Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En europæisk Danmarkshistorie er danmarkshistorien fortalt med Europa som med- og modspiller. I bogen drejer historiker Lars Hovbakke Sørensen blikket væk fra det danske riges snævre grænser og viser i stedet, hvordan en række europæiske begivenheder har haft afgørende betydning for udviklingen i Danmark helt tilbage fra oldtiden og frem til i dag. Resultatet er en utraditionel, anderledes vinklet tour de force gennem vort lands historie, der med sit europæiske perspektiv rykker ved mange af vores gængse forestillinger.
Bogen giver en samlet fremstilling af socialpolitikkens og velfærdsstatens udvikling i Danmark målrettet de studerende på pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen. Velfærdsstatens historie indgår som en væsentlig del af undervisningen på begge uddannelser.For at forstå, hvorfor det sociale arbejde og arbejdet med børn og unge ser ud, som det gør, må man rette fokus på, at begge dele er blevet til som et resultat af de løbende forandringer af velfærdsstaten og af vores forestillinger om den. Bogen peger på, hvilke forhold der har været med til at skabe og udvikle velfærdsstaten, og hvilke faktorer der i de senere årtier har været med til at udgøre en potentiel trussel mod den. Et vigtigt fokus i bogen er, hvilke konsekvenser udviklingen af velfærdsstaten og dets grundlæggende principper har haft for både pædagog- og socialrådgiverprofessionen.Lars Hovbakke Sørensen er lektor, ph.d., på socialrådgiveruddannelsen, Professionshøjskolen Absalon.Vi er blevet gjort opmærksom på en fejl på s. 125 i bogen. Den sætning, der afslutter kapitlet, er ikke kommet med i sin fulde helhed.Der skulle stå: Det er ønsket om, at de økonomiske overvejelser skal træde mere i baggrunden, og om, at de menneskelige relationer og den mangefacetterede kortlægning af et problem skal træde mere i forgrunden i forbindelse med indsatsen for at løse problemet.
En fortælling om Europas historie fra ca. 400 f.Kr. til i dag – historiker Lars Hovbakke Sørensen tegner de lange linjer og perspektiver i det, der har præget og formet Europas historie og udvikling. Med vægt på den politiske historie sættes Europas historie ind i et større globalt perspektiv, der kaster lys over, hvordan udviklingen i de øvrige dele af verden har påvirket Europa - og ikke kun omvendt. Ligesom bogen beskriver, hvordan de europæiske folks identitet og nationalitetsfølelse har udviklet sig i med- og modspil med hinanden og med resten af verden.
Fortællingen begynder for ca. 12.000 år siden, og derfra tager den læseren med på en kronologisk rejse op gennem historien med vægten lagt på de politiske, økonomiske, sociale, kulturelle og mentalitetsmæssige perspektiver. Den gennemgående tråd i bogen er, at den gensidige vekselvirkning mellem lande og kulturer er et historisk fænomen, der har eksisteret lige så længe, de forskellige verdensdele har været befolkede, og gennem det perspektiv kaster den også lys over, hvordan og ikke mindst hvorfor, kulturerne og civilisationerne udviklede sig så forskelligt i de forskellige dele af verden.Gennem historien har verdensdelenes indflydelse på hinandens forhold haft mange former og retninger. En bog som denne vil naturligvis ikke kunne rumme eller komme ind på alle detaljer i alle landes og samfunds historie til alle tider. Men formålet er også netop at skildre de lange linjer i verdens historie ud fra et bestemt perspektiv og at forklare de væsentligste forskelle på og ligheder imellem udviklingen i de forskellige verdensdele. Derfor vil man igennem bogen vende tilbage til de samme områder og kulturer for at følge dem op igennem historien og dens brydningstider og forandringer. Men der vil også være en variation i bogens fortællemønster, så fortællingen på nogle stræk må begrænse sig og kan forekomme mere fragmentarisk, men på andre stræk folder et historisk forløb eller vendepunkt mere ud.
En håndbog for socialrådgiverstuderende, som i et kort og klart format, og med en samfundsvidenskabelig vinkel, præsenterer væsentlige pointer inden for temaer, der knytter sig til det 3. semester af socialrådgiveruddannelsen. Du bliver introduceret til, hvordan du bruger samfundsvidenskabens begreber, teorier og vinkler i dit arbejde som socialrådgiver i en kommune, en privat organisation eller en anden organisation, der beskæftiger sig med socialt arbejde.
En håndbog for socialrådgiverstuderende, som i et kort og klart format, og med en samfundsvidenskabelig vinkel, præsenterer væsentlige pointer inden for temaer, der knytter sig til det 2. semester af socialrådgiveruddannelsen. Du vil blive introduceret til, hvordan du bruger samfundsvidenskabens begreber, teorier og vinkler i dit arbejde som socialrådgiver i en kommune, en privat organisation eller en anden organisation, der beskæftiger sig med socialt arbejde.
»Dronning Margrethe gjorde nytårstalen [...] til ét af sine mange særlige kendetegn. [...] For at minde danskerne om, hvad der var det væsentlige i tilværelsen. Om, hvordan man opfører sig over for hinanden, og om, hvordan den aktuelle politiske, økonomiske, sociale, kulturelle og mentalitetsmæssige udvikling i Danmark burde ses i en større og længere historisk, europæisk og internationalt sammenhæng.«Sådan skriver Lars Hovbakke Sørensen i bogens forord. For dronning Margrethes nytårstaler var ikke bare en tradition, der indledte danskernes nytårsfest, det var »holdepunkt for de mange danskere, som hvert år satte sig foran tv-skærmen eller tændte for radioen for at høre dronning Margrethe sætte tingene i et større perspektiv.«I Gud bevare Danmark kan man (gen)læse alle 52 taler, fra de første i 1970’erne, som ofte handlede om den økonomiske krise og de mange danskere, der led under den, over 1984’s revsen af danskernes »dumsmarte bemærkninger« over for indvandrere til advarslerne om det nye årtusindes hurtige flakken rundt på digitale og sociale medier og om, at al den nye teknologi nok har sine fordele, men også har sine begrænsninger og bør anvendes med varsomhed.Bogen er illustreret med 26 fotos af dronning Margrethe II.
En håndbog for socialrådgiverstuderende, som i et kort og klart format, og med en samfundsvidenskabelig vinkel, præsenterer væsentlige pointer inden for temaer, der knytter sig til det 1. semester af socialrådgiveruddannelsen. Du vil blive introduceret til, hvordan du bruger samfundsvidenskabens begreber, teorier og vinkler i dit arbejde som socialrådgiver i en kommune, en privat organisation eller en anden organisation, der beskæftiger sig med socialt arbejde.Bogens temaer er: Sociale problemer og deres årsager Velfærdsstatens udvikling og principper Socialrådgiverens roller Socialrådgiveren og det flerkulturelle samfund
Da Christian d. 2. ved det stockholmske blodbad i 1520 myrdede 100 svenske borgere og adelige, slog han samtidig de nordiske landes Kalmarunion endeligt ihjel.Lige siden vikingetiden har de nordiske lande været knyttet sammen i en fælles historie. Gennem skiftende alliancer og voldsomme krige har de kæmpet om magten både med og mod hinanden. Først i det 19. århundrede, da drømmene om europæisk stormagtstatus måtte opgives en gang for alle, begyndte man at finde sammen om den særlige nordiske identitet. Siden har talrige initiativer skabt et stærkt og harmonisk samarbejde – men ikke mere end at det stadig føles godt at tæve svenskerne i fodbold.Slagsbrødre eller broderfolk opruller den spændende og stormfulde historie om de nordiske rigers 1300 år lange skæbnefællesskab.Lars Hovbakke Sørensen (f. 1971) er historiker og politisk kommentator. Han er uddannet cand.phil. i historie fra Aarhus Universitet (1995) og har en ph.d. i internationale studier fra Aalborg Universitet (2002). Lars Hovbakke Sørensen har skrevet flere bøger om dansk og nordisk historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.