Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lasse Rydberg begyndte først at skrive digte da han var 78 år. Da skrev han i en raptus 34 digte på fem sommeruger. 28 af digtene blev til hans debutdigtsamling BARNEVOGNSCAFEEN og andre digte om alderdom. En åben og også humoristisk fortælling om at være gammel. Udgivet i 2019.Lasse Rydberg har aldrig drømt om at se sig selv som digter. Da han blev ramt af Parkinsonsygdommen oplevede han, at hans veltalenhed og velformulering tabte pusten. Han opdagede, at når han skrev på computeren (han kunne ikke mere skrive læseligt med en pen) så kom der ord og tekster ud af fingrene, han ikke synes at have dikteret. Der voksede en sproglig verden op i skriveprocessen, der var ved at forlade ham i talen. Hans nye vej til at finde sproget blev i fingrenes kluntede rystende vej over tasterne. Der mødte han en uset evne til at udtrykke sig i digtning.ER DET LIDT FORBUDT AT DØ Digte skrev Lasse Rydberg en stor del af digtene på vej mod de 80 år under Coronakrisens karantæne.Digtsamlingen handler om at blive ældre, livet som gammel, mødet med døden – en fortælling om livsglæde, om at leve nært med livet, tilfreds og udfordrende men først og fremmest at møde sig selv og alderdommen med humor. Der er mange smil i bogen og sød eftertænksomhed.Lasse Rydberg har arbejdet som lærer, forsker, universitetslærer, skoleinspektør og skribent og redaktør. Han er født i 1940. Bor på Østerbro med sin kone Ellen Georg der er billedkunstner.
Livet med Parkinson sygdom har med denne samling digte fået et liv, der handler om at leve med nye udfordringer, tage dem til sig og finde ny glæde. Lasse Rydberg, der har Parkinson, ser på sygdommen og livet med humor. Sygdommen blev en vending i hans liv, hvor han, da han ikke mere kunne læse sin krusedulle lille gnidrede håndskrift, blev nød til at kasserer kuglepennen og skrive på computeren. Han oplevede, at hans veltalenhed og velformulering tabte pusten. Han opdagede, at når han skrev på computeren, så kom der ord og tekster ud af fingrene, han ikke syntes at have dikteret.Der voksede en sproglig verden op i skriveprocessen, der var ved at forlade ham i talen. Det er livsbekræftende poesi. En invitation til at møde livet med Parkinson med humor, der grundlæggende er en almen fortælling om livet med store udfordringer.Lasse Rydberg har arbejdet som lærer, forsker, universitetslærer, skoleinspektør og skribent og redaktør. Debuterede som digter i 2019 med digtsamlingen BARNEVOGNSCAFEEN og andre digte om alderdom. Allerede i 2020 udkom den næste digtsamling ER DET LIDT FORBUDT AT DØ der er skrevet under Coronapandemien. Erindringsdigtene HIMMELEN UNDER BRØNSHØJ - Brønshøjdigte, udkom i februar 2022. Digtsamlingen TABTE MÆLET – ER DER MERE AT SIGE om livet med Parkinson blev skrevet på to måneder i slutningen af 2021. EN DIGT KVARTET skabt og udgivet fra coronakrisens start til dens slutning.Lasse Rydberg er født i 1940 opvokset i Brønshøj. Bor på Østerbro med sin kone Ellen Georg, der er billedkunstner.
Digtsamlingen Himmelen under Brønshøj er endnu en digterisk raptus fra Lasse Rydberg der skrev 32 digte om en gammel mand, der ser tilbage på tiden i krigs- og efterkrigstidens liv i Brønshøj.Lasse Rydberg siger om digtsamlingen: "Jeg, nu en og firs år, ser på en lille dreng, der var mig. Det er digtsamlingens omdrejning, at jeg ser min barndom med drengens opdagelse af verdenen. Drengen og byen Brønshøj flyder sammen, byens stednavne har deres navn i drengens opdagelse af livet. Sted og liv bliver uadskillelige. - Jeg ser min barndom gennem drengen i erindringens prisme."Lasse Rydberg begyndte først at skrive da han var 78 år. Da skrev han i en raptus 34 digte på fem sommeruger. 28 af digtene blev til hans debutdigtsamling BARNEVOGNSCAFEEN og andre digte om alderdom. En åben og humoristisk fortælling om at være gammel. Udgivet i 2019. Lasse Rydberg har aldrig drømt om at se sig selv som digter. Da han blev ramt af Parkinsonsygdommen oplevede han, at hans veltalenhed og velformulering tabte pusten. Han opdagede, at når han skrev på computeren (han kunne ikke mere skrive læsevenligt med en pen) så kom der ord og tekster ud af fingrene, han ikke syntes at have dikteret. Der voksede en sproglig verden op i skriveprocessen, der var ved at forlade ham i talen. Hans nye vej til at finde sproget blev i fingrenes kluntede rystende vej over tasterne. Der mødte ham en uset evne til at udtrykke sig i digtning.Lasse Rydberg har arbejdet som lærer, forsker, universitetslærer, skoleinspektør og skribent og redaktør. debuterede som digter i 2019. Allerede i 2020 udkom den næste digtsamling ER DET LIDT FORBUDT AT DØ der er skrevet under Coronapandemien. Han er født i 1940. Bor på Østerbro med sin kone Ellen Georg, der er billedkunstner.
Morgenstund bag gardinetjeg slår øjnene opser ind i gardinetmorgenlysets farveminder mig omendnu en dags nødvendighedendnu en dags langstrakte stilhedfor livet med fortsat modtil at kaste sig ud iat lære at strikke for at dulmefjernsynets kedsommelighedholde fast på dagens kravder er dageder vågner med morgenens lysen helt ny farve i gardinetaf nyfødt glædeover dagens store mulighederhold fast hold fastskriv et digtom dage fulde med viljeeller det ender med din alder forkortesjeg gider ikke være tilskuertil så kedeligt et livLasse Rydberg er født 1940. Har arbejdet som lærer, forsker og 31 år som skoleinspektør. Har undervist i mange år på Københavns og Gøteborgs universiteter. Modtaget Københavns Lærerforeningens pris ”Den gyldne pegepind” for ledelse og formidling. Har som frivillig igennem det meste af livet været aktiv skribent og redaktør ved flere tidsskrifter. Bidraget til flere bøger, bl.a. bogen Sans og Samling i forbindelse med Kunstmuseet Louisianas store børneudstilling. Forfatter til filmen”Skjult Viden”.Digtsamlingen er et produkt af ”en poetisk raptus” i sommeren 2019, efter at fået Parkinson Sygdom. Digtsamlingen er på ingen måde en tekst om sygdom, men om livet i den periode vi kalder alderdommen.Lasse Rydberg bor på Østerbro sammen med sin kone Ellen Georg der sent i livet blev billedkunstner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.