1999, henvender sig til alle, der arbejder professionelt med unge, eller som bare interesserer sig for medier og populærkultur.Kirsten Drotner (f. 1951) er dr.phil. og professor emerita i medievidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Hendes forskningsområder er bl.a. mediebrug, børn og medier, digital kompetenceudvikling, mediehistorie, museumskommunikation samt børne- og ungdomskultur, og hun er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og artikler om disse emner.

  • af Kirsten Drotner
    65,95 kr.

    Unges hverdagskultur og æstetiske udtryksformer kredser i høj grad om billeder, musik og kroppens udfoldelser. Men hvorfor? Det giver Kirsten Drotner svar på i denne bog, hvor hun også undersøger, hvilke krav denne tendens stiller til pædagogikken og til alle dem, der arbejder professionelt med unge.”At skabe sig – selv” udkom første gang i 1995.Kirsten Drotner (f. 1951) er dr.phil. og professor emerita i medievidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Hendes forskningsområder er bl.a. mediebrug, børn og medier, digital kompetenceudvikling, mediehistorie, museumskommunikation samt børne- og ungdomskultur, og hun er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og artikler om disse emner.

  • - Institutions, Representations, Users
    af Kirsten Drotner & Michael (Dept. of Communication and Arts Haldrup
    518,95 - 1.777,95 kr.

  • af Anne Jerslev, Stig Hjarvard, Ib Bondebjerg, mfl.
    658,95 kr.

    Klassisk og moderne medieteori er den første samlede danske fremstilling af medieteoriens centrale retninger, skoler og paradigmer. Behovet for en dansksproget grundbog om medieteori er blevet udtalt i takt med medie- og kommunikationsvidenskabens vækst i Danmark siden 1980’erne og interessen for mediernes rolle i tilstødende videnskaber.Medier udgør en central del af den moderne tilværelse og det moderne samfundsliv. Det gælder alt fra politik, kultur og religion til arbejde, fritid og forbrug. Bogen søger at udbrede kendskabet til førende teorier om medier og kommunikation. Desuden viser den, hvordan vores medieteoretiske forståelse har ændret sig i takt med forandringer i det medie- og informationsteknologiske landskab.Bogen tilbyder en historisk oversigt over medieteoriens fremkomst og udvikling. Tidsmæssigt griber bogen tilbage til det 20. århundredes begyndelse, hvor de første medieteoretiske betragtninger blev formuleret. Derpå følger en gennemgang af efterkrigstidens mere systematiske udvikling af medieteorien. Bogen slutter med en række teorier, der sætter forståelsesrammer for de ændringer, som de sidste års medieteknologiske udvikling – og i særdeleshed de digitale medier – afstedkommer for relationerne mellem medier, mennesker og samfund.Bogen er opbygget kronologisk og består af tre dele: ”Klassisk medie- og kommunikationsteori”, ”Nyere medieteori” og ”Forandringer af medier og kommunikation”. De enkelte kapitler præsenterer periodens centrale teorier og afsluttes med en oversigt over nøglebegreber.

  • af Kirsten Drotner, Kim Christian Schroder, Ross Parry & mfl.
    620,95 - 2.957,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.