Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Formålet med »Erhvervsbeskatning – med fokus på personselskaber ogvirksomhedsordningen« er blandt andet, at bogen kan fungere som en forskningsbaseretlærebog i en række skatteretlige kursusfag på de højere læreanstalter.Herudover er det vores håb, at bogen med fordel også kan benyttes afrevisorer, advokater, ansatte i skatteforvaltningen og i skatteankeforvaltningensamt andre praktikere.
Bogen giver en systematisk fremstilling af de vigtigste aspekter af dansk erhvervsbeskatning med hovedfokus på virksomhedsordningen og den skatteretlige behandling af deltagere i personaleselvskaber. Først præsenteres en række grundlæggende og almene emner inden for erhvervsbeskatningen. Dernæst behandles selvstændige erhvervsdrivende og enkeltmandsvirksomheder samt beskatningen heraf, hvorefter de skattemæssige konsekvenser af, at flere selvstændige erhvervsdrivende går sammen, behandles. Den skattemæssige behandling af personselskaberne og deltagerne heri vil være i fokus. Til sidst behandles en række tværgående emner. Fremstillingen er ajourført til og med 18. oktober 2015. Der er kun i begrænset omfang taget hensyn til materiale fremkommet efter denne dato. Erhvervsbeskatning kan både fungere som en forskningsbaseret lærebog i en række skatteretlige kursusfag på de højere læreanstalter, samt med fordel benyttes af revisorer, advokater, ansatte i skatteforvaltningen og i skatteankeforvaltningen og andre praktikere. Indholdsoversigt: ForordKapitel 1. Indledning DEL 1. Grundlæggende/almene emnerKapitel 2. AfgrænsningsspørgsmålKapitel 3. IndkomstopgørelsenKapitel 4. Driftsomkostninger og andre fradragKapitel 5. AfskrivningerKapitel 6. Avancebeskatning DEL 2. Selvstændige erhvervsdrivende og enkeltmandsvirksomhedIntroduktion til DEL 2Kapitel 7. PersonskattelovenKapitel 8. VirksomhedsordningenKapitel 9. Kapitalafkastordningen DEL 3. Personselskaberne og flere selvstændige erhvervsdrivende i foreningKapitel 10. Personselskaber i en selskabsretlig kontekstKapitel 11. Personselskaberne i anden retlig henseendeKapitel 12. PersonselskabsdeltagelseKapitel 13. Personselskab: Selvstændigt skattesubjekt eller skattetransparent?Kapitel 14. Indkomstopgørelsen for deltagere i personselskaberKapitel 15. Ejerbrøk og ændringer heriKapitel 16. Deltagernes fordeling af overskud og underskudKapitel 17. Særskilte vederlagKapitel 18. Fradrag for tab som følge af andre deltageres handlinger DEL 4. Tværgående emnerKapitel 19. Internationale forholdKapitel 20. GenerationsskifteKapitel 21. OmdannelseBilag 1. Eksempler til kapitel 7Bilag 2. Eksempler til kapitel 8Bilag 3. Eksempler til kapitel 9LitteraturlisteDoms- og afgørelsesregisterStikordsregister
I det øjeblik en person ønsker at udvide en eksisterende virksomhed, er et af de væsentligste spørgsmål, der opstår, hvilken form denne etablering skal antage. Skatteretligt er det særligt valget mellem et fast driftssted eller et datterselskab, der vil være relevant. Etableringsfriheden i Traktaten om den Europæiske Unions Funktionsmåde indeholder en forpligtelse for EU's medlemsstater til at lade statsborgere og selskaber etablere agenturer, filialer og datterselskaber. Denne bestemmelse har EU-Domstolen i en række tilfælde fortolket som indeholdende en forpligtelse for medlemsstaterne til at beskatte faste driftssteder og datterselskaber ens. Rækkevidden af denne forpligtelse til ens behandling er dog ikke formuleret klart af EU-Domstolen. Formålet med denne bog er således at afdække det frie valg ad etableringsform, der findes i etableringsfriheden i en skatskatteretlig belysning.Bogen indeholder en række analyser af det frie valg af etableringsform, herunder i hvilke tilfælde en medlemsstat er forpligtet til at behandle datterselskaber og faste driftssteder skattemæssigt ens, rækkevidden af det frie valg af etableringsform, forholdet til det almindelige restriktions- og diskriminationsforbud samt hvilke elementer, EU-Domstolen lægger vægt på i sin vurdering af sammenlignelighed af de to etableringsformer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.