Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Socialt arbejde er præget af problemer, som ikke har en umiddelbart indlysende løsning. Derfor er arbejdet ofte vanskeligt og præget af dilemmaer og paradokser. Ved at analysere nogle af kerneproblematikkerne i det sociale arbejde viser denne bog, hvordan socialt arbejde kan anvendes til at skabe frugtbare forandringer i praksis.Forfatterne viser, hvordan magt kan indgå konstruktivt i arbejdet med mennesker og være en kilde til forandring. De forklarer og illustrerer med eksempler, hvordan det er muligt at ændre indgroede traditioner ved at iværksætte bevidste forandringer, og hvordan det, der umiddelbart kan virke som gennemtvingelse af nye krav til brugerne kan ende med at bidrage til gensidig opbygning af magt for både socialrådgivere og brugere. Det gennemgående tema er: ´Uden magt - ingen forandring. Uden empati - ingen rummelighed´.
En indføring historisk, teoretisk og metodemæssig i socialt miljøarbejde skrevet af fire erfarne praktikere. Bogen henvender sig til såvel studerende som færdiguddannede fagfolk inden for socialt arbejde.
Et af bogens centrale spørgsmål er, om de offentlige socialforvaltninger skaber afhængighed fremfor at yde borgerne relevant hjælp. Afhandlingen er den første danske undersøgelse, som ser på brugernes behov set i relation til de organisatoriske rammer for socialt arbejde, som det praktiseres i 3 danske kommuner. Den indeholder også konkrete erfaringer med afprøvningen af nye arbejdsmetoder i de 3 kommuner, i det sociale arbejde med truede familier.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.