Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kritisk By er en debatbog, der gennem essays, billeder og interviews med førende arkitekter og byforskere diskuterer den danske velfærdsby anno 2019. Verdensberømt for rent havnevand man kan bade i, en enestående cykelkultur og store investeringer i generøse offentlige rum og bygninger. De danske velfærdsbyer har oplevet en historisk vækst i antallet af indbyggere. Havnearealer er blevet til nye blå parker, cykelstier og rekreative aktiviteter dukker op overalt i byens rum. Men velfærdsbyen er på meget kort tid blevet et sted, hvor færre og færre mennesker med lav - og mellemindkomst har råd til at bo, hvor boligpolitkken har fejlet og klimaomstillingen er både besværlig og langsom. Det har store konsekvenser for mange mennesker, og sætter pres på byen som et rum, hvor alle sociale lag kan finde en plads. På to årtier er vores grundforestilling om byen som et tilgængeligt, fælles rum, for alle de mennesker, der ønsker at opsøge det urbane liv blevet vendt på hovedet. Velstandsbyen er kommet for at blive, og den er ikke for de mange. Centrale bybegreber som liveability, gentrificering, fællesskab og risiko diskuteres for at forstå de byideologiske strømninger, der definerer nutidens byer. Kritisk By henvender sig bredt til faggrupper med interesse for byudvikling og samtidsarkitektur. Den er skrevet på en måde, så personer med interesse for byudvikling i al almindelighed kan læse med.Bogen er dobbeltsproget, Dansk/engelsk.Kritisk By / Critical City er baseret på - og en viderebearbejdning af - to temanumre af fagbladet Arkitekten (2016 11/12) om det urbanistiske begreb liveability, hvor Kristoffer Lindhardt Weiss var gæsteredaktør i tæt samarbejde med Arkitektens faste redaktører, Martin Keiding (chefred.) og Anne Pind.
Nykredit Fonds Arkitekturpris er Skandinaviens største arkitekturpris. Hvert år uddeles den, sammen med en bæredygtighedspris og en motivationspris, til en arkitekt eller tegnestue, hvis arbejde bidrager væsentligt til at højne kvaliteten i vores byggede omgivelser. Priserne er på 1 million kroner.Bogen Positioner i ny dansk arkitektur præsenterer de seneste 13 års prismodtagere og tegner et unikt, opdateret portræt af den allernyeste arkitektur, som den former sig netop nu. De 13 prisvindende tegnestuer er interviewet af skribent og redaktør Michael Juul Holm i et levende og lettilgængeligt sprog. Bogen rummer desuden et nyt essay af forlagsdirektør på Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss.Bogen er rigt illustreret med mere end 130 fotografier af ny arkitektur fra Danmarks vigtigste tegnestuer, såsom BIG, COBE, SLA og Dorte Mandrup. Derudover præsenterer den også 2019’s spritnye prismodtagere.
Nu kommer de næste to bind i en bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske arkitektur. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer derigennem tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet vil sikre en uformel beskrivelse, mens essayet vil supplere med baggrundsviden.”LEGO House er nok den bygning i hele vores karriere, hvor der er den største sammenhæng mellem form og indhold,” siger stjernearkitekten Bjarke Ingels. Den opsigtsvækkende LEGO House bygning midt i Billund er bygget op af 21 store klodser omkring et åbent torv i midten. Det skal både fungere som det sted, hvor ’LEGO-pilgrimme’ fra hele verden kan mødes, og som et sted, hvor indbyggerne i Billund frit kan skrå igennem eller opholde sig i.Over torvet er der så 12 forskellige gallerier, der viser forskellige vinkler på LEGOs filosofi om ’læring gennem leg’.
Et storværk, der samler nutidens hovedværker i dansk arkitektur. Gennem det seneste årti har de danske arkitekter igen slået deres navn fast på den internationale arkitekturhimmel – med blandt andre Bjarke Ingels, Dorte Mandrup og Lene Tranberg i spidsen.Med udgangspunkt i ti bygningsværker af ti tegnestuer er 'Ny Dansk Arkitektur' en milepæl, der stiller skarpt på hvad det er, der gør dansk arkitektur til noget særligt i disse år. Gennem interviews, essays, nyoptagelser og et rigt tegningsmateriale giver bogen et solidt indblik det, der ligger til grund for dansk arkitekturs nye guldalder.Bogen er en samlet udgave af bogserien 'Ny Dansk Arkitektur 1-10', der er udkommet gennem de seneste fem år. Med sine 992 sider er værket den største samlede dokumentation af en nyeste danske arkitektur i anledning af København som UNESCO Arkitekturhovedstad 2023.
Nu kommer de næste to bind i den populære bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske bygningskunst. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet sikrer en uformel beskrivelse, mens essayet supplerer med baggrundsviden.Det nye Hammershus Besøgscenter er tegnet af Arkitema og Christoffer Harlang. Bygningen, som spændstigt og diskret indskriver sig i landskabet omkring den gamle borgruin, er et sjældent eksempel på et moderne gesamtkunstwerk, hvor arkitekturen sammen med den specialdesignede indretning skaber en vellykket helhedsoplevelse. Bygningens rene linjer og det rå indre af beton og egetræ suppleres på fornem vis af Harlangs inventar, som består af alt fra borde, reoler og dørhåndtag til lamper, lysestager og salt- og pebersæt i cafeen – og endda et læskur ved busholdepladsen.
Nu kommer de næste to bind i en bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske arkitektur. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer derigennem tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet vil sikre en uformel beskrivelse, mens essayet vil supplere med baggrundsviden.Moesgaard Museums skrånende taglandskab med græs og mos gør museet til et markant ikon i det historiske landskab. Om sommeren bliver der spillet teater, kørt cykelløb og holdt vikingemarked på taget. Om vinteren transformeres skråningen til Danmarks mest besøgte kælkebakke. Taget er blevet taget i brug på måder, der langt overstiger vores forventninger. Som en invitation fra fortiden rejser museet sig fra den jyske muld og inviterer gæsterne indenfor, hvor udstillingsrummene er designet som terrasser, der åbenbarer sig som lag i en arkæologisk udgravning.
Nu kommer de næste to bind i den populære bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske bygningskunst. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet sikrer en uformel beskrivelse, mens essayet supplerer med baggrundsviden. I fuglereservatet Tipperne har Johansen Skovsted Arkitekter skabt tre fritstående objekter i landskabet, hver med et tydeligt særpræg og et subtilt gensidigt forhold ikke blot til hinanden men også til det åbne, flade vådområde: Et skulpturelt fugletårn, et stramt geometrisk shelter og en markant værkstedsbygning. Tegnestuen har markeret sig med en stor bevidsthed om skulpturel formgivning forenet med funktionalitet.
Nu kommer de næste to bind i den populære bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske bygningskunst. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet sikrer en uformel beskrivelse, mens essayet supplerer med baggrundsviden. SLETHs kontorbygning vækker opsigt for sin konceptuelle klarhed og kompromisløse detaljehåndtering. Tegnestuen har haft mulighed for at gennemdesigne bygningen ned til mindste detalje og skabe rumlig samklang mellem alle bygningens elementer. Huset trækker på en række referencer i det moderne repertoire (den stringente planløsning), i postmodernismens legesyge (den krakelerede facade) og sidst men ikke mindst en urbanistisk forståelse af kontekst (aktivering af stueetagen og flow på tværs af grunden.
Tegnestuen Vandkunsten har siden 1970'erne været med til at forme dansk arkitektur. De var tidligt eksponenter for tæt-lav bevægelsen indenfor boligarkitekturen og kritiserede i skarpe vendinger det modernistiske burhønsbyggeri. Siden da har tegnestuen realiseret utallige toneangivende projekter, der har være med til at definere den tid de er sat i. Nu er der for første gang en samlet fremstilling af tegnestuen Vandkunstens arbejde. Bogen giver gennem essays, billeder og interviews et portræt af en af den danske arkitekturhistories mest toneangivende tegnestuer.
Nu kommer de næste to bind i den populære bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske bygningskunst. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet sikrer en uformel beskrivelse, mens essayet supplerer med baggrundsviden.Kontekstualisme er højeste mode. Udviklingsplanen for Carlsberg Byen i København udtrykker i ekstrem grad en opmærksomhed mod områdets historiske bygningers materialitet og detaljeringsgrad. Denne bog går helt tæt på Praksis Arkitekters præmierede forskerboliger, der har formået at møde og udfolde områdets grundambition, der ligger i at videreføre den bygningskulturelle historie, som er Carlsberg Byens hovedidentitet. Ved at lægge sig ind som et naturligt element i områdets bebyggelser udvikler forskerboligerne vores forståelse af, hvordan en boligblok kan se ud.
Historien om Maltfabrikkens transformation fra industriarv til et moderne kulturcenter trækker tråde fra fabriksbygningernes forfaldne facader, over ildsjæles kamp for et stærkt fællesskab, til en arkitektonisk vellykket forvandling. Bygningerne har mange stemmer, og hvis de rå mure kunne tale ville et utal af historier sive ud gennem murværkets sprækker. Gamle historier om den kulturhistoriske bygningsmasse af fabrikken som fabrik; historier om fabrikkens forfald med graffiti og store drømme, og den nye historie om Praksis Arkitekters visionære greb, med respekt for den sokkel, fabrikken hviler på. Det er disse historier om kulturarv, fremtidsdrømme og store arkitektoniske visioner, bogen ’Folkets Fabrik’, fortæller.Gennem en omfattende billeddokumentation af fabrikkens transformation, inddragelse af historisk materiale, interviews med centrale aktører og essays udfoldes historien om Maltfabrikken som et nyt arkitektonisk og kulturelt samlingspunkt for Ebeltoft og regionen. Fotograf Jens Lindhe har dokumenteret de arkitektoniske greb i en række fotos der formidler materialer, rumoplevelser og arkitektoniske greb. For på Maltfabrikken er mellemrummene og de mange små detaljer lige så vigtige som helheden. Bogen er tosproget, dansk og engelsk.
THE WELFARE CITY IN TRANSITIONThrough a compilation of texts and images from different voices and decades the book presents key challenges and perspectives of the past, present and future of the Danish welfare city. It provides a critical map for reflection and action when tackling the urban issues of our time. The welfare city as we know it today is facing structural transformations, undermining the ideology of the post-war welfarism. As the welfare city has entered a new phase of market driven development, many of the challenges that the post-war welfare city's architects and decision makers dealt with resemble the present- day crises: financial crisis, migration crisis, democracy crisis, housing crisis, health crisis - and on top of it the major 'newcomer' crises of climate changes and the covid-19 pandemic.
Skovtårnet er et spektakulært 45 meter højt udsigtstårn i Gisselfeld Klosters skove tæt på Sjællands højeste punkt. Udsigtstårnet er tegnet af EFFEKT Arkitekter og fuldender en ambition om at skabe et æstetisk bygningsværk og en unik naturoplevelse, der samtidig er tilpasset naturen og bygget så sensitivt som muligt. Siden Skovtårnet åbnede i 2019 har mere end 300.000 besøgende lagt vejen forbi og projektet er blevet en attraktion på hele Sjælland. Bogen er billedbåret og indeholder overvældende billedserier af fotograf og arkitekt Rasmus Hjortshøj, der har besøgt Skovtårnet både sommer og efteråret, interview med arkitekterne bag og et essay skrevet af Kristoffer Weiss. Bogen henvender sig ikke kun til et fagpublikum men med sine mange imponerende billeder til at alle der har interesse for arkitektur. Bogen er en omfattende dokumentation af en af de mest omtalte og prisvindende bygninger i dansk arkitektur lige nu. Bogen er engelsksproget. Den er også udgivet i en dansksproget version "Skovtårnet".
Nu kommer de næste to bind i den populære bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske bygningskunst. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet sikrer en uformel beskrivelse, mens essayet supplerer med baggrundsviden. At bygge i tæt by, omgivet af den københavnske byskala, er en helt særlig udfordring. Diskussionen af tæthed i byen og det offentlige rum optager offentligheden i særlig grad. Lundgaard & Tranberg har gennem en årrække demonstreret en stor sensibilitet overfor spørgsmålet om, hvad og hvordan en bygning giver tilbage til det offentlige rum. Axel Towers er et bemærkelselsværdigt eksempel på en symbiose mellem det moderne byrum og den skandinaviske arkitekturtraditions sans for materialer og formgivning.
Skovtårnet er et spektakulært 45 meter højt udsigtstårn i Gisselfeld Klosters skove tæt på Sjællands højeste punkt. Udsigtstårnet er tegnet af EFFEKT Arkitekter og fuldender en ambition om at skabe et æstetisk bygningsværk og en unik naturoplevelse, der samtidig er tilpasset naturen og bygget så sensitivt som muligt. Siden Skovtårnet åbnede i 2019 har mere end 300.000 besøgende lagt vejen forbi og projektet er blevet en attraktion på hele Sjælland. Bogen er billedbåret og indeholder overvældende billedserier af fotograf og arkitekt Rasmus Hjortshøj, der har besøgt Skovtårnet både sommer og efteråret, interview med arkitekterne bag og et essay skrevet af Kristoffer Weiss. Bogen henvender sig ikke kun til et fagpublikum men med sine mange imponerende billeder til at alle der har interesse for arkitektur. Bogen er en omfattende dokumentation af en af de mest omtalte og prisvindende bygninger i dansk arkitektur lige nu. Dansksproget udgivelse. Bogen findes også i en engelsksproget udgivelse The Forest Tower.
The third volume in the esteemed Nordic Architects series focuses on the global impact of urbanization and the escalating climate crisis. Architects all over the world face the challenge of creating buildings and cities that are sustainable and inclusive. The ability to respond to the challenges will define the architecture of the 21st century and foster a new wave of innovative and critical designs. This has particular resonance in the world's northernmost regions, where many look to find benchmarks of urban innovation and problem-solving through quality design. Edited by Kristoffer Lindhardt Weiss, this book presents the Nordic region's foremost architectural practices through original images of iconic works and insightful conversations with each architectural office. Included in the book are projects from 60 Nordic architecture studios, among them Bjarke Ingels Group, Reiulf Ramstad, Snøhetta and Tham & Videgård.
Nu kommer de næste to bind i den populære bogserie om ny dansk arkitektur. Gennem 10 bind vil serien give et vitalt signalement af den nyeste danske bygningskunst. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat. Gennem et essay og et dybdegående interview med arkitekten, kommer man helt tæt på. Samtaleformatet sikrer en uformel beskrivelse, mens essayet supplerer med baggrundsviden.Brugerdrevet innovation, forståelsen af komplekse programmer og brugergrupper, er en metode, NORD Architects i særlig grad mestrer. Deres projekt Center for Kræft & Sundhed er skabt med udgangspunkt i brugerne med det formål at skabe en enestående arkitektonisk ramme, der kan bidrage til lindring i meget svære behandlingsforløb – en helende arkitektur. Bygningens arkitektoniske udformning har til formål at flytte fokus fra sygdommen til helbredelsen og at skabe opmærksomhed om sygdommen uden at stigmatisere patienten.
Nykredit Fonds Arkitekturpris er Skandinaviens største. Prisen er på 500.000 kr. og uddeles hvert år til en eller flere arkitekter, som – personligt eller gennem deres værker – har gjort noget særligt for byggeriet. Nykredits Fond har uddelt prisen siden 1987. Motivationsprisen gives som støtte til en yngre tegnestue, som har vist fremragende egenskaber og bidraget med interessante nye vinkler på arkitekturen, mens Bæredygtighedsprisen de seneste fem år er givet til tegnestuer, der driver bevægelsen mod bæredygtighed i arkitekturen fremad. Begge priser er på 250.000 kr.Bogen Positioner i ny dansk arkitektur præsenterer de seneste 13 års prismodtagere og tegner et unikt, opdateret portræt af den allernyeste arkitekturer, som den former sig netop nu. En række af landets bedste og mest interessante arkitekter bliver her præsenteret i ord og billeder.I interviews gives ordet direkte til 13 væsentlige tegnestuer, der har det tilfælles, at de alle har vundet hovedprisen Nykredit Fonds Arkitekturpris. De 19 øvrige tegnestuer repræsenteret i bogen har gennem de sidste 13 år modtaget enten fondens Motivationspris eller dens Bæredygtighedspris.De 13 prisvindende tegnestuer er interviewet af skribent og redaktør Michael Juul Holm i et levende og lettilgængeligt sprog. Bogen rummer desuden et nyt essay af forlagsdirektør på Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss.Bogen er rigt illustreret med mere end 130 fotografier af ny arkitektur fra Danmarks vigtigste tegnestuer, såsom BIG, COBE, SLA og Dorte Mandrup. Derudover præsenterer den også 2019’s spritnye prismodtagere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.