Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med Kirurgisk atlas bidrager Jacob Rosenberg & Kristoffer Andresen nu med et dansk opslagsværk, der dækker over teknik og vejledning til de mest almene kirurgiske procedurer. De beskrevne operationer er udvalgt ud fra deres hyppighed inden for specialet kirurgi, om end der mangler procedurer fra de kirurgiske subspecialer som f.eks. mamma-kirurgi, kar-kirurgi, thoraxkirurgi m.m. Formålet har således været at beskrive de fleste af de almenkirurgiske procedurer i en kirurgisk afdeling og herunder operationer, som man kan møde i vagten, hvor man kan have behov for at slå op i en teknisk vejledning, inden proceduren udføres. Bogen er et opslagsværk, så man kan orientere sig om den forestående operation inden den udføres, og den kan derfor anvendes af operatører, assistenter og øvrige personale på operationsstuen. Bogen omhandler den kirurgiske teknik, hvorimod detaljer om udredning og ikke-kirurgisk behandling af de kirurgiske sygdomme findes i andre kirurgiske lærebøger. Hvor det har været relevant, er både de laparoskopisk og de åbne operationsteknikker beskrevet.
Mød velforberedt op på operationsstuen.Både som læge og sygeplejerske stifter man tidligt i karrieren bekendtskab med aktiviteten på operationsstuen, men det kan være vanskeligt at navigere i de hundredevis af kirurgiske instrumenter med forskellige navne samt de strenge hygiejniske forholdsregler."Kirurgiske instrumenter" er en gennemillustreret og opslagsvenlig guide til de mange instrumenter, der benyttes på forskellige kirurgiske specialer.Bogen indeholder:• Foto og beskrivelse af de mest brugte kirurgiske instrumenter generelt samt instrumenter til specialerne gastrointestinal kirurgi, urologi, gynækologisk kirurgi, plastikkirurgi og ortopædkirurgi. • En vejledning i adfærd og procedurer på operationsstuen, såsom steril påklædning og kirurgisk håndvask. Målgruppen for bogen er både læger og plejepersonale på operationsstuen.OM FORFATTERNEKristoffer Andresen Cand.med., ph.d. Kristoffer Andresen forsker i behandlingen af lyskebrok med fokus på kroniske smerter og gener. Han har skrevet flere tidsskriftartikler inden for kirurgi. Jacob Rosenberg Cand.med., dr.med. Jacob Rosenberg er professor i kirurgi ved Københavns Universitet og overlæge ved Herlev/Gentofte Hospital. Han forsker i forskellige aspekter af kirurgiske sygdomme med fokus på optimering af kirurgiske behandlinger og patientforløb.
This book covers the background material for the workshop about initiation and control of a research year or a PhD education.
This book covers our course about systematic review and meta-analysis. It will guide you through all stages of the proces and includes text as well as copy of teaching slides.
This book includes the background material for a research workshop where the topics cover how to write a scientific paper in a very efficient way using manuscript mapping and dictation of the first draft using a smartphone.
Vi har i en årrække gennemført kurser i artikelskrivning for sundhedsvidenskabelige forskere og her fået øje på et stort behov for hjælp til at overkomme det såkaldte "writer's block". Det vil sige, at det kan være svært at komme i gang med at skrive sin artikel, og der er øjensynlig brug for hjælp til optimering af selve arbejdsprocessen omkring artikelskrivningen. Man kan have svært ved at skrive artikler f.eks. pga. manglende tiltro til egne evner, frygt for afvisning eller kritik, frygt for konkurrence, mangel på en formel arbejdsstruktur i processen, manglende forståelse for publiceringsprocessen eller usikkerhed omkring det videnskabelige sprog. Vi håber, at den aktuelle bog kan være med til at klarlægge og afdramatisere processen omkring skrivning af videnskabelige artikler.Vi har udviklet et koncept, der består af "manuscript-map" og "mind-to-paper". Et manuscript-map er en detaljeret disposition, som også indeholder referencer og afspejler den eksakte og endelige opbygning af den færdige artikel. Mind-to-paper handler om, at man dikterer sin artikel på en smartphone med støtte i sit manuscript-map, og derved kan man undgå writer's block og få udarbejdet sit første artikeludkast i en nem og overskuelig arbejdsproces. Essensen i mind-to-paper konceptet er, at man lærer at skrive en hel videnskabelig artikel (eller sågar en hel PhD-afhandling!) på kun en enkelt dag. Det kan lyde mærkeligt og urealistisk, men det er det på ingen måde. Mind-to-paper er således et værktøj til at få udarbejdet sine videnskabelige artikler og samtidig at producere artikler med den rette struktur og det rette niveau for sprogets kompleksitet. De generelle tendenser indenfor videnskabelig publikation er, at man skal skrive på en måde, så det er let at læse. Herved bliver det faktisk også lettere at skrive. Hvis stoffet er svært tilgængeligt for læseren, f.eks. ved brug af komplicerede sætninger og mange svære fagudtryk, så mister man læseren i processen. Læseren vil automatisk glide videre til andet informationsmateriale, hvilket der jo er så rigeligt af. Formålet med at skrive artiklen er trods alt at viderebringe information til læseren, og der er derfor ingen grund til at skræmme dem væk ved at skrive i et meget vanskeligt tilgængeligt sprog. Der er ingen grund til at prøve at prale med at vise, at man mestrer et meget vanskeligt videnskabeligt engelsk. Så er læseren forsvundet for længst. En af effekterne af mind-to-paper er, at man rammer et sprogniveau, som hverken er for svært eller for let. Vi håber derfor, at denne bog med det tilhørende kursus kan gøre det lettere for dig at skrive videnskabelige artikler.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.