Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”Sådan lød teksten i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Han skrev om navne og holdt altid øje med både jubilæer og dødsfald.Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm sætter sig for at afdække historien bag.Derved sætter han uforvarende gang i begivenheder, som får helt uoverskuelige konsekvenser.Om forfatterenKlaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen ”Brug den sunde fornuft” om de vilkår nutidens børn møder, spændt ud mellem voksnes bekymring og optimisme.Forfatteren har bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik. Denne roman er forfatterens skønlitterære debut.
Med udgangspunkt i systemisk tænkning beskriver bogen en anerkendende og værdsættende praksis, som inddrager både børn og voksne. Forfatterne demonstrerer, hvorledes denne praksis igangsætter forandringsprocesser, som stimulerer læring, skaberlyst og iværksætterånd. Ved at flytte fokus fra fejlfinding til anerkendelse styrkes både børnenes og de voksnes indbyrdes relationer samt deres selvværd og ansvarsfølelse. Bogen giver inspiration og konkrete metoder til alle med tilknytning til skolen: lærere, sundhedsplejersker, PPR-medarbejdere og pædagoger.Forord af Klaus Wilmann, tidligere formand for Børnerådet.Bogen er en del af serien ANERKENDENDE PÆDAGOGIK.
”Det tog dem cirka 20 minutter at nå frem. Først igennem noget mørk og tæt granskov, og derefter over nogle bakker. Så kom de til et stykke med store gamle bøgetræer, og endelig til et område, som det var svært at bevæge sig i. Først var der vådt og sumpet, og så mødte man et tæt krat. Men drengene kendte en smutvej ind i krattet, og herinde var deres hemmelige sted.”Sådan begynder en dag i Thomas og Jespers liv. De har store planer og alt er godt. Solen skinner, det er forår, og i skoven er der stille. Men snart er det slut med stilhed og ro. Drengene falder over en farlig sag, som vender op og ned på deres liv. Den glemte grotte er en bog om hvad der sker, når man ved et tilfælde bliver hovedperson i en farlig affære, og ikke ved hvordan man kommer fri igen. Det er historien om Thomas og Jesper, som opdager en skjult hemmelighed og får store problemer. Det er en historie, med en dramatisk handling som sætter to familier og en hel skole på den anden ende.Men det er også historien om to drenges venskab, om deres udfordringer i det daglige, i deres familier og på skolen. Gennem historien udvikler deres venskab sig, og de lærer hinanden endnu bedre at kende.Og så er det endelig en fortælling om at skille sig lidt ud fra de andre, og om at finde sig til rette, som den man er.
”Det tog dem cirka 20 minutter at nå frem. Først igennem noget mørk og tæt granskov, og derefter over nogle bakker. Så kom de til et stykke med store gamle bøgetræer, og endelig til et område, som det var svært at bevæge sig i. Først var der vådt og sumpet, og så mødte man et tæt krat. Men drengene kendte en smutvej ind i krattet, og herinde var deres hemmelige sted.”Sådan begynder en dag i Thomas og Jespers liv. De har store planer og alt er godt. Solen skinner, det er forår, og i skoven er der stille. Men snart er det slut med stilhed og ro. Drengene falder over en farlig sag, som vender op og ned på deres liv.Den glemte grotte er en bog om hvad der sker, når man ved et tilfælde bliver hovedperson i en farlig affære, og ikke ved hvordan man kommer fri igen. Det er historien om Thomas og Jesper, som opdager en skjult hemmelighed og får store problemer. Det er en historie, med en dramatisk handling som sætter to familier og en hel skole på den anden ende.Men det er også historien om to drenges venskab, om deres udfordringer i det daglige, i deres familier og på skolen. Gennem historien udvikler deres venskab sig, og de lærer hinanden endnu bedre at kende.Og så er det endelig en fortælling om at skille sig lidt ud fra de andre, og om at finde sig til rette, som den man er.Forfatteren Klaus Wilmann f. 1952, har hele sit voksne liv beskæftiget sig med børn og unges vilkår i Danmark. Han blev uddannet pædagog i 70’erne, og arbejdede en periode i børneinstitutioner og i klubber. Han har i mange år arbejdet professionelt for børns rettigheder, og har blandt andet været formand for statens Børneråd. I hele sit arbejdsliv har han altid stået på børnenes side, og har arbejdet for at give børn og unge mere plads i samfundet.Denne roman, er hans første til store børn og unge, og i bogen viser han os, hvordan tilværelsen kan forme sig, set fra to13-årige drenges perspektiv.Det er en roman for de 12-17-årige, men voksne kan også læse med. Den er også velegnet til brug i undervisningen på 5 til 8 klassetrin.
”Bonjour madame Olsen, velkommen til Nice, mit navn er Louis Lambert, major Lambert, og jeg leder efterforskningen af denne frygtelige forbrydelse.””Bonjour, og tak for velkomsten, mit navn er Inge Olsen. Jeg tilhører Københavns Kriminalpoliti, med titel af kriminalkommissær.””Jeg håber, De har haft en behagelig rejse madame Olsen. Vi vil køre Dem til Deres hotel nu, og jeg vil hente Dem der klokken 14, hvorefter vi mødes til en briefing på gerningsstedet. Vil det passe Dem?”Inge Olsen ankommer til Nice Lufthavn, hvor hun bliver mødt af sin franske kollega, major Lambert, fra det lokale gendarmeri. Inge Olsen er udsendt af de danske myndigheder for at bistå fransk politi i opklaringen af en voldsom forbrydelse rettet mod en dansk diplomatfamilie. Det bliver en sag, som forandrer hende for altid.Om forfatterenKlaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen Brug den sunde fornuft om de vilkår nutidens børn møder. Forfatteren har desuden bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik.I 2020 fik forfatteren sin skønlitterære debut med hospitalskrimien En plet på kitlen. Med bogen Mørke dage i Nice fortsætter forfatteren med politikommissær Inge Olsen i en central rolle.
”Bonjour madame Olsen, velkommen til Nice, mit navn er Louis Lambert, major Lambert, og jeg leder efterforskningen af denne frygtelige forbrydelse.””Bonjour, og tak for velkomsten, mit navn er Inge Olsen. Jeg tilhører Københavns Kriminalpoliti, med titel af kriminalkommissær.””Jeg håber, De har haft en behagelig rejse madame Olsen. Vi vil køre Dem til Deres hotel nu, og jeg vil hente Dem der klokken 14, hvorefter vi mødes til en briefing på gerningsstedet. Vil det passe Dem?”Inge Olsen ankommer til Nice Lufthavn, hvor hun bliver mødt af sin franske kollega, major Lambert, fra det lokale gendarmeri. Inge Olsen er udsendt af de danske myndigheder for at bistå fransk politi i opklaringen af en voldsom forbrydelse rettet mod en dansk diplomatfamilie.Det bliver en sag, som forandrer hende for altid.Om forfatterenKlaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen Brug den sunde fornuft om de vilkår nutidens børn møder. Forfatteren har desuden bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik.I 2020 fik forfatteren sin skønlitterære debut med hospitalskrimien En plet på kitlen. Med bogen Mørke dage i Nice fortsætter forfatteren med politikommissær Inge Olsen i en central rolle.
”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”Sådan lød teksten i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Han skrev om navne og holdt altid øje med både jubilæer og dødsfald.Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm sætter sig for at afdække historien bag. Derved sætter han uforvarende gang i begivenheder, som får helt uoverskuelige konsekvenser. Om forfatterenKlaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen ”Brug den sunde fornuft” om de vilkår nutidens børn møder, spændt ud mellem voksnes bekymring og optimisme.Forfatteren har bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik. Denne roman er forfatterens skønlitterære debut.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.