Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ny kulturteori præsenterer samtidens væsentlige kulturteoretiske strømninger. Bogen kan læses som en bredtfavnende introduktion til aktuel kulturteori. Eller den kan læses som en teoretisk opdateret introduktion til temaer, der er vigtige i den aktuelle kultur. Ny kulturteori er en teoretisk grundbog, men teorierne leverer også inspiration, begreber og redskaber til analyse af aktuelle kulturelle fænomener. Alle bogens 25 kapitler supplerer teorierne med konkrete eksempler. Samlet giver de en omfattende, nuanceret og opdateret viden om nye strømninger og aktuelle temaer på det kulturteoretiske felt.Kultur kan ikke betragtes løsrevet fra andre samfundsmæssige fænomener, og kulturteori er afgørende for at forstå politiske, økonomiske og sociale aspekter af vores samtid. "Kulturteori" præsenteres her som teoridannelser, der kan skabe ny indsigt og refleksion i de dele af humaniora og samfundsvidenskaberne, der er optaget af samtidens kulturproduktion, smal eller bred.Alle kapitlerne er skrevet af eksperter, som har stræbt mod at præsentere de aktuelle begreber, tendenser og diskussioner på en nuanceret og tilgængelig måde. Hvert kapitel ledsages af anbefalinger til videre læsning og er også i den forstand en indgang til videre fordybelse og udforskning.Bogen er redigeret af Birgit Eriksson, professor i kulturstudier ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet og af Bjørn Schiermer, professor i sociologi på Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Oslo Universitet.
Dansk gadekunst er en antologi eller måske rettere et patchwork af artikler, interviews, essays og fotografier, der giver plads til gadekunstens ansigter, meninger og stemmer. Med det foreliggende tekstudvalg skulle det være muligt både at blive stærkt underholdt, oplyst, begejstret, forarget og forbavset – det er op til dig. Det er gadekunst på alle mulige og umulige måder.Adams – Anders Reventlov Larsen – Armsrock – Bates – Bureau Detours – CMP – Cres – Dais – Dambo – OEPS – Itso – JuseOne – Kissmama – L:Ron:Harald – Life Aquatic – Lints – Papfar – Pink Army – Rebus – Jan Danebod – Sif Itona Westerberg – Signe Aarestrup – Smoke – Solvognen – Soten – Stangtennis – Tabu – The Dark Roses / Doggie – Avelon31 – Aim 1 – Thomas Pålsson – Zenith m.fl.“Aldrig før er der skrevet så ambitiøst om gadekunst. Lasse Korsemann Horne har interviewet samtlige interessante kunstnere, og derfor er bogen ikke bare en teoretisk og historisk analyse af gadekunsten - den er også en nærmest leksikal gennemgang af så godt som alle udøvere, hvilket er meget imponerende.” – Information“antologien [er] et righoldigt, illustrationsrigt og nærende overflødighedshorn af gode indgange til overskriften Dansk gadekunst.” – Weekendavisen“Dansk gadekunst er en vigtig udgivelse, der endelig tager udfordringen op og griber om den del af kunstscenen, som absolut aldrig har villet gribes om – og slipper godt fra det. [...] en unik udgivelse, der formår at betragte hele spektretmed lige dele anerkendelse, indføring, dybde, respekt og selvkritik. [...].” – Kunsten.nu“It’s a treasure trove of information on the most important development in modern art for decades.”– Bite It! Magazine
Til daglig indgår vores materielle omgivelser som noget helt ”naturligt” i vores hverdagsliv – som noget, vi ikke umiddelbart tænker har meget at gøre med vores sociale liv. Men vores liv er på mange måder viklet ind i det materielle.Materialitet og læring handler om samspillet mellem arkitektur, rum, krop og læring. Det gennemgående tema er forskellige materialiteter og de oplevelser, processer, begivenheder og interventioner, hvori det fysiske indgår og udspiller sig på forskellige måder som en del af det sociale. Begrebet læring i titlen skal forstås i ordets brede betydning. Der er tale om en formning eller socialisering, der – oftest uden ord, og uden vi tænker over det – virker opdragende på os.Bogen er en selvstændig efterfølger til Arkitektur, krop og læring, som udkom i 2005. I Materialitet og læring er kapitlerne ordnet i forhold til forskellige teoretiske paradigmer. Målet er at vise, hvordan de forskellige teoriretninger betragter forholdet mellem materialitet og menneske. Samtidig demonstrerer kapitlerne, hvordan de respektive teorier beskriver relationerne mellem fysiske omgivelser, ting og mennesker, samt hvordan disse relationer skabes og udfolder sig.Forfatterne er alle danske forskere, der har arbejdet med materialitet og læring i forskellige fag og ud fra forskellige teoretiske tilgange. Bogen henvender sig til alle, der arbejder med eller har interesse for materialiteters betydning i bred forstand, lige fra arkitektur og teknologi til redskabers indvirkning på den måde, det sociale udfolder sig på. Bogen er velegnet som introduktion til temaet for studerende på forskellige niveauer i uddannelsessystemet, men tilbyder også forskere og andre interesserede et primært teoretisk overblik over emnet materialitet og læring.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.