Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I én bog på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur.Denne e-bogsudgave er uden illustrationer.
Den store bølge af kvindelige forfattere startede omkring 1800. Kvinderne udgav bøger som ikke kunne være skrevet af mænd. Men flere udgav under pseudonym… som mandlige forfattere! Knud Wentzel har kortlagt sin personlige kanon af fremragende kvindelige forfatter fra Jane Austen til Marie Cardinal.Med Eget værelse har Knud Wentzel sat sig for – i forlængelse af sin bog om mandlige litterære fyrtårne – at formulere sin personlige kanon af kvindelige litterære ditto. Kvinderne kom ifølge Wentzel sent i gang. Mens mændene har skrevet litteratur i mere end to tusind år – ikke mindst om kvinder – så begyndte de først for alvor selv omkring 1800. Men gennem de seneste to århundreder har kvinderne erobret en uomgængelig plads, mere eller mindre rettet mod særligt kvindelige emner. Eget Værelse følger dette frembrud, som det tegner sig gennem europæisk litteraturs mest fremtrædende kvindelige forfattere.
I "Rundt om Annapurna" beskriver forfatter og litteraturforsker Knud Wentzel sine oplevelser fra sin vandring i Annapurna-bjergene i Nepal. I dagbogsfragmenter reflekterer han over stedet og rejsen som udtryksform.Knud Wentzel (f. 1941) er en dansk essayist, litteraturforsker og lektor ved Københavns Universitet. Knud Wentzel har de sidste mange årtier spillet en afgørende rolle på dansk litteraturforsknings scene. Knud Wentzel modtog Dansk Forfatterforenings H.C.Andersen Legat i 2015.
”En gave til det læsende Danmark”, skrev Politiken i en 5-stjernet anmeldelse om Min europæiske kanon, litteraturforskeren Knud Wentzels bog om de bedste 26 værker i europæisk litteratur. Bogen blev udgivet på forlaget Hver Morgen i april 2017, men kommer nu i en ny udgave på C&K Forlag."Min europæiske kanon" er den perfekte bog til alle dem der gerne vil have en hurtig og kompetent indføring i litteraturens mest berømte tekster. Knud Wentzel tager læseren med på en rejse fra år 800 f.Kr. frem til anden verdenskrig. Bogen stiller skarpt på en imponerende og udfordrende række værker, som fortolkes i korte, oplysende og sammenfattende kapitler.
Signalement af et udbredt fænomen på falderebet I dagens fremtidsorienterede samfundsliv har begrebet tradition mistet sin autoritet. Innovationssamfundet henviser tradition til en plads på sidelinjen. Her er den genstand for en museal dyrkelse - og for kulturelle feberredninger som fx det litterære kanonprojekt. Afviklingen af tradition som en medspiller i samfundslivet er forbundet med en så gennemgribende samfundsomdannelse, at det er meningsløst at modsætte sig den. Dette nøgterne synspunkt fører forfatteren fra nutiden tilbage gennem traditionsudfoldelsens historie til omkring 1770-1800. På dette tidspunkt blev der gjort op med århundreders navnløse traditionspraksis, og den bevidste dyrkelse af traditionen tog sin begyndelse. Om forfatteren: Knud Wentzel (f. 1941) er dr. phil. og tidligere lektor i dansk litteratur ved Københavns Universitet. Han har skrevet en lang række bøger om litteratur og bidraget til traditionshistoriske udgivelser som fx Rødder. Nutidens værdier i historisk lys, 2008. Seneste udgivelse er Mystiker og Digter, 2011, om Anker Larsens liv og forfatterskab.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.