Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Den som blinker er bange for døden" er en selvbiografisk roman om etenebarn, som vokser op med sin skizofrene, tyske mor og tvangsneurotiske, danske far i 1960'ernes Nykøbing Falster.Barndommen er hjemsøgt af fortidens spøgelser - en farfar, som er fantast og prøver at undslippe det blodige liv på garvergården med det ene kuldsejlede projekt efter det andet, hotel, biograf og busruter ud i det blå; en mormor, som eksploderede under et bombeangreb og lever videre uden ansigt bag det sorte slør; en onkel, som overlevede Stalingrad med kroppen fuld af granatsplinter og deler dem ud til jul og fødselsdag. Den dominerende mor, som blev dekoreret med jernkorset og lever med minderne om et liv i luksus i den preussiske landadel, og en krybende far, som er forsikringsmand og forsøger at holde sammen på det hele ved at forsikre hver eneste ting på jorden. Kort fortalt en familie, som er ramt af ødelæggelse og undergang, og som lukker sig om sig selv i angst og sorg og vanvid. Romanen beskriver hvordan den sociale udelukkelse og ensomheden i en kvælende provinsby bliver imødegået af et barn, der bygger sit eget univers op af fantasier og ivslyst i forsøget på at finde en vej ud af mareridtet og ind i verden.Knud Romer er født i 1960, uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film Idioterne, har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner. Pt. er han med i det kulturelle debatprogram, Smagsdommerne, på DR2. Den som blinker er bange for døden er hans første roman. Den har modtaget BG Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær."'Den som blinker er bange for døden', er helt og aldeles fantastisk" - Politiken
I Kort over Paradis bliver læseren mindet om, hvorfor Knud Romer var på alles læber, da han skrev “Den der blinker er bange for døden”. Vi er tilbage i forfatterens barndomsmiljø på Falster, hvor vi langsomt forberedes på en deroute og det totale forfald. I smukke vendinger og poetisk billedsprog, tager Knud Romer sin læser med på en rejse gennem 70’ernes solidaritet, 80’ernes kynisme og 90’ernes reklametid med flygtige drømme og livet i overhalingsbanen. Bogen bliver kaldt en omvendt dannelsesroman og med sin sproglige udsøgthed sikrer Knud Romer endnu en gang, at hans læser rejser med ham lige lukt ned i helvede.
Skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø.En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden på tallerkenen bliver et spørgsmål om disciplin og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.Pigen i violinen er en urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe
Denne smukke ABC på vers af Knud Romer og illustreret af et kæmpeværk af John Kørner genskaber 29 helstøbte værker, hvor Knud Romers tekst på en og samme tid samler værket (selve bogen) og gentænker det på hver eneste side, hvor en del af maleriet får ny form og forståelse i samspil med verset. ABC-formen og struktureringen i 29 vers med udgangspunkt i 29 forskellige dyr er både en hyldest og pastiche af en af de allermest benyttede former for formidling af poesi og vers inden for børnelitteraturen.
Ti magiske fortællinger om kunst og kærlighed – og længslen efter det uopnåelige.Tag med på en rejse fra Frederiksstaden til Nykøbing Falster med en indbygget pilgrimsfærd til Irans Mashad-moské og en afstikker til Avenue de New York i Paris. Undervejs møder vi otte nonnesøstre, Tosse-Johanne, en omrejsende pianist og sågar H.C. Andersens genfærd.Vi ser det sne over guldalderens København i "Kirurgens vindue" og går ind i en anden tid i "Den trettende måned", hvor alting kan ske uden nogensinde at have fundet sted. Tiggeren får sit højeste ønske opfyldt og taget fra sig igen i det øjeblik, hvor mønten bliver stjålet i "Ønskebrønden" – og "Misteltenen" lader misteltener springe ud på alle byens træer i det kys, som den hjemløse aldrig fik."Århundredmiddagen" fortæller om den aldrende, surrealistiske kunstner Leonora Carrington, der bliver forført af en forelsket, ung mand fra auktionshuset Sotheby's med en middag, hvor alle retter og vine er over hundrede år gamle – og ophæver deres alder i kærlighed. "Den forstenede syndflod" tager os tilbage i en ekspedition til bibelsk tid og bjerget Ararat, hvor arken stødte på grund – og vi finder vores egen, begravede barndom."Den flyvende tøffel" fortæller romaernes historie fra en spåkones campingvogn i Damhus Tivoli og hele vejen tilbage til massakrerne under Anden verdenskrig i Serbien. Sådan tager den ene novelle efter den anden os ind i et magisk rum med vores største smerte og længsel, barndom og alderdom, og demonstrerer den kraft, som selve historiefortællingen rummer.
Knud Romers ABC er en moderne klassiker til børn og voksne i alle aldre. Hvert enkelt af Romers 29 vers er illustreret af et udsnit fra et kæmpeværk af John Kørner og tager udgangspunkt i 29 forskellige dyr.Bogen har dannet grundlag for en opsigtsvækkende teaterforestilling og er også blevet til et korværk komponeret af Bent Sørensen og opført af Sankt Annæ Pigekor med Bjarke Mogensen på accordeon.Denne luksusudgave er trykt på særligt udvalgt papir, har lærredsryg, kommer i en smuk kassette og indeholder en CD med Bent Sørensens korværk.Bent Sørensen er en af Danmarks største nulevende komponister. Han har modtaget mange priser for sine værker, blandt andet Nordisk Råds Musikpris og Grawemeyer Award for Music Composition. Sankt Annæ Pigekor er et af landets allerbedste pigekor og er blandt andet kendt for sine opførelser af ny musik. Bjarke Mogensen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse, underviser samme sted og har blandt andet modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris.
ABC-plakat med tryk på begge sider; på den ene, det gule paradismotiv, på den anden digtene og enkelillustrationerne.
Er det dit hjerteflettet i mit?Ja da, det er det,nu er det dit.Knud Romer har skrevet en kærlighedserklæring til julen, og bogen er samtidigt et pragtværk i egen ret af kunstneren Karin Rytter.Hver kalenderdag får sit rim, der smelter på tungen som ... rim; iskrystaller. Der er slikket i sokken, musetrapper, nisser, julehjerter, misteltener - og kælketuren, krybben, adventskransen, kirkeklokker og sne kugler og Santa Lucia. Vi får klejner, brune kager, risengrød, gløgg og flæskesteg serveret - og alting ender i mysteriet julenat.Rimene genfortryller julen, så vi kan være sammen om dem og læse dem højt med hinanden. For det er meningen med jul.Karin Rytter er uddannet i filosofi og kunsthistorie og har specialiseret sig i linoleumstryk, der har vundet bred anerkendelse og udbredelse ikke mindst i de angelsaksiske lande, hvor hun bl.a. har illustreret bøger fra Oxford University Press. Hendes teknik og formsprog giver mindelser om guldalderen for bogtrykkerkunst i slutningen af 1800-tallet med illustratorer som Arthur Rackham, Edmund Dulac og Aubrey Beardsley - og det er da også forbilledet for bogen ”24 dage med rim i december.”
”Jeg er helt på det rene med, at min kunst har et formål, ”skrev den tyske kunstner Käthe Kollwitz i 1922. ”Jeg vil virke i denne tid, hvor menneskene er så rådvilde og trængende. ”Käthe Kollwitz var professionelt aktiv som kunstner i de fem mest turbulente årtier af Tysklands historie, fra 1890’erne til begyndelsen af 1940’erne. I en tid, hvor kunsten blev italesat og idealiseret som fri, brugte hun sin kunst som talerør for dem, der havde mest brug for det.Denne rigt illustrerede bog er udgivet i forbindelse med en stor retrospektiv udstilling på SMK – Statens Museum for Kunst og giver et indblik i Kollwitz’ kompromisløse billedsprog, både i hendes fortolkninger af historien, i beskrivelserne af dybe eksistentielle erfaringer og i kritikken af den sociale og politiske virkelighed. Gennem en række essays introducerer bogen Kollwitz’ liv og kunst. Den åbner nye historiske og nutidige vinkler på hendes eksperimenterende grafiske værker og deres banebrydende udsagn om kvinder, klassesamfund og krigstraumer og dykker ned i en kunstneriskverden, hvor lys og mørke, sorg og håb eksisterer side om side.
“I acknowledge that my art is purposeful,” the German artist Käthe Kollwitz wrote in 1922. “I want to make an impact in these times, when people are so helpless and in need.” Käthe Kollwitz was active as an artist during the five most turbulentdecades in Germany’s history, from the 1890s to the early1940s. At a time when art was predominantly spoken of and idealised as free, she used her art to give a voice to thosewho needed it most.This richly illustrated book is published in connection with a large retrospective exhibition at SMK – National Gallery of Denmark and offers insights into Kollwitz’s uncompromisingvisual language, both in her interpretations of history, her descriptions of deep existential experiences, and her critique of social and political realities. Through a number of essays, the book introduces Kollwitz’s life and work. It opens new historical and contemporary perspectives on her experimental graphic works and their ground-breaking statements about women, class-based society, and war traumas, while also delving into an artistic world where light and darkness, sorrow and hope exist side by side.
16 magiske fortællinger om kunst og kærlighed – og længslen efter det uopnåelige. Tag med på en rejse fra Frederiksstaden til Nykøbing Falster med en indbygget pilgrimsfærd til Irans Mashad-moské og en afstikker til Avenue de New York i Paris. Undervejs møder vi otte nonnesøstre, Tosse-Johanne, en omrejsende pianist og sågar H.C. Andersens genfærd. Den ene novelle efter den anden tager os ind i et magisk rum med vores største smerte og længsel, barndom og alderdom, og demonstrerer den kraft, som selve historiefortællingen rummer. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Hvad hedder du? Er du mørkeræd? Vi har slukket lyset og taler sammen uden at kunne se hinanden – og uden at vide, hvem det er, vi lytter til. Vi hører om den ensomme bondegård, om angsten for faderen, om pinagtige fødselsdage, om drømmen om at slippe væk – og om hvordan han blev til den, han er.Vært: Knud RomerGæst: Forfatter Thomas KorsgaardProducer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Vi er i hænderne på vores følelser – kidnappet af amygdala. Bjørn Kaldan fortæller om sin oldemor - en drama-queen, som skød sig – og hvorfor Knud minder ham om H. C. Andersen, der møder Charles Dickens og irriterer ham grænseløst. Og vi får et lærestykke i, hvordan følelser og forestillinger kan få virkeligheden til at fremstå som en horrorfilm: Bøh! Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten Producer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontBjørn Kaldan har levet et langt liv med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. Vi dykker ned i afgrunden og hører om en skizofren-lidende, der spiser af sin kæreste, og holdningsløse psykopater, der aldrig har gjort noget galt – og hvordan det har præget hans stoiske syn på livet. Vi taler om døden og forsøger at få ham til at give mig, Knud Romer, råd og vejledning i den livskrise, som sendte mig på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud. Hvis nogen skulle kunne hjælpe mig – og dig – er det ham. Velkommen inden for murene, nu er det bare om at slippe ud!Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for SikringsanstaltenProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud Romer Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Den tidligere chefpsykiater, Bjørn Kaldan, fortæller om sit lange liv med psykisk syge fra Oringe og de kriminelle på Herstedvester og Sikringsanstalten: fortabte sjæle. Om hvad der er mest uhyggeligt og om dengang han blev overfaldet for at sige "vent lidt". Vi møder den tyske småkriminelle, som kunne slå folk ned for at tabe i bordtennis, og som fik et chok over topløse piger på stranden. Han endte med ikke at ville køre sin mor over - og slap ud.Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten Producer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontBjørn Kaldan har levet et langt liv med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. Vi dykker ned i afgrunden og hører om en skizofren-lidende, der spiser af sin kæreste, og holdningsløse psykopater, der aldrig har gjort noget galt – og hvordan det har præget hans stoiske syn på livet. Vi taler om døden og forsøger at få ham til at give mig, Knud Romer, råd og vejledning i den livskrise, som sendte mig på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud. Hvis nogen skulle kunne hjælpe mig – og dig – er det ham. Velkommen inden for murene, nu er det bare om at slippe ud!Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for SikringsanstaltenProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud Romer Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Er du der? Var du mørkeræd som barn? I mørket lytter vi uden at vide, hvem der snakker. Vi hører om voksne, der ikke taler med deres egne stemmer, om klovnekostumer i dunkle kældre, og om hvordan man kan tale om sig selv i tredje person og lytte til stemmernes melodi – og blive dramatiker.Vært: Knud RomerGæst: Dramatiker Line KnutzonProducer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca Efter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Er du der? Vi slukker lyset og taler sammen i mørket om den undtagelsestilstand, som har isoleret os i os selv: corona-virussen. Dagligdagen, som vi kender den, er faldet bort. Og hvad gør vi? Lægger puslespil og ser Netflix. Men kunne vores bevidsthed ændre sig – og kunne det være en ny begyndelse på den måde, vi lever vores liv og indretter samfundet?Vært: Knud RomerGæst: Niels Grønkjær, religionsfilosof og valgmenighedspræst VartovProducer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca Efter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Vi tager på en sidste rejse med Bjørn Kaldan ind i mørkets hjertet af Sikringsanstalten – og skizofreni. Med stemmer, engle og dæmoner. De usynlige, som den lille dame kaldte sine venner. Vi hører om Bjørns egen islandske familie, som er synsk - om spøgelser - og om at bo mellem sindssyge uden at tage arbejdet med hjem. Om holdningsløse psykopater – og selverkendelsen, hvem er? Tak Bjørn!Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten Producer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontBjørn Kaldan har levet et langt liv med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. Vi dykker ned i afgrunden og hører om en skizofren-lidende, der spiser af sin kæreste, og holdningsløse psykopater, der aldrig har gjort noget galt – og hvordan det har præget hans stoiske syn på livet. Vi taler om døden og forsøger at få ham til at give mig, Knud Romer, råd og vejledning i den livskrise, som sendte mig på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud. Hvis nogen skulle kunne hjælpe mig – og dig – er det ham. Velkommen inden for murene, nu er det bare om at slippe ud!Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for SikringsanstaltenProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud Romer Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Er du der? Vi sidder fortsat i det mørklagte bibliotek i Frederikstaden og taler sammen uden at kunne se hinanden. Vi når til enden på den lange dannelsesrejse, som fører til hospicet Sankt Lukas Stiftelsen. Vi hører om, hvordan vi dør, om trætheden til døden, og hvordan diakonen tager sig af os i vores sidste dage i dette jordiske liv.Vært: Knud RomerGæst: Diakon Kirsten Bühler Producer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Vi slukker lyset og taler sammen uden at vide, hvem det er. Vi hører om at være mørkeræd, fordi forældrene skændtes. Om manden, som skar sig gennem hoveddøren med en motorsav for at komme i kontakt med sin nabo. Og om livet, som består af konflikter og ikke kan tænkes uden. Vært: Knud RomerGæst: Konfliktforsker Mie MarcussenProducer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Vi er tilbage i Twin Peaks og hører om Knuds indlæggelsen på Skovhus Privatpsykiatrisk Hospital, hvor han mødte Bjørn Kaldan i et grænsepsykotisk sammenbrud. Om angsten – og paranoiaen. Om at tale med en nattevagt og tro, at det er PET. Om hvordan vi er kilde til vores egne følelser – og må lære at acceptere dem vi er med hud og hår. Og om at åbne rudekuverter, inden de vokser til et mareridt.Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten Producer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontBjørn Kaldan har levet et langt liv med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. Vi dykker ned i afgrunden og hører om en skizofren-lidende, der spiser af sin kæreste, og holdningsløse psykopater, der aldrig har gjort noget galt – og hvordan det har præget hans stoiske syn på livet. Vi taler om døden og forsøger at få ham til at give mig, Knud Romer, råd og vejledning i den livskrise, som sendte mig på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud. Hvis nogen skulle kunne hjælpe mig – og dig – er det ham. Velkommen inden for murene, nu er det bare om at slippe ud!Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for SikringsanstaltenProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud Romer Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Bjørn Kaldan er tidligere chefpsykiater for Sikringsanstalten, og vi besøger ham i et af husene fra en sekt i Rørvig: Twin Peaks i provinsen. Vi hører om manden, der spiste af sin kæreste i stedet for bare at slå op - og sønnen, der skød sin far, fordi han ikke fik lommepenge. Og om den fortvivlende tilstand ikke at kunne skelne mellem noget som helst følelsesmæssigt: skizofrene. Der er flere af dem, end du aner. Også i Rørvig.Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan,fhv. chefpsykiater for Sikringsanstalten Producer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontBjørn Kaldan har levet et langt liv med kriminelle sindssyge fra Herstedvester til Sikringsanstalten. Vi dykker ned i afgrunden og hører om en skizofren-lidende, der spiser af sin kæreste, og holdningsløse psykopater, der aldrig har gjort noget galt – og hvordan det har præget hans stoiske syn på livet. Vi taler om døden og forsøger at få ham til at give mig, Knud Romer, råd og vejledning i den livskrise, som sendte mig på Skovhus Privathospital med et mentalt sammenbrud. Hvis nogen skulle kunne hjælpe mig – og dig – er det ham. Velkommen inden for murene, nu er det bare om at slippe ud!Medvirkende: Knud Romer og Bjørn Kaldan, fhv. chefpsykiater for SikringsanstaltenProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrKlip og lyddesign: Line FabriciusCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingEfter ide af: Knud Romer Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Er du der? Vi slukker lyset og taler sammen uden at kunne se hinanden. Vi hører, hvordan det er at være født anderledes og bemægtige sig livet alligevel. Om depression, identitetskriser og panikangst, Hvordan er det at være skrøbelig som en porcelænsdukke og kunne gå i stykker hvert øjeblik? Vært: Knud Romer Gæst: Digter, skuespiller og aktivist Ditte JohansenProducer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca Efter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Vesna arbejder som frisør i Nykøbing Falster. Men hun gemmer på en familiehistorie af de sjældne om onde stedmødre, vold, overtro, romatilværelse, fascistiske nedslagtninger, børnebortførelser, udstødelse og angst. Knud Romer byder hende inden for i mørket til en samtale. Vært: Knud RomerGæst: Frisør Vesna Svilar Dinic HolmsøProducer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca Efter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Er du der? Vi har slukket lyset og taler sammen i Knud Romers mørklagte bibliotek, fordi bøgerne, de vågner om natten. Vi taler uden at kunne se hinanden og hører om en ung kvindes lange dannelsesrejse og søgen efter sig selv og meningen med livet – fra Flensborg til Japan, fra litteraturen til Mariadøtrenes kloster – En vej som en dag vil føre hende som diakon til hospicet Sankt Lukas Stiftelsen.Vært: Knud RomerGæst: Diakon Kirsten Bühler Producer: Line FabriciusRedaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
Er du der? Vi slukker lyset og taler sammen uden at kunne se hinanden og uden at vide, hvem det er. Hvorfor er vi i det hele taget mørkerædde? Det ville være dumt andet. Mærker man sig selv bedre i mørke, og afhænger vores overlevelse af andre menneskers opfattelse af os. Vært: Knud Romer Gæst: Evolutionsforsker Jill ByrnitProducer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca Clausen Efter ide af: Knud RomerProduceret af Talk Town, Story House EgmontVi slukker lyset og møder den mere og mere blinde Knud Romer i et talkshow i mørke foran et live publikum, som ikke ved, hvem gæsten er. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden – kommer vi tættere på, er det mere intimt, åbner vi os mere og taler om andre ting? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af personen – hvem det er, udseendet, navn og baggrund – men bare hører, hvad der bliver sagt, og forholder os til det ... umiddelbart og fordomsfrit? For det handler ikke om, hvem du er – men hvad du er, når det kommer til stykket. Velkommen i mørket. Vært: Knud Romer Gæst: Skiftende Producer: Line Fabricius Redaktør: Laura Labarca ClausenEfter ide af: Knud RomerFoto: Martin Bubandt Produceret af Talk Town, Story House EgmontKnud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han er forfatter til bøgerne "Den som blinker er bange for døden", "Kort over paradis" og "Pigen i violinen".
En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden på tallerkenen bliver et spørgsmål om disciplin, og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.”Pigen i violinen” er en skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø. En urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
"Kort over paradis" tager os ind det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain.Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker - og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.12 år efter den prisbelønnede debut "Den som blinker er bange for døden" er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman, og "Kort over Paradis" viser vejen til helvedet.Knud Romer (f. 1960) er forfatter og radiovært. Hans debut ’Den som blinker er bange for døden’ er udgivet i 13 lande og har modtaget en lang række priser, blandt andre De Gyldne Laurbær, Debutantprisen, Premio Cálamo Otra Mirada, Eine Stadt liest ein Buch, Le Prix Initiales d’Automne og Weekendavisens Litteraturpris.’Kort over Paradis’ er den selvstændige efterfølger.
"Uglerne bor i håretog ugler det hele året.Husk at lade håret gro,så uglerne har et sted at bo."Denne smukke ABC på vers af Knud Romer og illustreret af et kæmpeværk af John Kørner genskaber 29 helstøbte værker, hvor Knud Romers tekst på en og samme tid samler værket (selve bogen) og gentænker det på hver eneste side, hvor en del af maleriet får ny form og forståelse i samspil med verset. ABC-formen og struktureringen i 29 vers med udgangspunkt i 29 forskellige dyr er både en hyldest og pastiche af en af de allermest benyttede former for formidling af poesi og vers inden for børnelitteraturen.PRESSEN SKREV"I forvejen findes adskillige både flotte og nyttige abc-bøger på dansk. Deres mest fornemme målgruppe er børn, der skal lære alfabetet. Knud Romers og John Kørners ’ABC’ er et smukt supplement til genren, og man behøver ikke at være fire-seks år for at nyde den. Er man yngre, kan man kigge billeder og få læst op. Er man voksen, kan man lade sig forundre af Kørners og Romers forestillinger om dyrs konturer, kulører, adfærd og sind.... Ved således at vægte både det abstrakte, det jordnære, det fantastiske og det uforklarlige giver Romers og Kørners ’ABC’ i glimt en slags alfabetisk lykke."- Dorte Hygum Sørensen, PolitikenDenne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/
Knud Romer hat mit seinem ersten Roman in Dänemark einen Skandal ausgelöst. Wild, drastisch, zärtlich, todernst und komisch zugleich erzählt er die so dramatische wie gewöhnliche Geschichte seiner deutsch-dänischen Familie und schreibt sich den Alptraum seiner Jugend im dänischen Nykøbing von der Seele.Ein deutsches Schwein ist Knud für seine Mitschüler in Nykøbing noch in den sechziger und siebziger Jahren, weil er anders ist als die anderen: Er trägt Lederhosen, singt deutsche Lieder und bekommt in Dänemark unübliche Pausenbrote mit in die Schule. Und ausgerechnet seine Mutter, deren erster Verlobter als Mitglied der Roten Kapelle von den Nazis hingerichtet wurde, wird als Hitlerliebchen beschimpft.Quer durch Dänemark und Deutschland führt die Geschichte seiner Familie über drei Generationen. Der dänische Großvater scheitert bei all seinen Unternehmungen und sitzt am Ende nur noch am Bahnhof und schaut den Zügen hinterher. Dessen Sohn, Knuds Vater, hingegen ist so bemüht, alles korrekt und vorbildlich zu erledigen, daß er sogar dem deutschen Heer beim Einmarsch in Dänemark behilflich ist und den Soldaten den rechten Weg nach Kopenhagen zeigt. Die deutsche Großmutter wird beim Bombenangriff auf Magdeburg schwer verletzt; grausam entstellt, ist sie für den Enkel trotzdem eine Figur von klassischer Schönheit. Onkel Hermann schließlich aus Oberfranken schenkt Knud bei jedem Besuch Splitter einer Handgranate, die ihm nach und nach aus der Haut wachsen – und liefert damit das Material für Knuds großen Befreiungsschlag ...ÜBER DEN AUTORKnud Romer, geboren 1960, ist einer der bekanntesten Werbefachleute Dänemarks. Er veröffentlichte kulturhistorische Bücher und trat als Schauspieler in Lars von Triers Film Idioten auf. Sein Roman wurde mit dem Literaturpreis der angesehenen Wochenzeitung Weekendavisen, den Goldenen Lorbeeren der Buchhändler und als bestes Debut ausgezeichnet.REZENSIONEN„Romer schießt Momentaufnahmen ab, eine markanter als die andere. Ausruhen ist nicht. Der Leser wird mitgerissen Literarische WeltWer die Wahrheit glaubt ertragen zu können, muss dieses Buch lesen und den darin eingefrorenen Schrei "hören". Das Buch schockiert, aber der Schock ist kein Selbstzweck. Und es beweist die Kraft guter Literatur, die im Angesicht mancher Situationen vielleicht die einzige Rettung ist. - Amazon.comLange habe ich nicht mehr ein Buch von einer derartigen Wucht gelesen, das Buch ist Zündstoffmaterial. - Amazon.com
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.