Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Da Danmark blev befriet den 5. maj, ankom flere tusind toptrænede danske soldater til kajen i Helsingør til lyden af jublen fra de mange fremmødte, der bød dem velkommen hjem. Hvem var disse unge mænd, der på befrielsesmorgenen ankom fra Sverige, og hvor blev de af, da hverdagen indfandt sig igen? Det forsøger Knud J.V. Jespersen at svare på i bogen ”Brigaden – Den danske Brigade i Sverige 1943-1945”. Bogen giver et enestående indblik i en vigtig del af krigsudviklingen og den danske modstandsbevægelse.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
"Statsomvæltningen i efteråret 1660 betragtes traditionel som en afgørende begivenhed i dansk forfatningslivs lange historie. Med god grund har historikerne tillagt omvæltningen en rolle i dansk forfatningshistorie på linje med indførslen af den frie forfatning i 1849. Sidstnævnte afløste den styreform – den arvelige kongelige enevælde – der indførtes i 1660. Den kongelige enevælde afløste derimod valgkongedømmet, hvis oprindelse fortaber sig langt tilbage i middelalderen."Knud J.V. Jespersen fortæller om en af de vigtigste begivenheder i Danmark politiske historie. Bogen fortæller om enevældets system og rigsrådsstyrets system samt om adelen og dens forhold til statsomvæltningen. Endvidere beskriver han historiens syn på den store begivenhed.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
Knud J.V. Jespersen fortæller om missionshuset Salem i Tommerup og Indre Missions Samfund. Han beskriver Indre Missions opblomstring i slutningen af 1800-tallet, bevægelsens ideer, struktur og institutioner. Endelig fortæller han om bygningen af Missionshuset Salem fra idé til åbningen.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
"Det er det normale for danske landbrugsskoler, at de vedkender sig at have rod i den danske folkehøjskole. Der er endog en del eksempler på, at højskoler er overgået til at blive landbrugsskole, og et af disse er Dalum Landbrugsskole. Nutiden tilkender ofte Christen Kold at være faderen til eller stifteren af den danske folkehøjskole, og da det var på Dalum Højskole, han fik sine tanker om en højskole for voksne ført ud i livet, er Dalum vel også stedet, hvor den "Koldske Højskole" har en hovedrod." Knud J.V. Jespersen fortæller om en af Danmarks ældste landbrugsskoler, der blev grundlagt i 1886. Fortællingen om Dalum landbrugsskole er samtidig en fortælling om det danske samfunds udvikling i løbet af 100 år, hvor landbruget er i voldsom udvikling. Vi hører blandt andet om, hvordan andelsbevægelsen og højskolen vinder frem til stor gavn for bønderne. Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
De mænd, der deltog i Den danske Brigade i Sverige under Anden Verdenskrig var på én gang toptrænede soldater og flygtninge. "Flygtning og soldat" fortæller om de politiske og militære forudsætninger for Brigadens opståen samt organisationens udvikling helt frem til, at den efter befrielsen ikke længere var nødvendig og kunne opløses.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
"Det var et hovedanliggende for den ældre adelshistoriske forskning at forklare, hvorfor den aristokratiske forfatning tilsyneladende uden nævneværdig modstand brød sammen i 1660, kun 12 år efter, at den med Frederik III‘s håndfæstning i 1648 syntes at have fejret sin største triumf, og da virkede så grundmuret som ingen sinde tidligere."Knud J.V. Jespersen fortæller om den danske adel i 1540-1650 og dens forpligtelser over for konge og fædreland. Han fortæller om adelsmændenes pligt til at møde op i fuld rustning og forsvare kongen, hvis nogen truede ham, og de store omvæltninger den danske adel undergik fra 1540 til 1650.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
Med ordende "And now set Europe ablaze!" skød Winston Churchill i 1940 den tophemmelige engelske sabotageorganisation Special Operations Executives, SOE, i gang. SOE skulle opmuntre og assistere modstandsbevægelserne i de besatte lande i Europa, så fjenden kunne bekæmpes indefra.Knud J.V. Jespersen har fået adgang til de nyåbnede engelske arkiver om SOE og bringer for første gang historien om den danske modstandsbevægelse set fra et engelsk perspektiv.Bind 2 starter efter de dramatiske begivenheder omkring Augustoprøret i 1943, der skildres i bind 1. Herefter blev stemningen langt mere fjendtlig mellem danskerne og den tyske besættelsesmagt. Danskernes sabotagearbejde blev mere organiseret og omfangsrigt, mens tyskerne terroriserede den danske befolkning langt værre end før med clearingmord og aktioner mod de danske jøder. Vi hører, hvordan den danske modstandskamp hjalp englænderne med at slå tyskerne, og hvordan de mest fremtrædende modstandsfolk oplevedes fra England.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
Med ordende "And now set Europe ablaze!" skød Winston Churchill i 1940 den tophemmelige engelske sabotageorganisation Special Operations Executives, SOE, i gang. SOE skulle opmuntre og assistere modstandsbevægelserne i de besatte lande i Europa, så fjenden kunne bekæmpes indefra.Knud J.V. Jespersen har fået adgang til de nyåbnede engelske arkiver om SOE og bringer for første gang historien om den danske modstandsbevægelse set fra et engelsk perspektiv.I første bind hører vi om englændernes besvær med at få gang i en modstandsbevægelse hos de ikke særligt modstandsindstillede danskere, om dobbeltspillet omkring Christmas Møllers udsmugling i 1942, og hvordan det endelig i 1943 lykkedes Flemming Muus af få opbygget en faldskærmsorganisation, som kunne yde støtte til sabotørerne i Danmark, der blev stadigt mere aktive.Andet bind fortæller om de dramatiske begivenheder efter vendepunktet i 1943 og frem til krigens afslutning.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
"Det er det normale for danske landbrugsskoler, at de vedkender sig at have rod i den danske folkehøjskole. Der er endog en del eksempler på, at højskoler er overgået til at blive landbrugsskole, og et af disse er Dalum Landbrugsskole.Nutiden tilkender ofte Christen Kold at være faderen til eller stifteren af den danske folkehøjskole, og da det var på Dalum Højskole, han fik sine tanker om en højskole for voksne ført ud i livet, er Dalum vel også stedet, hvor den "Koldske Højskole" har en hovedrod."Knud J.V. Jespersen fortæller om en af Danmarks ældste landbrugsskoler, der blev grundlagt i 1886. Fortællingen om Dalum landbrugsskole er samtidig en fortælling om det danske samfunds udvikling i løbet af 100 år, hvor landbruget er i voldsom udvikling. Vi hører blandt andet om, hvordan andelsbevægelsen og højskolen vinder frem til stor gavn for bønderne.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
I første halvdel af 1500 gennemgik de europæiske samfund en så hurtig og markant udvikling, som aldrig før var set. Reformationen vendte op og ned på det verdenssyn, der havde domineret kontinentet i århundreder og opdagelsen af Amerika fik landene til at indlede en lang og blodig kamp for at udbrede sine ideer og underlægge sig andre civilisationer. De næste århundreder bød på andre store omvæltninger såsom oplysningstiden, den franske revolution, opfindelsen af dampmotoren, Napoleonskrigene samt en steppebrand af revolutioner i løbet af 1800-tallet.Knud J.V. Jespersens bog fortæller om den historiske udvikling og de begivenheder, der formede Europa fra 1500 til 1900. Bogen beskriver også de nye strømninger og ideer, der drev udviklingen, og som stadig i dag har afgørende indflydelse på den europæiske civilisation, heriblandt rationalisme, nationalisme, liberalisme og socialisme.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
"Danmarks skæbneårFor det gamle dansk-norske dobbeltmonarki stod begyndelse af det 19. århundrede i katastrofens tegn. Slutningen af 1700-tallet havde været en rig blomstringstid med fred, fremgang og trivsel. Udenrigshandelen blomstrede, den nye frie bondestand trivedes, landets produktion voksede. Hele Danmark boblede af optimisme og tro på fremtiden. – Alt dette forvandledes med et slag, da landet ved århundredskiftet blev hvirvlet ind i Napoleonskrigenes malstrøm. Da fulgte ulykke på ulykke, katastrofe på katastrofe."Fyens Stifts patriotiske Selskab blev oprettet i 1810, da landet havde særligt brug for sammenhold og solidaritet. Knud J.V. Jespersen fortæller om selskabets historie fra 1810 til 1985, hvor forskellige landbrugsreformer, dyrskuer, andelsbevægelser og andre former for samvirke fik stor betydning for landbrugets udvikling over hele landet, ikke mindst for landmændene i Fyens Stifts patriotiske Selskab.Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.