Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I Bibelen står der, at Noas ark satte sig fast på et bjerg, da vandet begyndte at falde efter Syndfloden. Bjerget er virkeligt nok – det hedder Ararat, og det ligger i Tyrkiet. Men hvad med Noas ark? Er Bibelens historie virkelighed, eller er det en myte? Mange mennesker har forsøgt at finde arken. Flere mener, at de har set den. Og nogle siger endda, at de har rørt ved den …Kristian Kristiansen (f. 1953) har gennem mange år studeret den danske ordsprogstradition og har skrevet flere bøger om sprog- og kulturhistoriske emner. Derudover interesserer han sig for mystik og mystiske hændelser og har blandt andet skrevet bøger om Noahs ark og Bermudatrekanten.
Hvad er hemmeligheden om Atlantis – landet der forsvandt i havet på en enkelt nat?I bogen fortæller Kristian Kristiansen medrivende historien om det sagnomspundne land, Atlantis. Siden antikken har myterne om byen med de gyldne porte floreret, og de har givet stof til mange fantastiske forestillinger. Denne bog præsenterer disse forestillinger og undersøger til sidst beviserne for eksistensen af det gådefulde land.En fantastisk fortælling. For læsere med interesse for folketro, historie og mystik.Kristian Kristiansen (1953), dansk forfatter, bosiddende på Fyn. Debuterede i 1982. Kendt for sine bøger om mystik, mytologi og overtro. Har bl.a. skrevet om Bermuda Trekanten, jagten på Noahs ark og om lokale mystiske begivenheder og steder i det danske folkehistoriske tobindsværk, Mystikkens Danmark 1-2.
Der findes et område i Atlanterhavet, hvor skibe og fly på mystisk vis forsvinder. Bermuda-trekanten hedder det. Det bliver også af og til kaldt Djævelens Trekant eller Dødens Trekant. Mysteriet om de mange forsvundne skibe og fly er aldrig blevet løst – men der findes mange forskellige teorier om, hvad der er sket med dem ...Kristian Kristiansen (f. 1953) har gennem mange år studeret den danske ordsprogstradition og har skrevet flere bøger om sprog- og kulturhistoriske emner. Derudover interesserer han sig for mystik og mystiske hændelser og har blandt andet skrevet bøger om Noahs ark og Bermudatrekanten.
"Danske ordsprog" er inddelt i to hovedafsnit: I den indledende del redegør forfatteren for ordsprogenes historie og fortæller uddybende om de forskellige typer af skæmtesprog og talemåder. Bogens leksikondel rummer over 4000 gamle og nyere ordsprog samt en række mundheld, både kendte og mindre kendte. Der er endvidere indføjet forklarende bemærkninger, når et ordsprog rummer gamle udtryk og vendinger, hvis betydning ikke umiddelbart er indlysende for en nutidig læser."Danske ordsprog" udkom første gang i 2012.Kristian Kristiansen (f. 1953) har gennem mange år studeret den danske ordsprogstradition og har skrevet flere bøger om sprog- og kulturhistoriske emner. Derudover interesserer han sig for mystik og mystiske hændelser og har blandt andet skrevet bøger om Noahs ark og Bermudatrekanten.
Den lille størrelse til trods rummer Danmark mange mærkelige og gådefulde steder og historiske sagn og begivenheder. I "Mystikkens Danmark. Bind 1" fortæller forfatter Kristian Kristiansen med stor passion om de ofte forbigåede eller glemte myter fra det østlige Danmark. Læs blandt andet om Dueoddes syngende sand, om den bornholmske Bermuda-trekant, det grædende krucifiks i Elmelunde, om Struensees hemmelige grav og mange flere obskure historier. Lokalhistorisk opslagsværk om danske sagn og myterKristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Den lille størrelse til trods rummer Danmark mange mærkelige og gådefulde steder og historiske sagn og begivenheder. I "Mystikkens Danmark. Bind 2" fortæller forfatter Kristian Kristiansen med stor passion om de ofte forbigåede eller glemte myter fra det vestlige Danmark. Læs blandt andet om den hellige kilde på Samsø, UFO’er i trekantsområdet, røverne i Vissenbjerg, Atlantis og mange flere obskure historier.Lokalhistorisk opslagsværk om danske sagn og myterKristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
This Element was written to meet the theoretical and methodological challenge raised by the third science revolution and its implications for how to study and interpret European prehistory. The first section is therefore devoted to a historical and theoretical discussion of how to practice interdisciplinarity in this new age, and following from that, how to define some crucial, but undertheorized categories, such as culture, ethnicity and various forms of migration. The author thus integrates the new results from archaeogenetics into an archaeological frame of reference, to produce a new and theoretically informed historical narrative, one that also invites debate, but also one that identifies areas of uncertainty, where more research is needed.
Den lille størrelse til trods rummer Danmark mange mærkelige og gådefulde steder og historiske sagn og begivenheder. I "Mystikkens Danmark. Bind 2" fortæller forfatter Kristian Kristiansen med stor passion om de ofte forbigåede eller glemte myter fra det vestlige Danmark. Læs blandt andet om den hellige kilde på Samsø, UFO’er i trekantsområdet, røverne i Vissenbjerg, Atlantis og mange flere obskure historier. Lokalhistorisk opslagsværk om danske sagn og myterKristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Øgenavne er både et morsomme og kontroversielle. Det er nok et særligt kendt fænomen fra skolegården, men ligeså længe vi kan se tilbage i historien, har øgenavne været en fast del af det danske sprog og den danske kultur. Faktisk er det så indgroet en del af vores historie, at en lang række danske konger er kendt under deres øgenavne. Tænk bare på Harald Blåtand og Valdemar Sejr. Også den politiske satire gør i høj grad brug af sprogets finurligheder. Lille Lars fra Græsted, Mare-Ritt og Håndtasken har alle mærket mediernes brug af øgenavne til at udstille magthaverne.Bogen er inddelt i to dele, hvoraf første del er et leksikon med flere end 1500 øgenavnskonstruktioner, mens anden del er en gennemgang af historien og psykologien bag brugen af øgenavne.Kristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Fortællingen om Noas ark hører til en af vores mest yndede historier. Ifølge Biblen strandede arken på Ararats bjerg og det siges, at vraget stadig skulle ligge på den sneklædte bjergtop i det nordøstlige hjørne af Tyrkiet. Adskillige mennesker har i gennem tiden forsøgt at vove sig op på toppen af bjerget i et forsøg på at finde vraget, men indtil videre uden resultat. I "På sporet af Noas ark. Sandheden om syndfloden" fortæller Kristian Kristiansen om myten om Noas ark og om en række kontroversielle kendsgerninger, han mener er en nøgle til fortiden.Kristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
"Lademanns mytologi leksikon" rummer flere end 2000 beskrivelser begreber, navne og begivenheder fra primært græsk, romersk og nordisk mytologi. Også myter og sagn fra blandt andet indisk, arabisk, assyrisk og grønlandsk mytologi er medtaget i dette leksikon.Kristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Videnskabelige fremskridt, oplysning og nutidens digitale tidsalder til trods lever overtro i bedste velgående. 7-9-13 og bank under bordet - de færreste af os kan se sig helt fri af overtroens ritualer. Med litterære eksempler sætter forfatter Kristian Kristiansen overtroens væsen i en kulturhistorisk kontekst samtidig med at han undersøger overtroens forhold til videnskab og religion.Kristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Den lille størrelse til trods rummer Danmark mange mærkelige og gådefulde steder og historiske sagn og begivenheder. I "Mystikkens Danmark. Bind 1" fortæller forfatter Kristian Kristiansen med stor passion om de ofte forbigåede eller glemte myter fra det østlige Danmark. Læs blandt andet om Dueoddes syngende sand, om den bornholmske Bermuda-trekant, det grædende krucifiks i Elmelunde, om Struensees hemmelige grav og mange flere obskure historier. Lokalhistorisk opslagsværk om danske sagn og myterKristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Social Transfomations in Archaeology explores the relevance of archaeology to the study of long term change and to the understandings of our contemporary world.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.