Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Spænd sikkerhedsbæltet og hold fast, når Lars Tvede fortæller historien om, hvordan han blev milliardær - og en vaskeægte børshaj. Lars Tvedes liv har været et eventyr. Han begyndte sin karriere med at vaske toiletter for ni kroner i timen, men var kun 20 år, da han spekulerede sig til en vingård i Andalusien. Som 30-årig var han gulddrengen i Klaus Riskærs koncern. Som 40-årig grundlagde han et selskab, som blev 45 milliarder kroner værd på børsen. Han er i dag anerkendt som en førende ekspert i finansmarkederne og har skrevet internationale bestsellere om børshandel. Lars Tvede har levet som hippie, yuppie og nørd. Hans historie handler om vilde opture og brutale nedture, om rejser og eventyr, knofedt og gearing. Følg også investoren og iværksætteren, når han giver sit bud på fremtiden: Hvor skal man som privat investor satse sine sparepenge? Hvornår kommer robotterne? Hvad sker der, når computerne bliver klogere end os? Hvad vil kineserne bruge deres penge på?
Børshandlens psykologi fortæller om de psykologiske fænomener, der driver børshandlen, hvordan de opstår og hvordan man lærer at identificere og bruge aktuelle bevægelser positivt. Med en solid økonomisk baggrund og et stort overblik viser Lars Tvede, hvordan finansmarkedet fungerer, og hvordan det i stor udstrækning er psykologi, der får f.eks. aktiekurserne til at svinge. Ved at forstå psykologien bag finansmarkedet får man værdifuldt indblik i og dermed brugbare værktøjer til at forstå og analysere aktiemarkedet – uanset om det går op eller ned – til egen fordel. Bogen er en stærkt revideret udgave af Børshandlens psykologi, der er udkommet i flere oplag tidligere.
Lars Tvede afslører, hvad der kommer til at præge udviklingen de kommende år. Det er svært at spå om fremtiden – men det er ikke umuligt. Som finansiel investor og som iværksætter er Lars Tvede afhængig af at kunne forudsige udviklingen, og i Supertrends løfter han for første gang sløret for, hvordan han gør det. For hvis man skal kunne lægge planer ud over den helt kortsigtede fremtid, er det nødvendigt at vide noget om drivkræfterne i verden. I bogen præsenterer Lars Tvede sit vigtigste redskab, 50 tommelfingerregler, der – især når man kombinerer dem – peger målrettet fremad. Han fortæller også om sociale algoritmer, logiske kædereaktioner og fremskrivninger og om de mentale barrierer, der ofte står i vejen, når vi prøver at blive klogere på, hvor verden er på vej hen. Endelig afslører han, hvad han tror på kommer til at præge udviklingen i de kommende årtier. Det er en fremtid præget af vilde teknologier, overraskende trends og en række forbløffende vendepunkter – for verden er på vej et andet sted hen, end mange tror.
Hvad enhver investor bør videSådan navigerer man ifølge den succesrige erhvervsmand Lars Tvede på et børsmarked i krisetid.Dagen før coronakrisen ramte alverdens børsmarkeder som et tungt hammerslag, solgte Lars Tvede alle sine aktier. Han tjente penge på nedturen og købte aktierne tilbage, da kurserne nogle uger senere var tæt på at ramme bunden. I den efterfølgende turbulens dansede han vellykket rundt på børserne, og da roen sænkede sig en anelse hen over sommeren, kunne han sætte en pænt stor gevinst ind på kontoen.Hvordan bar han sig ad? Hvordan lykkedes det ham at læse markedet? Hvordan brugte han den viden og erfaring, som han har erhvervet gennem snart 40 år som investor og iværksætter, til at træffe rationelle beslutninger, mens mange andre investorer var ramt af panik?I Bobler, bullshit og børsfest har Lars Tvede i en række korte, informative og letforståelige kapitler samlet alle sine vigtigste grundregler, budskaber og pointer. Bogen er kort og godt essensen af, hvad enhver investor bør vide:Hvorfor markederne svinger i en fast rytme mellem langvarige opture og bratte fald. Hvorfor aktier (stort set) altid giver et højere afkast end andre aktiver. Og hvorfor det (som regel) er klogere at investere i brede passivt forvaltede fonde end at betale din bank i dyre domme for at vælge aktierne for dig.Forfatterens konklusion: For at tjene penge skal du kombinere risikovillighed, spredning og udholdenhed, måske tilsat lidt timing og andre finesser. Her kan du læse, hvordan du griber det an. Samtidig får du Lars Tvedes egne underholdende og humoristiske fortællinger – ikke blot om de store indbringende succeser, men også om de kæmpebrølere, han har begået undervejs.
Hvorfor økonomier og børsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudse de største opsving og nedture. Økonomier er stærkt turbulente. Et år kan vi opleve højkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nærmest vil vare evigt. Blot et par år senere kan vi være sunket ned i en dyb krise med konkurser og børskrak. Mange frygter nu, at økonomien aldrig bliver bedre. Lars Tvede tager i denne bog læseren med på en fascinerende rejse gennem økonomiens historie og præsenterer de mest centrale teorier om økonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indførte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prøvet at forstå, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem høj- og lavkonjunkturer. Hvor tæt er vi nu på en viden, der kan afbøde de største skader? Kriser, krak og kaviar er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier. Hvem skulle fx have troet, at de første gennembrud i nationaløkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skørtejæger og morder og en hårdkogt irsk storspekulant? Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved årtusindskiftet?
At være iværksætter er at skabe noget nyt, det er at gå ind i det ukendte og starte projekter, hvor man på forhånd ikke kan overskue udfaldet eller finansieringen. Serieiværksætterne Mads Faurholt og Lars Tvede har skabt en række nye virksomheder ud af gode ideer, og de viser her, hvordan man gør.Denne guide giver svar på, hvordan man klarer det enorme arbejdspres i en startup-virksomhed, laver effektiv marketing for få midler, vinder vigtige ordrer, bygger stærke team samt rejser penge, udvikler produkter og sælger dem. Hvordan du får overskuddet eller stopper, mens legen er god, har de også input til.
Børshandlens psykologi fortæller om de psykologiske fænomener, der driver børshandlen, hvordan de opstår og hvordan man lærer at identificere og bruge aktuelle bevægelser positivt.Med en solid økonomisk baggrund og et stort overblik viser Lars Tvede, hvordan finansmarkedet fungerer, og hvordan det i stor udstrækning er psykologi, der får f.eks. aktiekurserne til at svinge.Ved at forstå psykologien bag finansmarkedet får man værdifuldt indblik i og dermed brugbare værktøjer til at forstå og analysere aktiemarkedet – uanset om det går op eller ned – til egen fordel.Bogen er en stærkt revideret udgave af Børshandlens psykologi, der er udkommet i flere oplag tidligere.
Med sit forsvar for frihedens filosofi viser Lars Tvede, at der løber et liberalt livssyn som en rød tråd fra antikkens græske bystater og frem til vore dages mest velstående og lykkeligste lande. Frie mennesker og frie markeder har været verdens vigtigste kilde til fred og fremskridt de seneste 2000 år. Dengang som nu blev landene rige, når de blev frie.Men hvad betyder det egentlig at have friheden som forbillede? Ethvert land må afveje tre tilgange til politik: kollektivisme, konservatisme og liberalisme. Hvis man rammer den rette balance, blomstrer både staten, samværet og samhandlen til det fælles bedste. Men hvis et land rammer forkert, ender det som endnu et af historiens mange samfund, der først mistede pusten, siden gik i stå og til sidst gik under.Lars Tvede henvender sig til enhver, der søger den bedste vej fremad for et land. Ved at leve efter liberale idealer kan vi virkeliggøre myten om gåsen, der lægger gyldne æg – og holde den i live.
Hvorfor økonomier og børsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudsede største opsving og nedture.Økonomier er stærkt turbulente. Et år kan vi opleve højkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nærmest vil vare evigt. Blot et par årsenere kan vi være sunket ned i en dyb krise med konkurser og børskrak.Mange frygter nu, at økonomien aldrig bliver bedre.Lars Tvede tager i denne bog læseren med på en fascinerende rejse gennem økonomiens historie og præsenterer de mest centrale teorier om økonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indførte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prøvet at forstå, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem høj- og lavkonjunkturer. Hvor tæt er vi nu på en viden, der kan afbøde de største skader? 'Kriser, krak og kaviar' er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier.Hvem skulle fx have troet,at de første gennembrud i nationaløkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skørtejæger og morder og en hårdkogt irsk storspekulant?Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved årtusindskiftet?Om forfatteren:Lars Tvede er uddannet som ingeniør, økonom og derivatives trader. Gennem sin karriere har han stiftet, medstiftet og finansieret en række virksomheder inden for primært informationsteknologi og finansvæsen.Lars er meget efterspurgt af internationale medier og har bl.a. optrådt på TEDTalks og som guest host på CNBC, ligesom han ofte er key note taler på erhvervsseminarer. Han har desuden skrevet bøger om bl.a. markedsanalyse, strategisk markedsføring, informationsteknologi, nationaløkonomi, entrepreneurship, børshandel, psykologi, fremtiden og vestlig civilisation. De mest kendte i Danmark er 'Børshandelens Psykologi' (2012), 'Børshaj' (2010) samt 'Det Kreative Samfund' (2014). Hans bøger er tilsammen udgivet i over 50 oplag og på 11 sprog. Han bor i Schweiz med sin familie og holder af at stå på ski, sejle og samle på italienske sportsvogne samt vin.
Det er slet ikke så enkelt at leve det gode liv. Man kan krølle sig sammen under sine pigge og håbe på det bedste, eller man kan være snu og finde sin egen vej. HVAD VIL DU HELST VÆRE – ET PINDSVIN ELLER EN RÆV? Lars og Lærke ved godt, hvad de ville gøre, hvis det i dag var dem, der stod på tærsklen til voksenlivet. BAGKLOG er deres 50 tips til op- og nedture, mens der stadig leves fuldt ud. → Få et sprog for dine problemer→ Find det job, der giver dig et kick→ Shit happens – lær at deale med det→ Få styr på pengene→ Snig dig uden om dårlige relationer→ Pak ikke dig selv ind i vat, men bliv robust→ Find dit politiske ståsted→ Styrk dit selvværd, og vid, at du er god nok→ Nå i mål med dine drømme LARS TVEDE er vokset op i et rækkehus i Holte. Som ung arbejdede han på en kransekagefabrik og i et forsøgslaboratorium, og siden er han blevet ingeniør, civiløkonom, serieiværksætter og finansmand. Han har stiftet og medstiftet i alt13 virksomheder. LÆRKE TRÆRUP KNUDSEN voksede op på en gård i Midtjylland og fandt sin metier som treårig, da hun begyndte at sælge gårdens æg til nabofamilierne, og senere lærte hun andre at blive topsælgere. I dag er hun privatinvestor og læser økonomi. Hun interesserer sig for psykologi og personlig udvikling og har en ambition om at kunne hjælpe især unge, som mistrives.
Verden forandrer sig stadigt hastigere, og med den stigende acceleration stiger risikoen for, at vi træffer de forkerte beslutninger, eller at vi ganske enkelt sakker bagud. Løsningen er at navigere effektivt i fremtidens tendenser. Med andre ord skal vi blive fremtidsklar.I Fremtidsklar skitserer de to forfattere dels et kort over fremtiden, og dels kommer de med bud på, hvad individer og organisationer kan gøre i dag for at navigere i de supertrends, der kommer. De præsenterer de mindsets og værktøjer, der kræves for at blive fremtidsklar, på tværs af otte kritiske områder. Disse omfatter, hvordan man navigerer ud fra ens værdier, udvikler et growth mindset, tænker eksponentielt, maksimerer chancen for succes og bliver mere modstandsdygtig.Endelig kigger forfatterne ind i fremtidens arbejdsplads, fremtidens organisation og fremtidens ledelse. De beskriver 10 shifts, som organisationer skal igennem for at blive fremtidsklar, herunder at opprioritere værdier, skabe en fleksibel ”on demand”-organisation, gå fra talentstyring til talentaktivering og ikke mindst at lave en menneskecentreret kultur.Lars Tvede og Nicolai Chen Nielsen har tilsammen rådgivet mere end 200 organisationer, herunder +25 Fortune 500-virksomheder, om ledelsesstrategier, fremtiden og organisatoriske transformationer; udgivet 19 bøger, herunder bestsellere såsom Bobler, bullshit og børsfest, Det kreative samfund, Iværksætter, Supertrends, Leadership at Scale og Return on Ambition; og vundet adskillige iværksætterpriser. De har mere end 30 års erfaring med at hjælpe ledere og organisationer til at forstå, navigere i og drage fordel af fremtidens supertrends. De har brugt de sidste tre år på at bringe ny forskning og deres praktiske erfaring sammen i bogen Fremtidsklar.
Landes økonomiske tilstand bestemmes på kort sigt af konjunktursvingninger, siger økonomerne. På længere sigt tæller indsatsen af kapital og arbejdskraft mere. Men på den helt lange bane er det faktisk mobilisering af kreativitet, der gør den største forskel, viser Lars Tvede i denne bog. Forskellige nationer og civilisationer har gennem tiden håndteret dette meget forskelligt. Mange har været kreative for en tid, men er så sandet til og forgået. Hvordan kan vi med mere fokus på kreativitet forme en bedre fremtid? Og omvendt: Hvordan kan vi tabe alt som mange civilisationer før os, hvis vi hæmmer kreativiteten?Hvis man vil forstå, hvilken forskel kreativitet kan gøre, er Tvedes bog det rette sted at starte. Tag derfor med på rejse gennem menneskehedens historie og se bl.a. her, hvorfor homo sapiens udkonkurrerede neandertalerne, og hvordan Vesten startede en uhørt kreativ eksplosion i middelalderen, samtidig med at de tidligere mere dynamiske islamiske og kinesiske folkeslag gik i stå.Læs også hans forklaring på, hvordan kreativitet dybest set opstår – uanset om det er i naturen, i erhvervslivet eller blandt nationer. Dybest set kan det koges ned til blot fire fænomener, der skal kombineres for at få kreativitet og mangfoldighed til at blomstre – hver gang. Men hæmmer man kreativiteten, får man ikke blot statiske samfund, ifølge Tvede, man får forvitring, gældssætning, pessimisme og til sidst forfald eller kollaps. Vestlige nationer tager nu tilløb til sådanne problemer, og nogle frygter nedture som Argentinas eller værre. Men fremtiden kan også blive forbavsende god, siger Tvede, og skitserer en række positive og i øvrigt ofte anti-intuitive konsekvenser, hvis vi virkelig evner at åbne de kreative sluser.
Why human creativity is the key to overcoming mankind's social and economic challenges.
It is now fashionable to believe that the business cycle is dead, especially in the United States. Those tempted to take such a view should read Business Cycles ...a crisp history,,, entertaining and informative. - The Economist
Two men meet a big bear in the forest. One of them sits down to put on his running shoes. The other looks at him and says: "Ita s no use. You cannot outrun a bear anyway". The first one answers: "I dona t have to outrun the bear. I just have to outrun you.
There is one constant factor in the chaos of the markets and that constant is human psychology. In the Psychology of Finance readers are shown how the marketa s characteristics that arise can be interpreted and learnt from. This revised edition contains new examples and updates to charts.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.