Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Et ungt par kommer til at bryde ind i lejligheden under deres egen, efter de har låst sig ude. Hjemmet er helt tomt og mørkt, og der er intet spor af den usædvanligt almindelige familie, som det unge par har haft som underbo i årevis. Lyset virker ikke, og da det endelig lykkes dem at få strøget en tændstik, ser de liget af den gamle tjenestepige sidde sammensunken i en lænestol ... Kjeld Abells "Anna Sophie Hedvig" er et nervepirrende skuespil, hvor et dybtliggende motiv for mord bliver til et skræmmende billede på 1930‘ernes kamp mellem friheden og tyranniet.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
Kjeld Abells skuespil om H.C. Andersens liv er, som titlen antyder, ganske eventyrligt, idet måne, stjerne, skarnbasse, mariehøne og fatter og mutter frø alle får stemme til at fortælle den fantasifulde digters historie.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Synskhedens gave" er en samling af Kjeld Abells bedste tekster skrevet på tværs af genrer og tid. Erindringsbilleder fra forfatterens barndom i Ribe blander sig med ungdomsminder fra hans tid i Paris og en farverig skildring af hans lange rejse rundt i Kina. Essays og artikler skrevet mellem 1935 og 1951 markerer, at Kjeld Abell var en af sin tids vittigste og mest dedikerede kritikere, mens en række portrætter af de skrå brædders førende skikkelser viser hans store engagement i kulturens verden. Læs om Liva Weel, Margot Lander, Bodil Ipsen, Poul Reumert, Clara Pontoppidan og mange flere.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Fire Skuespil" er en samling af Kjeld Abells største skuespil, som alle, på hver deres måde, er kritiske og rammende. Borgerlig børneopdragelse i starten af 1900-tallet sættes under satirisk lup i "Eva aftjener sin barnepligt", mens funktionær Larsen flygter fra sit småborgerlige liv for at finde "Melodien der blev væk" i stykket af samme navn.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
En vinduespudser er sat til at pudse glasset mellem publikum og scenen, og skuespillere såvel som rekvisitter forsøger nu at indføre ham i teatrets hemmeligheder.Kjeld Abells festspil "Ejendommen matr. Nr. 267 østre kvarter" er en hyldest til samtidens teater og dets publikum, men samtidig er det et forsøg på at inddrage menigmand i teatrets magiske men til tider noget indforståede verden.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
Navnet på Kjeld Abells titelkarakter er hentet fra det sene 1800-tals store drama, hvor kronprins Rudolf af Østrig skød sig selv på sit slot sammen med sin purunge elskerinde Maria Vetsera. Kjeld Abells teaterstykke kredser om samme åndelige forfald, som han fandt i sin tids ungdom, mens han tager sin samtids skrantende moral op til debat.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Silkeborg" er Kjeld Abells drama om besættelsen og besættelsestiden. Det er en hyldest til den jævne mand, personificeret i frihedskæmperen Lille Ulriksen, og til dem, der gav deres liv for friheden. Men det er også et opgør med det borgerlige Danmark og med dem, som ikke tog stilling for eller imod.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er oversat til andre sprog.
Den excentriske og temperamentsfulde digter Jonas Lyhre sidder ved sit klaver og komponerer en sang om Dyveke, Christian den andens ulykkelige forlovede, der døde af at spise forgiftede kirsebær. Undervejs får han besøg af sin påtrængende og elskovssyge kone, men også af den ene muse efter den anden, og med deres hjælp giver han sig til at omskrive Dyvekes ulykkelige skæbne.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Melodien der blev væk" er Kjeld Abells debut som skuespilforfatter. Han kaldte den selv en invitation til ungdommen på dens eget sprog og en duel på tværs af orkestergraven. Stykket handler om den lille funktionær Larsen, som bryder med sin småborgerlige tilværelse og finder melodien andetsteds – melodien, der ellers var blevet væk for ham.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Antwerpen banegård. Et par timer bagud ligger Kastrup i grå efterårsblæst, solnedgang over skyerne, Holland lagt ud i et ubrudt mønster af flimrende diamantedderkopper på en sort fløjlspude, bagsiden af Bruxelles, hæslig, hyggelig, ikke hyggelig på dansk, hyggelig på en anden måde, man fik lyst til at hoppe af, lyst til at blive, men båden venter i Antwerpen…"Sådan starter Kjeld Abell skildringen af sin rejse fra Antwerpen til Indien. Fortællingen bugner af flygtige og enestående indtryk fra efterkrigstidens Europa og de mange skæve eksistenser, han mødte på sin vej.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
Kjeld Abells sidste skuespil, "Skriget", spiller på forholdet mellem åbenhed og lukkethed og er samtidig en hård kritik af, hvad han anså som dansk stalinisme i starten af 1960‘erne.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog."Kjeld Abells melodi som aldrig blev væk, men som han ind imellem måtte lede efter med smerte, kom igen, ren og stærk og utvungen i hans sidste stykke." – Ivar Harrie
”Her begynder din skoletid – du vil blive forsynet med en karakterbog, hvori vi kan læse, om du har været flink eller uefterrettelig – pæne karakterer belønnes efter skalaen 5 til 25 øre, som efterhånden sættes ind på din sparekassebog – hvad dårlige vidnesbyrd fører til, kan du selv gætte – husk på, at børnene kommer fra dannede hjem, som måske senere kan være dig til stor nytte – alt hvad du fra nu af gør, vil din lærerinde, dine kammerater, dine veninder og deres pårørende lægge mærke til, og det vil blive brug imod dig senere – Farvel min pige.”Sådan siger Evas far, lige inden han kysser hende farvel på hendes første skoledag og sender hende ind i klasseværelset. Kort efter skal klassen på besøg på et kunstmuseum, og efter lukketid sker der ting og sager, som Eva ikke er blevet informeret om. Portrætterne kryber ud af deres rammer og kommer til te hos hinanden, hvor de bagtaler Eva og de andre museumsgæster.Kjeld Abells skuespil ”Eva aftjener sin barnepligt” er en satire over borgerlig børneopdragelse i tiden lige før første verdenskrig.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
Inspireret af Alexandre Dumas’ roman "Kameliadamen" lader Kjeld Abell selvsamme Dumas forvilde sig rundt i Paris på jagt efter den kærlighed, der gik tabt i romanen.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Er jeg mon vågen – eller ligger jeg endnu og drømmer?Jeg drømmer. Fra livet i en verden langt langt borte, dybt dybt nede, fra et uendeligt rum inden i mig selv stiger drømmen varmende op til hudens overflade, der står den et sekund, lyttende."Kjeld Abells "De tre fra Minikoi" er skrevet som en roman, men kan også læses som en skildring af hans egen rejse i Kina og som udtryk for hans stærke politiske holdninger.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
Overklassefruen Constance lever i konstant frygt for sin mands indestængte vrede, og samtidig foragter hun ham for at være kedelig og død indeni. En aften haster hun hjem efter et restaurantbesøg og giver sig straks til at ringe til sin mand i håb om at nå at fange ham på kontoret, inden han tager hen på restauranten for at lede efter hende. Men før hun ved af det, kommer hendes mand ned fra første sal med skjorten uden på bukserne og selerne daskende efter sig, og nu viser Constances dødkedelige hustyran af en mand sig ikke at være, som hun frygtede, men måske endnu værre ...Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
En pilot skyder sig ud af sit fly, men inden hans faldskærm folder sig ud, lander han på en sky blandt græske gudinder, som stiller ham over for et valg: Vil han blive i livet eller flygte ind i døden? Vil han tage ansvar for sine handlinger og for sit eget liv eller vælge friheden?Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog."En triumf for det poetiske teater. I Kjeld Abells digtning betegnede værket et spring, et nyt og afgørende gennembrud." – Arne Helman Larsen
Judith kommer brasende ind i fruerne Mynthes dagligstue, mens det tordner og lyner udenfor. De pæne mennesker ser forskrækkede på den gennemblødte fremmede, der nu beder dem lukke den unge mand, der står ved hoveddøren, ind. Han var så elskværdig at holde sin frakke over hende i regnen, men hun nåede aldrig at få hans navn, og han lader i øvrigt ikke til at ville ud med det.Kjeld Abells skuespil "Judith" handler om at sætte handling bag vilje og ikke blot at nøjes med ord.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
André sidder på den café, som han med sin ungdomsforelskelse Tordis så ofte har besøgt. I dag er han gift og har børn, og Tordis bor i selvvalgt eksil på den stormfulde Iselø. På cafeen modtager han et brev med et billede af Tordis‘ for længst afdøde tante, og han frygter, at det er Tordis‘ selvmordsbrev til sin ungdomskærlighed.Kjeld Abells drømmende skuespil om Tordis og André har både episke og lyriske træk og sår konstant tvivl, om hvad der er fantasi, og hvad der er virkelighed.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog.
"Teatret var, teatret er, teatret bør altid være den frie tankes fantastiske fristed.""Teaterstrejf i påskevejr" er Kjeld Abells personlige kærlighedserklæring til teatret og hans udtryk for, hvor vigtigt det er som medie for hele menneskeheden.Kjeld Abell (1901-1961) var en dansk dramatiker, der både skrev skuespil til teatret og manuskripter til film. Kjeld Abell arbejdede ved teatre i både London, Paris og Danmark, og mange af hans skuespil er blevet oversat til fremmedsprog."Et bevægende og fantastisk-graciøst billede af ham selv, med lysende glimt af, hvad teatret er for ham og - da han er vor største fornyer - dermed også for os."- Svend Erichsen
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.