Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det kun godt 500 år siden, Columbus nåede frem til Amerika. Og 400 år siden, at de første indvandrere fik land i sigte nær det, der i dag er Boston.I dag bor der 330 millioner mennesker i USA. På nær nogle millioner af kontinentets oprindelige befolkning er de alle indvandrere – eller efterkommere af indvandrere.”USA – verdens største indvandrerland” fortæller amerikanernes historie fra de første pilgrimme til vore dages illegale mexicanske indvandrere.Det er også historien om den amerikanske drøm og om The American Way of Life, som den ser ud i dag."USA - verdens største indvandrerland" udkom første gang i 1991.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Danmarks jagt på olie og gas i Nordsøen gik for alvor ind i 1962. I 1966 foretog man den første prøveboring, i 1971 blev det første oliefelt opdaget, og i 1972 begyndte selve olieproduktionen. I dag er Danmark et gas- og olieproducerende land, men mange ting har også ændret sig, siden olieeventyret begyndte i 1960’erne.I denne bog fortæller Lars Søndergård om dansk og international politik, om teknikken bag olieproduktionen og om det daglige arbejde på Nordsøens boreplatforme.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Da fire borgerlige partier, firkløveret, i 1982 overtog roret efter den socialdemokratiske regering, lagde de stærkt ud med en plan til genopretning af dansk økonomi. Det var de fire regeringspartiers mål, at underskuddet på betalingsbalancen skulle være borte i 1988, og at arbejdsløsheden skulle være nedbragt betydeligt.Fire år senere – i 1986 – kunne regeringen notere, at underskuddet på statsbudgettet var forsvundet, at inflationen næsten var bragt til ophør, og at arbejdsløsheden var faldet. Medaljen havde dog en bagside: Danmarks konkurrenceevne fik ikke den nødvendige fremgang, og Danmark havde fortsat en af de mindste industrisektorer i OECD i forhold til befolkningens størrelse. I 1988 kunne regeringen konstatere, at betalingsbalancen ikke var genoprettet.I "Dansk industri – fortid eller fremtid?" ser Lars Søndergård nærmere på den danske industristruktur og undersøger forskellige forklaringer på den svigtende konkurrenceevne. Bogen udkom første gang i 1989.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Lars Søndergård giver med bogen "Italien" blandt andet et indblik i landets befolkning, historie, styreform, økonomi og levevilkår og dykker desuden ned i emner som mafiaen, terror, politik, kirken og familieliv. Bogen udkom første gang i 1983.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Miljø har både en naturfaglig og en politisk side. Naturfagene kan dokumentere, hvordan naturen har det, og anbefale løsninger. Men herfra og til handling er der et langt spring. Handling kræver beslutninger, og de er politiske. Formålet med denne bog er at afdække miljøets politiske side. Bogen handler om økonomi, magt og interesser.Lars Søndergårds "Miljø og politik" udkom første gang i 1994.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
I 1970’erne tog prisen på energi et voldsomt ryk opad. Det skyldtes dels, at der udbrød krig i Mellemøsten, og dels, at olieforbruget i begyndelsen af 1970’erne begyndte at overstige de nye oliefund. "Danmark og energien" ser nærmere på danskernes energiforbrug, vores afhængighed af energi, vores energiforsyning og oliekrisen. Bogen, der udkom første gang i 1983, tager derudover et kig på alternative energiformer som kernekraft, sol og vind.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Mange danskere bruger daglig et par timer på transport, og vi kan snakke længe om trafik. Kan det betale sig at køre i bil til arbejde? Hvor lang tid vil turen tage med bussen? Har du overvejet at cykle? Vi interesserer os for vores egen trafiksituation. Men at tage stilling til trafikken som helhed, til trafikpolitikken, og at arbejde for bedre trafik, det overlader vi til politikere og teknikere.Meningen med "Trafik på afveje" er at give dig en række facts og argumenter. For og imod kollektiv trafik. For og imod bilen. Det betyder ikke, at alle facts og argumenter er lige vigtige. Du skal selv afgøre, hvad der tæller mest. Bogen udkom første gang i 1980.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
"Fast food" fortæller historien om udviklingen af et produkt – fra idé til eksport – og giver et indblik i de mange processer en virksomhed må igennem i et sådant forløb. Historien er hentet fra virkelighedens verden og tager udgangspunkt i Aalborg-virksomheden Meatcut."Fast food – fra idé til eksport" udkom første gang i 1991.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Danmark importerer og eksporterer varer fra og til det meste af verden. Gennem reportager, interviews og historiske tilbageblik fortæller Lars Søndergård i "Over alle grænser" om den internationale handel. Han bruger konkrete eksempler, bl.a. fra en dansk chokoladefabrik, til at vise råvarernes vej fra Afrika, Asien og Amerika samt til at give et indblik i priser, handelsveje og børs- og valutahandel.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.