Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Lars Erslev Andersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Rasmus Boserup, Lars Erslev Andersen, Mikkel Vedby Rasmussen, mfl.
    228,95 kr.

    Hvad kommer til at afgøre fremtiden for Mellemøsten? RÆSONs nye bog - færdigskrevet i januar 2016 - samler analyser af Lars Erslev Andersen, Helle Malmvig, Rasmus Boserup, Mikkel Vedby Rasmussen, Daniella Kuzmanovic, Rasmus Christian Elling, Siris Hartkorn, Bjørn Møller, Deniz Serinci, Sune Engel Rasmussen og Søren Schmidt. Om bl.a. Syrien (tre kapitler), Tyrkiet, Saudi-Arabien, Iran, Yemen, Libyen og Afghanistan.

  • - Mytologi og magt
    af Lars Erslev Andersen
    218,95 - 278,95 kr.

    I Den amerikanske mission analyserer Lars Erslev Andersen USA’s ambition om at være en unipolær global magt, og han argumenterer for, at den truer med at splitte USA og den vestlige civilisation indefra. Bogen er den første samlede undersøgelse på dansk af amerikansk sikkerhedspolitisk historie fra USA’s grundlæggelse og frem til den aktuelle rivalisering med Kina.Forfatteren trækker sikkerhedspolitikkens tråde tilbage til USA’s ekspansion i 1800-tallet, og gennem en læsning af Woodrow Wilsons forfatterskab fra 1800-tallets slutning dokumenterer han, at politikeren og den senere præsidents tanker om en fred til at slutte al krig mere var funderet i en religiøs vision end i et politisk gennemtænkt projekt.Den amerikanske mission ser politiske myter som en nøgle til forståelse af såvel national identitet som internationale konflikter: I civilisationsbegreber væver mytologi og magt sig ufravigeligt ind i hinanden.

  • af Rasmus Boserup, Lars Erslev Andersen, Mikkel Vedby Rasmussen, mfl.
    266,95 kr.

    “Mellemøsten Nu” samler landets mest indsigtsfulde Mellemøsteksperter, der i 16 analyser giver læseren et komplet overblik over de vigtigste udviklinger, konflikter og dilemmaer i regionen. Indholdsfortegnelse: – Rolf Holmboe: Det ulykkelige Arabien – Lars Erslev Andersen: I fremtidens Mellemøsten vil millioner leve i permanente undtagelseszoner – Tore Refslund Hamming: Trods næsten 20 års kamp står den jihadistiske bevægelse stærkere end nogensinde før – Troels Burchall Henningsen: Irak: Kan kalifatet genopstå? – Sune Haugbølle: Kommer retfærdigheden til Syrien? – Deniz Serinci: Kurderne i Syrien: Hellere leve med Assad end kæmpe mod Erdogan – David Vestenskov: Afganistan: Freden er farlig – Maria-Louise Clausen: Yemen: Hvordan kan vi forstå verdens største humanitære katastrofe? – Rasmus Christian Elling: Irans verden – Lars Erslev Andersen og Fannie Agershou Madsen: Derfor bryder Vesten ikke med Saudi-Arabien – Rasmus Boserup: Egypten: Frygter Sisi folket? – Hans Henrik Fafner: Et andet Israel – Torben Toftgaard Engen: Frankrigs krig i Sahel ligner en succes – Morten Valbjørn: Svar på sekterisme – Mikkel Vedby Rasmussen: Magtpolitikken slår igen – Helle Malmvig: Det nye magtspil i Mellemøsten

  • af Lars Erslev Andersen
    139,95 - 167,95 kr.

    Det er mere end 10 år siden, folkelige oprør fik fjernet Tunesiens og Egyptens diktatorer fra magten. Det var starten på Det Arabiske Forår, der skulle transformere det arabiske Mellemøstens autoritære regimer til demokratier. Men efter militærkup i Egypten, borgerkrig i Libyen, Syrien og Yemen og konflikter de fleste andre steder i Mellemøsten kan man spørge, om Det Arabiske Forår var en fiasko og i givet fald hvorfor.Mellemøstforsker Lars Erslev Andersen kortlægger de dramatiske politiske skillelinjer i regionen for at finde svar på disse spørgsmål. Centralt for forståelsen står fordelingen af ressourcer, religiøse og etniske udfordringer, generationskonflikter og spørgsmålet om kvinders rettigheder. Og ikke mindst handler det om, hvordan de enkelte lande vil positionere sig såvel regionalt som i den globale orden, der er under konstant forandring. 

  • af Lars Erslev Andersen
    75,95 kr.

    Global terrorisme og spredning af masseødelæggelsesvåben har under overskriften "asymmetriske konflikter" erstattet trusselsbilledet fra den Kolde Krig. Skiftende amerikanske præsidenters nationale sikkerhedsstrategi er USA's bud på, hvordan de globale trusler bedst imødegås. "Den amerikanske orden" forklarer ændringerne i den amerikanske tolkning af de globale trusler efter den Kolde Krig og Washingtons nye sikkerhedspolitiske strategier. Erslev analyserer dem konkret i fire studier af den amerikanske Mellemøst-politik i forholdet til Irak, Iran, Saudi-Arabien samt den israelsk-palæstinensiske konflikt. De forskellige sikkerhedsstrategier ses i sammenhæng med deres begreb om civilisation. Bogen viser, hvordan tre forskellige opfattelser af sikkerhed og civilisation har ligget til grund for den amerikanske Mellemøst-politik fra Reagan til George W. Bush.Lars Erslev Andersen (f. 1956) er en dansk forfatter og terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).

  • - Årsager, konsekvenser og handlemuligheder
    af Lars Erslev Andersen, Jakob Skovgaard-Petersen, Søren Schmidt, mfl.
    287,95 kr.

    Konflikten i Syrien er med rette blevet beskrevet som »et problem fra Helvede«: en konflikt med ufattelige menneskelige lidelser, men uden nogen snarlig løsning i sigte.En række forfattere giver deres bud på konfliktens forskellige aspekter, der samlet vil gøre os klogere på, hvad der foregår og hvorfor. Bogen henvender sig til en bred kreds af beslutningstagere, journalister, praktikere, studerende og politisk interessede i øvrigt.

  • af Lars Erslev Andersen
    1.381,95 kr.

    Det er mere end 10 år siden, folkelige oprør fik fjernet Tunesiens og Egyptens diktatorer fra magten. Det var starten på Det Arabiske Forår, der skulle transformere det arabiske Mellemøstens autoritære regimer til demokratier. Men efter militærkup i Egypten, borgerkrig i Libyen, Syrien og Yemen og konflikter de fleste andre steder i Mellemøsten kan man spørge, om Det Arabiske Forår var en fiasko og i givet fald hvorfor.Mellemøstforsker Lars Erslev Andersen kortlægger de dramatiske politiske skillelinjer i regionen for at finde svar på disse spørgsmål. Centralt for forståelsen står fordelingen af ressourcer, religiøse og etniske udfordringer, generationskonflikter og spørgsmålet om kvinders rettigheder. Og ikke mindst handler det om, hvordan de enkelte lande vil positionere sig såvel regionalt som i den globale orden, der er under konstant forandring.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

  • af Lars Erslev Andersen
    348,95 kr.

    Global terrorisme og spredning af masseødelæggelsesvåben har under overskriften "asymmetriske konflikter" erstattet trusselsbilledet fra den Kolde Krig. Skiftende amerikanske præsidenters nationale sikkerhedsstrategi er USA's bud på, hvordan de globale trusler bedst imødegås. "Den amerikanske orden" forklarer ændringerne i den amerikanske tolkning af de globale trusler efter den Kolde Krig og Washingtons nye sikkerhedspolitiske strategier. Erslev analyserer dem konkret i fire studier af den amerikanske Mellemøst-politik i forholdet til Irak, Iran, Saudi-Arabien samt den israelsk-palæstinensiske konflikt. De forskellige sikkerhedsstrategier ses i sammenhæng med deres begreb om civilisation. Bogen viser, hvordan tre forskellige opfattelser af sikkerhed og civilisation har ligget til grund for den amerikanske Mellemøst-politik fra Reagan til George W. Bush.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlLars Erslev Andersen (f. 1956) er en dansk forfatter og terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).

  • af Lars Erslev Andersen
    64,94 - 249,94 kr.

    Den stærke reaktion på Jyllands-Postens Muhammed-tegninger kom som et chok for de fleste danskere. I "Den tabte uskyld" undersøger Lars Erslev Andersen, hvordan sagen om nogle danske tegninger kunne havne øverst på den internationale dagsorden.Bogen beskriver situationen i Mellemøsten og tager forholdet mellem demokratisering og islamisme under behandling. Derudover analyseres krigen mod terror som led i en global værdikamp. Lars Erslev Andersen stiller spørgsmålet, om vi er på vej mod en global borgerkrig, der kan minde om senmiddelalderens religionskrig.Lars Erslev Andersen (f. 1956) er idéhistoriker med terrorisme, Mellemøsten og USA‘s Mellemøstpolitik som forskningsområder. Han er uddannet fra Aarhus Universitet i 1986 og har siden suppleret med mellemøststudier ved Odense Universitet. Siden 2008 har han været tilknyttet Dansk Institut for Internationale Studier som leder af enheden for politisk vold, terrorisme og radikalisering.

  • af Lars Erslev Andersen
    64,94 kr.

    "Yemen. Mellem stamme og modernitet" beskæftiger sig med republikken Yemen, efter Nord- og Sydyemen blev forenet i maj 1990. Ved denne forening blev der særligt lagt vægt på den fremtidige udvikling af demokrati og menneskerettigheder. Forfatteren undersøger forholdet mellem denne fremtidsvision og fastholdelsen af de gamle traditioner, som borgerne i den sammenlagte nation hver især besidder og medbringer.Den danske forfatter Lars Erslev Andersen (f. 1956) er terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).

  • - islamism and the battle over values and world order
    af Lars Erslev Andersen
    219,95 kr.

  • - The Afghan Connection & the US War Against Terrorism -- The Story of the Afghan Veterans as the Masterminds Behind 9/11
    af Lars Erslev Andersen & Jan Aagaard
    273,95 kr.

  • af Lars Erslev Andersen
    64,94 kr.

    Lars Erslev Andersen fremstiller i "Allegori og mimesis: Platon - Benjamin tur/retur" to diskurser om sprogets repræsentationsformer: På den ene side Platons teorier om sprog, erkendelse og kunst, og på den anden side Walter Benjamins teori om allegorisk fremstillingsform. Andersen lægger i værket op til diskussion om sprogfilosofi, teori og de tilhørende begreber mimesis og allegori.Den danske forfatter Lars Erslev Andersen (f. 1956) er terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).

  • af Lars Erslev Andersen & Clement Behrendt Kjersgaard
    189,95 kr.

    2013 har været et historisk år i og omkring Mellemøsten. I Syrien kæmper Assad-styret og oprørerne videre i den krig, der har passeret 100.000 dræbte. I Egypten afsatte landets magtfulde militær Præsident Morsi. I Mali gik Frankrig i krig mod et oprør i nord. I Iran: en ny præsident, i Irak: ny vold og uro, i Tyrkiet: vedholdende demonstrationer, i Afghanistan: en fuldstændig uafklaret fremtid efter mere end 10 års krig. Vil det „arabiske forår“ vende tilbage? Er USA under Obama ved at overlade denne del af verden til sig selv? Hvem er venner og fjender med hinanden i Mellemøstens nye verden? En række danske eksperter giver deres svar i denne bog udgivet af RÆSON og DIIS (Dansk institut for Internationale Studier). Blandt forfatterne: Lars Erslev Andersen, Helle Malmvig, Daniella Kuzmanovic, Mona Sheikh, Rasmus Alenius Boserup og Poyâ Pakzâd. Se mere om bogen på www.raeson.dk

  • af Lars Erslev Andersen
    95,95 kr.

    Det kom bag på alle, at offentliggørelsen af 12 tegninger af profeten Muhammed i en dansk avis kunne afstedkomme så voldsomme reaktioner og forårsage en verdensomspændende krise i forholdet mellem Vesten og den Islamiske Verden. Lars Erslev Andersen har nu skrevet en bog, hvori han skildrer baggrunden for, at det hele kunne gå så galt.Den Tabte Uskyld giver en fremstilling af situationen i Irak, hvor den politiske proces og de afholdte valg ikke har bremset volden og terrorismen. Tværtimod er volden eskaleret, og flere og flere begynder at stille spørgsmålet, om Irak er på vej ind i en regulær borgerkrig. Forsøget på at indføre demokrati i Mellemøsten synes således at have givet bagslag, og den demokratiske proces i Mellemøsten kan paradoksalt nok siges at styrke islamisterne.Den Tabte Uskyld kommer også rundt om problematikken omkring al-Qaida-netværket. Krigen i Afghanistan svækkede al-Qaida og ødelagde netværkets organisation, men alligevel er omfanget af islamistisk baseret terrorisme, herunder selvmordsangreb, vokset voldsomt siden 9/11. Denne bog analyserer al-Qaidas forandring fra organisation til en ideologi med global rækkevidde.Den Tabte Uskyld munder ud i en analyse af krigen mod terror som en del af en global værdikamp mellem en liberal og en islamistisk fortolkning af verdensordenen. Bogen stiller spørgsmålet om, hvorvidt vi er på vej ud i en global borgerkrig, der bringer mindelser om de mange religionskrige, der hærgede i senmiddelalderen.Lars Erslev Andersen (f. 1956) er idehistoriker og lektor i mellemøststudier og samtidshistorie ved Syddansk Universitet. Hans forskningsmæssige fokus er terrorisme og Mellemøsten i international politik samt USA’s Mellemøstpolitik.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.