Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bornholm og Christiansø – de er måske ikke verdens største øer men de gemmer på så mange små naturperler at man aldrig bliver færdig med at udforske dem. Den sætning hørte man ofte fra fotograferne Hanne og Kurt Christensen og forhåbentlig kan fascinationen af øerne også fornemmes i denne bog med over 100 af deres fotografier.– For mig er det en ”sygdom” at fotografere. Det var Kurt, som sagde disse ord i et avisinterview, men det gjaldt for både Hanne og Kurt. Siden deres forlovelsesrejse til Bornholm i 1967 har Hanne og Kurt fotograferet øen på kryds og tværs på klipper i sprækkedale på havne og ved kyster. De har løbende deltaget i fotokonkurrencer i ind- og udland og arrangeret flere udstillinger med deres bornholmske motiver. I 2006 traf de et stort valg og flyttede til Bornholm for at nyde deres otium. Udforskningen af øerne igennem kameraet fortsatte naturligvis.Målet var at forevige deres kærlighed til naturen i fotografiet og videregive en stemning og en oplevelse til beskueren. Forhåbentlig er det samme lykkedes med denne bog.Hanne og Kurt Christensen søn, Brian Christensen, har skrevet en række små tekster om forældrenes passion for fotografiet, som drypvist bringes i bogen.
Den kristne tro udfordres af moderne rationalister, postmoderne relativister og tilhængere af andre religioner og livsanskuelser. I denne bog afdækkes den postmoderne udfordring af en central kristen påstand, nemlig at Jesus er »vejen og sandheden og livet«, og det undersøges, hvilke muligheder kristne har for at fastholde, forsvare og fremme forståelsen af kristendommens sandhed i en sandhedsrelativistisk tid.Bogen argumenterer for, at et forsvar af kristendommen stadig er mulig, men at apologetikken i en postmoderne kultur må ændre karakter fra at være et ensidigt intellektuelt og teoretisk forehavende til en slags »holistisk apologetik«.
Mange har en mening om islam. Færre har et kvalificeret grundlag at udtale sig på. Kurt Christensen har begge dele. I denne bog går han bag om de mange fordomme og rygmarvsreaktioner, som ofte kendetegner den debat, som involverer islam. I stedet går han til kilderne – Koranen og traditionen – og skaber derved et langt mere nuanceret billede af islam. Men han gør mere end det. Han går også til kristendommens kilde – Bibelen – for at skildre de markante forskelle, men også de mange ligheder, mellem de to store monoteistiske religioner. Bogen er et resultat af mange års arbejde med emnet, og der er vigtig viden at hente for enhver, der søger et dybere kendskab til relationen mellem kristendom og islam.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.