Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En stor tidsroman om håb og undergang. I den lille og store historie. I barndom og ungdom. I det ultimative tab af et barn. I krigens pligt og væsen. I valget og tidens spørgsmål. Om Benjamin, den yngste søn, hvis vej brolægges, selvom han lider under koldkrigens trussel. Han bliver konstabel og tænker og læser. Bliver far og officer og udsendes med FN. Og må navigere og finde ny retning, da sønnen dør. Benjamin melder sig til Afghanistankrigen. Som en pligt, han i sin sorg tager på sig. Men hvad skal Benjamin stille op med sig selv, da krigen er slut? Han, som har slået ihjel og bærer på anelsen om undergangen i sig selv og verden. Den nøgne mand handler om at bestige et bjerg og finde tilbage til livet. Igennem fortabelse og anelse, og i et håb om, at hans ansigt vil blive løftet. Uddrag af bogenJeg så Twin Towers styrte sammen under sig selv, tirsdag den 11. september. Jeg var hjemme hos min mor og min far og vi skulle have wienerbrød til eftermiddagskaffen, da min far som altid tændte for radioen for at høre de sidste nyheder. Og vi hørte det. Vi hørte, at der var sket en forfærdelig ulykke i New York, og at nogle fly var fløjet ind i Twin Towers. Jeg husker, at min far slukkede for radioen og tog termokanden og skruede låget af. Han sagde ingenting. Han skænkede kaffe op og gav mig kanden. Om forfatteren KRISTIAN MASSEY MØLLER. Født 1960 i Ribe. Er historiker, forfatter og Oddens sognepræst. I mange år højskolelærer samt valgmenighedspræst på Stevns. Har i flere omgange været udstationeret som feltpræst. Anmelderrost for dokumentarberetningen Stille bøn i Helmand fra krigen i Afghanistan og for romanerne Den syriske garage, Den fortabte søn og Den halve bastion.
Det foregår et sted i det vestlige Jylland. På en lille gård med far, mor og to drenge, Emil og Peter. Peter skal overtage gården. Han får farens fulde opmærksomhed og anerkendelse, mens Emil, nå ja, Emil bliver en besværlig dreng, en outsider, men med moderen bag sig. Et fatalt skud sender Emil ud på et skråplan. Senere kommer han i smedelære. Emils liv foregår på trods, tåget og omtumlet og dramatisk i modstanden imod faren og Peter. Som smed viser han imidlertid en (guds)benådet evne til at svejse. Og det fører ham og læseren rundt i verden, ud på boreplatforme, til Grønland og endelig til Midtvesten i USA. Her indhentes han af sit liv og erfarer i et møde, at han er kristen. Men inden det sker, har han for længst mødt Linda – på et værtshus, selvfølgelig, hvor han systematisk søger at gå i hundene.Den fortabte søn er en eksistentiel fortælling om fortabelse og fornedrelse og håb; den rejser det centrale spørgsmål, om et menneske er i stand til at redde sig selv.Kristian Massey Møller er født i 1960 i Ribe. Han er historiker, forfatter, i dag Oddens sognepræst på Sjællands Odde. I mange år var han højskolelærer på Båring Højskole og valgmenighedspræst på Stevns. Han har af flere omgange været feltpræst i Afghanistan. rnKristian Møller har skrevet en række anmelderroste romaner og debatbøger. Om "Den syriske garage" skrev Berlingske: "Et smukt og levende sprog blottet for nykker, som i sig selv gør bogen en nydelse at læse. En glimrende bog om sindstilstande i splittede sjæle, som der kun bliver flere af i disse år".
En fokuseret historisk roman om svenskernes dramatiske storm på København i 1659. I tidsrummet fra tre dage før stormen til selve stormnatten, hvor de københavnske forsvarere frygtede at blive løbet over ende og blive nådesløst plyndret. En skæbnestund for Danmark, hvor Kong Frederik 3. stod over for krigerkongen Karl Gustav, der havde belejret København og agtede at udslette Danmark. I de højspændte dage og nætter optræder den menige Isak, der indvikles i svig og løgn omkring en skjult skat, og generalkommandanten Hans Schack, der agerer i forhold til både spin og forsvarets porøse tilstand. Og flere til, bl.a. kongeparret, Svend Gønge, Claus Ahlefeldt og Frederik Thuresen, Heinrich, Jens, Kirsten og Madam Bagers. Alle bæver og har fra hver deres position en dagsorden. I et nu, hvor krigens væsen og nærvær er åbenbar, og hvor også kærligheden og fremtiden er på spil. Uddrag af bogenIsak sigtede på et kolonneafsnit ud for sig. Hørte Trankebar råbe: ”Skyd og fortsæt”. Trak pegefingeren mod aftrækkeren. Så gnisten. Ventede på skuddet. Mærkede rekylen. Stillede musketten ned foran sig. Hørte sine sidemænd skyde. Pustede ned i røret for at slukke gløder. Hældte krudt ned i løbet. Stoppede blykuglen ned med kuglestarteren. Stampede med ladestokken. Tog den op og hældte krudt i panden. Spændte hanen. Tog igen sigte og skød. Om han ramte, vidste han ikke. Men mange faldt i vågerne. En kravlede halvt op, men sank sammen og gled tilbage. Synet rørte ham ikke. De var der, og han var her. Isak glemte kulden. Han var helt klar i hjernen. Ladede igen. Spændte hanen og tog aftræk. Om forfatterenKRISTIAN MASSEY MØLLER. Født 1960 i Ribe. Er historiker, forfatter og skribent, i dag Oddens sognepræst. I mange år højskolelærer samt valgmenighedspræst på Stevns. Har i flere omgange været udstationeret som feltpræst. Anmelderrost for dokumentarberetningen Stille bøn i Helmand fra krigen i Afghanistan og for romanerne Den syriske garage og Den fortabte søn.
Martin beretter om sin barndom og ungdom. Om sin senere tragedie og svigt og nedtur og indtræden i Den nye Kirkes munkeorden. Om den opgave Prior Angus tildeler ham, samtidig med hans krigshærgede lillebror dukker op. En opgave, som kræver kamp imod Den nye Kirkes svig og magt. Imod tidens ligegyldighed og virkelighedsflugt og dens mange ismer, ikke mindst islamismen. For kristentro og danskhed. Men evner Martin at træde ud af sin tid og ind i sin tid? Og hvad kan lillebroren og en mæcen bidrage med? Ja, og mødet med den unge dansk-irakiske kvinde, Zainia? Uddrag af bogen Så du stoler ikke på en muslim? spurgte journalisten. Jo, svarede jeg. Jeg stoler på, at en muslim i sin kontekst gør, hvad en muslim må gøre, men jeg tager den konsekvens, at jeg ikke vil underlægge mig den kontekst. Men du har så også en kontekst, konstaterede journalisten. Ja, svarede jeg. Over for islamisterne fastholder jeg, at Danmark har en Grundlov. Vi adskiller tro og politik. Og dog er danskhed og kristentro to sider af samme sag. Vores samfund er skabt på, at vi skal elske Gud og vores nabo. Det beviser du så sandelig også med disse punkter, konstaterede journalisten ironisk, mens de andre grinede. Men for mig at se, kan du vist ikke afvise, at du er en hellig skiderik, når du taler på de såkaldte danskeres vegne. Hvis du så mig på TV, så du godt, at jeg kneb øjnene sammen og sagde, at den, der har fanden i hælene, godt kan tale sandt. Du ved, jeg sagde det bare, og så gik jeg i sort. Måske overvejede jeg, hvad jeg skulle sige, men jeg husker ikke, hvad jeg sagde. Men jeg står ved hvert et ord. For jeg mener, at vi i et sejt træk nok skal komme overens med muslimerne, hvis vi er ufravigelige i vort krav om, at sharialoven aldrig skal have lov at vinde indpas i Danmark. Om forfatteren Kristian Massey Møller (f. 1960) er historiker, forfatter og skribent og sognepræst på Sjællands Odde. I mange år højskolelærer samt valgmenighedspræst på Stevns. Har i flere omgange været udstationeret som feltpræst. Anmelderrost for dokumentarberetningen Stille bøn i Helmand fra krigen i Afghanistan og for romanen Den fortabte søn, som fik 5 stjerner.
Kristian Massey Møllers nutidsroman Den fortabte søn foregår et sted i det vestlige Jylland. På en gård med far, mor og to drenge, Emil og Peter. Peter skal overtage gården og trimme den til fremtiden. Han får farens fulde opmærksomhed og anerkendelse, mens Emil bliver en besværlig dreng, en outsider. Men med moderen bag sig. Drengestreger og et fatalt skud med en luftbøsse sender Emil ud på et skråplan. Senere kommer han i smedelære.Emils liv foregår på trods, tåget og omtumlet og dramatisk.Han er demonstrativt i sin modstand imod faren og Peter. Som smed viser han imidlertid en (guds)benådet evne til at svejse. Og det fører ham og læseren rundt i verden, ud på boreplatforme, til Grønland og endelig til Midtvesten i USA. Her indhentes han af sit liv og vedkender sig, at han er kristen. Men inden det sker, har han for længst mødt Linda – på et værtshus, selvfølgelig, hvor han systematisk søger at gå i hundene. Og har forladt hende og deres ufødte barn. Romanen slutter med at den fortabte søn vender hjem.Den fortabte søn er en eksistentiel, kristen fortælling om fortabelse og fornedrelse og håb; den rejser det centrale spørgsmål, om et menneske er i stand til at redde sig selv.Kristian Massey Møller er sognepræst i Odden, på Sjællands Odde.
Kristian Massey Møllers nutidsroman Den fortabte søn foregår et sted i det vestlige Jylland. På en gård med far, mor og to drenge, Emil og Peter. Peter skal overtage gården og trimme den til fremtiden. Han får farens fulde opmærksomhed og anerkendelse, mens Emil bliver en besværlig dreng, en outsider. Men med moderen bag sig. Drengestrreger og et fatalt skud med en luftbøsse sender Emil ud på et skråplan. Senere kommer han i smedelære.Emils liv foregår på trods, tåget og omtumlet og dramatisk.Han er demonstrativt i sin modstand imod faren og Peter. Som smed viser han imidlertid en (guds)benådet evne til at svejse. Og det fører ham og læseren rundt i verden, ud på boreplatforme, til Grønland og endelig til Midtvesten i USA. Her indhentes han af sit liv og vedkender sig, at han er kristen. Men inden det sker, har han for længst mødt Linda – på et værtshus, selvfølgelig, hvor han systematisk søger at gå i hundene. Og har forladt hende og deres ufødte barn. Romanen slutter med at den fortabte søn vender hjem.Den fortabte søn er en eksistentiel, kristen fortælling om fortabelse og fornedrelse og håb; den rejser det centrale spørgsmål, om et menneske er i stand til at redde sig selv.Kristian Massey Møller er sognepræst i Odden, på Sjællands Odde.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.