Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Portrættet har en instinktiv tiltrækningskraft. Hvem er mennesket bag ansigtet, og hvem er vi selv?Hvor malede og fotografiske portrætter kan være umiddelbart fængslende og fascinerende, kan skulpturelle portrætter virke sværere at komme nær. Der er ingen baggrund og kun få detaljer til at orientere beskueren. Resultatet er, at man ofte kun registrerer dem i forbifarten: som irrelevante, immaterielle og måske endda kedelige. Men sådan har det ikke altid været.Bertel Thorvaldsen (1770-1844) var en af Europas mest populære portrætkunstnere. I løbet af hans levetid færdiggjorde han omkring 180 skulpturelle portrætter – fra medlemmer af Europas kongehuse til førende kulturelle personligheder og almindelige danske borgere. Thorvaldsens skulpturelle portrætter udgør dermed den største del af hans livsværk.Dengang var skulpturelle portrætter almindelige. Bogen forholder sig til, hvorfor de gik af mode. Vi bliver i dag bombarderet med portrætter på de sociale medier, men interessen for det tredimensionelle skulpturelle portræt er faldet drastisk. Hvad betyder det for vores forståelse af portrættet som medium?
I dette rigt illustrerede bind undersøges familien og dens mange konstellationer i både den private og den offentlige sfære i antikkens græske og romerske samfund. Forfatterne anskuer emnet fra forskelligesynsvinkler – fx religion, social status, alder og køn – og belyser en bred vifte af aspekter, der har med familien at gøre: familiens rolle i oikos/domus, teaterforestillinger og begravelsessammenhænge; hvordan familien afspejles i votivpraksisser, politisk propaganda og i den romerske flåde; og hvordan kønsroller manifesterer sig både offentligt og privat.Family Lives dækker geografisk og kulturelt bredt i Middelhavsområdet i antikken.Dette bind er resultatet af det tværfaglige seminar Families in the Ancient World, afholdt af Collegium Hyperboreum i november 2015.
Dette bind i serien Acta Hyperborea præsenterer en bred palet inden for keramikforskning. Keramik er uforgængelig og udgør derfor en af de væsentligste arkæologiske kilder til vores rekonstruktion af Antikken, uagtet om karrene er hele eller kun bevaret som skår. Vessels and Variety behandler alle aspekter af keramik fra geometriske kar fra Al Mina i Syrien, Campana A keramik fra det sydlige Levanten og Sortehavsområdet til rød glaseret romersk keramik. Bogen omfatter desuden ikonografiske, mytologiske samt kontekstuelle studier. Hertil kommer anmeldelser af nyere dansk forskning inden for numismatik og udgravningsprojekter.Bidrag af Jan Kindberg Jacobsen, Hanne Thomasen, Søren Handberg, Peter. J. Stone, Jane Hjarl Petersen, Signe Barfoed, Annette Rathje, Helle Salskov Roberts, Lone Wriedt Sørensen, Sine Grove Saxkjær, Domenico Marino, Margherita Corrado, Francesco Cristiano, Gloria Mittica, Kristine Bøggild Johannsen, Stine Schierup, Helle Winge Horsnæs, Line Bjerg og Tobias Fischer-Hansen.Hanne Thomasen har en ph.d.-grad i klassisk arkæologi og arbejder som forskningskoordinator på DTU. Annette Rathje er lektor på Saxo-Instituttet, Københavns Universitet.Kristine Bøggild Johannsen er museumsinspektør på Thorvaldsens Museum.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.