Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Verden er stor, og Danmark er et lille land, så betyder det egentlig noget, hvad vi gør herhjemme for den grønne omstilling? Er vores handlinger ikke bare ubetydelige dråber i havet?I Kun en dråbe blæser Kristian Jensen til kamp mod klimapessimismen. Målrettede politiske satsninger og visionære virksomheder betyder, at Danmark i dag eksporterer grøn teknologi til hele kloden, og det skaber både arbejdspladser herhjemme og bidrager til kampen mod klimaforandringerne globalt. Danske løsninger viser verden, at grøn udvikling og økonomisk vækst kan gå hånd i hånd.Førerpositionen kommer dog ikke af sig selv. Hvis Danmark og Europa også i fremtiden skal have en stærk og konkurrencedygtig grøn industri, skal vi handle nu for ikke at blive efterladt på perronen af Kina og USA i konkurrencen om talent, arbejdspladser og velstand.Men Kun en dråbe handler ikke kun om de store udfordringer, Danmark står overfor. Det er også en personlig og selvironisk fortælling om at genfinde sig selv i klimaets tjeneste og erkende fejl på vejen dertil.
Forsiden af årets KUML prydes af en guldbrakteat og to romerske medaljoner fra en særdeles omtalt guldskat, som blev fundet af to amatørarkæologer i 2020 uden for en lille landsby i Jylland ved navn Vindelev.Nu præsenteres de foreløbige resultater fra Vejlemuseernes udgravninger ved landsbyen og dybdegående analyser af ’Vindelevskattens’ 23 berygtede guldstykker, der tilsammen åbner for en ny forståelse af magtens landskab i Jylland i den periode, vi kalder folkevandringstiden.Årbogen indeholder også præsentationer af fem andre væsentlige opdagelser i dansk arkæologi samt anmeldelser af arkæologiske publikationer fra ind- og udland.
Forsiden af Kuml 2022 prydes af en jernlænke, som arkæologer fra Museet Sønderskov udgravede i 2021 på en mark udenfor landsbyen Fæsted i Sønderjylland. Det usædvanlige fund var på Slots- og Kulturstyrelsens top-10-liste over årets vigtigste arkæologiske fund og er måske et bevis på, at Romerriget har hentet slaver i det såkaldte Barbaricum.I årbogen kan du læse resultaterne fra undersøgelserne af den mulige slavelænke sammen med fem andre spændende artikler om dansk og nordeuropæisk arkæologi. Kuml 2022 indeholder også anmeldelser af væsentlige arkæologiske udgivelser.
Halfdan Fumpeltast er en dreng med en livlig fantasi.Han er ikke bange for at tage på spændende eventyr. Og når han kommer hjem, skriver han sine mærkværdige oplevelser ned på toiletpapir.
”Verden er blevet mindre, den er blevet hurtigere og den er blevet mindre kontrollabel. Men den er også blevet bedre. Jeg hører ikke til blandt dem, der ”synger lange bange sange” og forventer undergang for den vestlige verden, bare fordi andre lande i dag fylder lidt mere på den globale scene. Jeg er fortrøstningsfuld. Det er ikke nødvendigvis den stærkeste, men den mest tilpasningsduelige, der overlever i fremtiden. Derfor handler det om, at vi bliver bedre til netop det: at tilpasse vore institutioner, både internationalt og nationalt.Derfor er jeg optimist på verdens – og på det liberale demokratis – og på Danmarks vegne. Udfordringerne er store. Og i denne lille bog vil jeg give mit bud på de udfordringer, der bekymrer mig mest – og hvordan jeg foreslår dem løst. ” I denne bog giver Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen sit bud på landets position og rolle i den store verden. Hvem er vores venner og hvem er vores fjender? Hvilke udfordringer står vi med, og hvordan løser vi dem?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.