Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Strik Top Down er en teknikbog der indeholder seks designstrikket oppefra og ned med kuppelærme, det vil sige næsten uden montering.Vi har valgt forskellige garntyper, men teknikken er densamme. Vi er blevet udfordret af teknikken i forhold til at få mønstre, ideerog garntyperne til at blive til de modeller, vi gerne ville have. Resultatet er,at der er meget lidt montering, og modellerne kan gøres længere eller kortere,netop fordi de er strikket oppefra og ned.Alle modeller kan strikkes i fire størrelser fra S – XL.Desuden indeholder bogen videolink til teknikken StrikTop Down med kuppelærme vist trin for trin.
Det er en grundbog til både begyndere og øvede strikkere.Bogen indeholder strikketeknikker vist med både tekst, billeder og 117 videoer. Flid med alle de teknikker man bliver nødt til at lære hvis man vil udvide sin strikketeknik. Der er 11 forskellige måder at slå masker op på, og 7 forskellige måder at lukke af på. Diverse strikketeknikker som vendemasker, dobbeltstrik, patentstrik, gobelinstrik og snoninger. Desuden er der et helt afsnit med hjælp til at forstå en strikkeopskrift.Fedt hvor du har alle de fede detaljer der løfter dit strik til særklasse. Her får du 6 forskellige indtagninger og 11 forskellige udtagninger. En hel masse om sammensyning, hæftning, opsamling af masker, kantmasker og knaphuller.Snyd der indeholder nogle strikkefif hvor vi nogle gange snyder eller gør ting nemmere for at få et flot resultat. Du kan lære hvordan du strikker en vrangpind i flerfarvestrik men undgå at strikke vrang, for man strikker den fra venstre mod højre på retsiden. Du får fif til at have garn nok når du skal slå masker op. Desuden kan du lære at lave flot næsten usynligt farveskift når du strikker glatstrikning og rib.
Strik Raglan – top down er en teknikbog der indeholder 6 designstrikket i raglan oppefra og ned, det vil sige næsten uden montering.Raglanfacon er opkaldt efter Lord Raglan, en britiskfeltmarskal der fik fremstillet en raglanfrakke til sine soldater for størrebevægelighed.Det der kendetegner et raglanærme er, at det har endiagonal søm fra underarmen og op til halsen.Alle modeller kan strikkes i fem størrelser fra S – XXL.Desuden indeholder bogen videolink til forskelligestrikketeknikker.
MANGE MASKER24 strikdesignere er gået sammen og har skabt denne mangfoldighed af dansk strikdesign anno 2013.Annette Danielsen fik idéen og kontaktede mange af sine kolleger for at spørge om, de ville være med til at lave en strikkebog, hvor hver især skulle have et design med. Materialevalget var frit – garnet skulle blot kunne købes her i landet.Annette skriver:Vi er meget forskellige – vi designer meget forskelligt. Vores udtryk, vores arbejdsmetoder og vores beskrivelser er forskellige. Vi har en alderspredning på næsten 40 år. Men det, der får os til at føle os som kollegaer, er vores store passion for at strikke og udvikle opskrifter til håndstrikkere. Og så er der oveni købet sneget sig lidt hæklerier ind.
Du sidder med en bog der har fået titlen: Pas dig selv, fordi den giver dig muligheder for at konstruere en trøje, der passer dig og netop dig. For at kunne konstruere i strik kræver det en grundviden indenfor mange emner. Det er emner som: Strikkefasthed, garnberegning, måltagning, kanter, kropstype, halsudskæringer, ærmer og fashioneringer. Det er dem jeg beskriver først i bogen. Andre udfordringer, der er vigtige at starte med er: Hvilket garn vil jeg strikke med? Hvilken type trøje skal det være? Hvordan skal mine ærmer være? Skal trøjen have mønster og evt. hvilket, og hvor skal det sidde på trøjen? Hvilke farver skal trøjen have? Skal der være lommer, knapper eller andet på trøjen? Ja det er mange spørgsmål, men det er vigtigt at få det hele tænkt med, inden du laver din konstruktion. Ellers kan du stå og mangle masker, fx fordi dit mønster er deleligt med 8, og det er dit maskeantal på trøjen ikke, eller du ikke har tænkt på, at når du strikker en cardigan, så skal der være masker på forstykket til knapkanten. Men den tilfredshed du får ved at nå frem til en grundopskrift, der netop passer til dig, er stor. Jeg har beskrevet 8 metoder til konstruktion af din egen trøje efter de 4 faconer: Raglanfacon, kuppelærme, lige tilsatte ærmer og rundt bærestykke, både strikket nedefra og op eller topdown. Desuden har jeg lavet 8 grundmodeller, alle med navne som synonym for et ”dig”, som du kan bruge til din egen konstruktion, eller vælge at strikke dem, det er op til dig. Så er det om bare at komme i gang. Find dit lækre garn, vælg din grundform, og så frem med lommeregneren, for den er vigtig. God fornøjelse med bogen.
Strik en hæl og strik en tå er en grundbog i at strikkestrømper. Rigtig mange mennesker elsker at strikke strømper, og rigtig mange holder megetaf at modtage et par hjemmestrikkede strømper både børn og voksne.Her får du 8 mønstre på strømper fra 19-45 i sko, flere af opskrifterne erlavet så du vælger om du vil strikke dem fra skaftet og ned eller fra tåen ogop.Du får også 4 forskellige måder at strikke en tå på, og 3forskellige måder at strikke en hæl på. Bogen indeholder link til 20 videoermed teknikker.Så om du er til at hygge dig med at strikke strømper ogmangler nye ideer, eller du er nybegynder i at strikke strømper men gerne villære det, så passer bogen lige til dig.
Strik Klassisk er den første i en serie af strikkebøger der omhandler forskellige faconer og teknikker i samme bog. Denne bog indeholder den klassiske, tætsiddende og feminine bluse med et såkaldt kuppelærme. Modellerne har navne efter klassiske komponister.Alle design er desuden strikket på pind nr. 3.Der er både en kort og en lang cardigan, bluser med v-hals og rund hals samt bluser med snoninger og hulmønstre.Alle modeller kan strikkes i fem størrelser fra S - XXL.Desuden indeholder bogen QR-koder med videolink til forskellige monteringsteknikker.
NY PRISMatador og gamle strikkebøger samt moden gennem 30'erne, 40'erne og 50'erne har givet inspiration til bogen. Den indeholder ti kropsnære, feminine modeller med talje. Alle modeller kan strikkes i fire forskellige størrelser. Desuden indeholder bogen QR-koder med videolink til forskellige monterings teknikker.
Flid, fedt og snyd – Strikkehåndbogen er en ny grundbog til både dig der er begynderstrikker og dig der er øvet.Du får 117 strikketeknikker vist med både tekst, billeder og et videolink.Under Flid og Fedt i bogen kan du finde forskellige indtagninger og udtagninger. Hvordan laver du: Italiensk opslag, vendemasker, klipper i strik, strikker dobbeltstrik, samler en maske op i patentstrik, strikker Magic loop og meget, meget mere.Under Snyd får du mange strikkefif til at løse nogle udfordringer når du strikker. Hvordan får du garn nok når du slår masker op? Hvordan kan jeg lave min trøje om hvis den er blevet for lang eller for kort? eller hvordan skifter man farve i striber på den pæne måde?Alle disse spørgsmål og mange flere finder du svar på i bogen.
I denne bog finder du et afsnit om farvelære. Jeg har skrevet et afsnit om farvernes betydning, og hvordan en farvecirkel er bygget op. Desuden har jeg arbejdet med flere metoder, til hvordan du kan vælge farver til dit næste strikkeprojekt. Der er forskellige måder du kan lade dig inspirere til at strikke striber. Jeg viser også, hvordan du kan bruge et hjælpemiddel som vikleprøver til dit farvevalg. Desuden finder du 9 design med masser af farver. Her har jeg brugt nogle af begreberne til farvevalg i min proces. Jeg har brugt forskellige strikketeknikker til at vise, hvordan du strikker med mange farver. Der er teknikker som: Intarsia, Jacquardstrik, Ladderback og Vævestrik. Alle teknikkerne har jeg beskrevet både med ord og med en video. Så kan du nemt komme i gang. Måske synes du at jeg har valgt nogle vilde farver til mine designs. Men jeg har villet udfordre dig. Så jeg håber du måske er mere modig næste gang du vælger farver. God fornøjelse med både farvevalg, strikketeknikker og mine designs.
NY PRISEfterfølger til bogen " To på én pind - fra tå til top". QR-koder med henvisning til 6 videoklip på teknikken med at strikke to strømper på én pind - også kaldet Magic loop. Ti opskrifter på strømper skostørrelser 19-45.
Denne bog omhandler perioden 60´erne 70´erne og 80´erne med inspiration fra Haandarbejdets Fremmes strikmodeller fra samme tid.Husker I som jeg: Vi legede med hønseringe, Barbiedukker, YoYo og rulleskøjter? Vi skrev i hinandens poesibøger, samlede på samlemærker eller lavede påklædningsdukker? Dengang kostede en sodavandsis 1 kr. og man kunne gå i kiosken og få for 25 øre blandet slik.I skolen gik nogle lærere med lilla ble, hønsestrik eller brune fløjlsbukser med svaj. Vi fik spritduplikerede ark, læste socialrealisme og skulle tage stilling til kønsrollemønstre og kvindefrigørelse. I Ungdomsskolen gik vi til læderarbejde, hvor vi lavede vores egne tasker, bælter eller punge i kernelæder. Vi batikfarvede vores T-shirts især lilla, brun eller orange, og vi syede smarte veste eller satte farvede bånd på bukserne eller gardinerne.Vi spiste landgangsbrød og fik fondue, senere pitabrød og lørdagskylling. Især brugte vi opskrifterne fra Karolines køkken med indbagt mørbrad, græsk farsbrød, tun-mousse, ostekage eller flødekartofler.Vi indrettede os med ølkasser som reoler, ryatæpper, hessian eller flotte mønstrede tapeter på væggene. I starten hørte vi dansktoppen, Beatles og Elvis senere blev det Shit og Chanel, Gasolin og Abba. Vi kunne høre det på en transistorradio eller senere optage det på kassettebånd.I biografen så vi Saturday Night Fever og Grease. I TV så vi først i sort/hvid senere i farver: McCloud, Colombo, Månebase Alpha, eller Huset på Christianshavn.Moden bar præg af stoffer som gabardine, frotté, velour og blomsterprint. Vi kunne købe plateau-sko, træskostøvler eller de gode fodformede sko med minushæl. Senere skulle væggene være hvide i stedet for brune eller orange. Vi begyndte at høre TV-2 og skulle tage stilling til om vi var punker, disker eller flipper.Vi kunne rejse på interrail eller tage til kibbutz i Israel. Men vi skulle passe på AIDS, sygdommen der skabte meget frygt i 80erne.Jeg har i denne bog fået lov at låne billeder fra Haandarbejdets Fremmes store strikkollektion fra samme tid. Inspireret fra disse fotos har jeg designet 10 nye modeller så de passer til os i dag. Jeg har arbejdet med flagermusærmer, tunikaer, hulmønstre samt busseronner. Nogle af materialerne er pladegarn, som vi kendte fra dengang samt en tweed, der minder lidt om det flamégarn vi strikkede meget med i 80érne. Alle modeller fremstår som klassiske med enkle snit hvor der er flere modeller med lige tilsatte ærmer.Bogen indeholder desuden QR-koder med videolink til forskellige monteringsteknikker. Her kan du se, hvordan du strikker vendestrik, strikker en hestetømmekant/I-Cord, samt hvordan du samler masker op til hals. Du finder links og QR-koder ved de enkelte modeller.Denne bog er samtidig fortsættelsen til min bog: Strik fra tiden – til tiden, hvor jeg så på 30´erne 40´erne og 50´ernes mode, og omsatte den til strik, der passer til os i dag med inspiration fra TV-serien Matador og Hjertegarn.Rigtig god fornøjelse.Lene Randorff
Jeg vil strikke dagen blå – Strik, farver og teknik er en bog for dig der mangler hjælp til at sætte farver sammen når du skal strikke.Her bliver du mødt med forskellige metoder til farvevalg.Jeg har brugt strikketeknikker som: Intarsia, Ladderback, Jacqardstrik og vævestrik.Bogen indeholder ni design, hvor jeg har valgt farver efter farveteori og samtidig brugt de forskellige strikketeknikker.Desuden indeholder bogen link til 19 videoer med forskellige strikketeknikker.
Jeg vil male dagen rødMed den sidste roses glødJeg vil plukke kantarellerLøvetand og brændenælderLeve i det nu, der gælderJeg vil male dagen rød(tekst: Ebba Munk Pedersen, 1978)Farven rød står for fuld stop, en advarsel og en fare. Vi snakker om at se rødt, være rød eller at få det røde kort. Det røde kan også være betegnelsen for det spændende, forkerte eller tabubelagte. Det kan være det hemmelige røde undertøj, samt lidenskab og erotik.Inspirationen fra Japan har været en væsentlig forudsætning for dansk kunst, design og arkitektur i det 20. århundrede. Jeg tænker især på det fokus på detaljen og den høje håndværksmæssige standard, som forbinder vore lande.Med denne viden tog jeg til Japan i foråret 2015 og foretog en strikkerejse rundt i landet med strikkeinspiration som mål. Det blev til 14 fantastiske dage, 2000 billeder og masser af indtryk fra en meget anderledes kultur end Danmark. Efter turen gik der et par måneder, hvor alle indtryk skulle falde til ro, hvorefter jeg kunne starte min strikdesignproces. Jeg fandt hurtigt mine ideer til de 10 design i bogen. Det er en blanding af inspiration fra naturen i Japan og ikke mindst kulturen og religionen. Resultatet er: et tørklæde inspireret af trædesten i en japansk have. En bluse med strikkede kirsebærblomster. Shinto, en trøje strikket med inspiration af de mange orange Gurii porte i et Shinto tempel i Kyoto. Alle modeller er strikket i rødt tilsat lidt grå toner. Så det er lige fra gammelrosa over stærk orange og rød til bordeaux og blommefarvet.Jeg har fyldt bogen med billeder fra turen, så det samtidig kan blive en fotorejse med glimt fra et fantastisk land med en meget smuk natur, kultur og befolkning.I Tokyo mødte jeg Akiyo Murono der viste mig 4 strikkebutikker i Tokyo og fortalte om strik i Japan. Det var en stor oplevelse, og det havde ikke gået så godt uden hende som guide og tolk.Jeg har tidligere udgivet bogen HVID (2012) og GRØN (2014), så dette er min tredje udgivelse med en farve som tema.Bogen indeholder desuden QR-koder med videolink til forskellige strikketeknikker. Her kan du se, hvordan du strikker vendestrik, strikker en hestetømmekant/I-Cord, samt hvordan du strikker vandrette masker. Du finder links og QR-koder ved de enkelte modeller.
Inspiration til Strik fra tiden – til tiden har jeg fundet i moden fra 30’erne, 40’erne og 50’erne. Det var en barsk tid for de fleste mennesker i Danmark med fattigdom, arbejdsløshed samt krig og hvad det indebar af rationeringer – ikke mindst af stof og garn. Men periodens mode var præget af den enkle, klassiske og ikke mindst feminine stil, som kan inspirere os i dag – også til strik.Den danske tv-serie Matador fortæller os om 30’erne og 40’erne. Og her kan vi følge moden som Maude, Elisabeth og Vicky iklæder sig den, samt udviklingen indenfor tekstilhandlen i beskrivelsen af Damernes Magasin og Skjerns butik. Strik fra tiden – til tiden indeholder stillbilleder fra Matador, der viser nogle af periodens modetendenser.Jeg har desuden fundet inspiration i gamle strikkehæfter udgivet af Hjertegarn, der dengang hed Odense Kamgarnsspinderi. Jeg har fået lov til at bringe billeder fra disse hæfter samt gamle, lærerige tekster med gode råd og vejledninger til strikkearbejdet.Min bog indeholder ti modeller: ni damemodeller og en herremodel. Der er både modeller med kort ærme, trekvartærme og lange ærmer samt modeller i tykt garn og tyndt garn, med knapper og uden knapper.
Bogen indeholder en teknik fra USA, hvor man strikker strømper fra tåen og op, samtidig med du strikker 2 på én gang.Metoden giver dig flere fordele:Du kan få brugt dine rester, da du strikker begge strømper samtidig.Du kan prøve dine strømper imens de strikkes, så de får den helt rigtige længde.Du starter på 2 strømper og bliver færdig på én gang med begge strømper.Jeg viser selve teknikken trin for trin med billeder, så du nemmere kan se hvad du skal gøre.Modellen i selve teknikken er en børnestrømpe (str. 1 år). Så kan du hurtigt komme igennem teknikken.Desuden får du QR-koder til 6 videoer der viser de 6 trin. Her er modellen en børnestrømpe (str. 4 år). Så vælger du om du vil afprøve teknikken trin for trin med billeder eller se teknikken på video.Bagest i bogen finder du opskrifter på strømper fra skostørrelse 19-45, så skulle der være strømper til de fleste.
Strik Raglan – top down + er en teknikbog der indeholder 6 design strikket i raglan oppefra og ned, det vil sige næsten uden montering.Raglanfacon er opkaldt efter Lord Raglan, en britisk feltmarskal der fik fremstillet en raglanfrakke til sine soldater for større bevægelighed.Det der kendetegner et raglanærme er, at det har en diagonal søm fra underarmen og op til halsen.Alle modeller kan strikkes i fem størrelser fra S – XXL.Desuden indeholder bogen videolink til forskellige strikketeknikker.
Strik Top Down er en teknikbog der indeholder seks design strikket oppefra og ned med kuppelærme, det vil sige næsten uden montering.Vi har valgt forskellige garntyper, men teknikken er den samme. Vi er blevet udfordret af teknikken i forhold til at få mønstre, ideer og garntyperne til at blive til de modeller, vi gerne ville have. Resultatet er, at der er meget lidt montering, og modellerne kan gøres længere eller kortere, netop fordi de er strikket oppefra og ned.Alle modeller kan strikkes i fire størrelser fra S – XL.Desuden indeholder bogen videolink til teknikken Strik Top Down med kuppelærme vist trin for trin.
Farven rød står for fuld stop, en advarsel og en fare. Vi snakker om at se rødt, være rød eller at få det røde kort.Inspirationen fra Japan har været en væsentlig forudsætning for dansk kunst, design og arkitektur i det 20. århundrede.Med denne viden tog jeg til Japan i foråret 2015 og foretog en strikkerejse rundt i landet med strikkeinspiration som mål. Jeg beskriver både med ord og billeder mine indtryk og inspiration til strikdesign fra Japan.Her er bl.a. en kjole, bluser, en cardigan og et tørklæde alle strikket i de røde nuancer.Desuden indeholder bogen QR-koder med videolink til forskellige strikketeknikker.RØD er en efterfølger til mine tidligere bøger HVID (2012) og GRØN (2014).
Farven grøn fremstår for mig som en livgivende farve. Vi synger om: ”Dyb og kølig flaskegrøn” samt ”Grøn er vårens hæk”. Vi snakker om at ”Håbet er lysegrønt” nok derfor er alle eksamensborde beklædt med grønt. Man kan være ”Grøn bag ørerne”, vi snakker om grøn energi og vi skal helst køre over for grønt. Army grønt bliver brugt i militæret som camouflage. Så farven grøn findes mange steder i vores hverdag men med rigtig mange nuancer.Med udgangspunkt i denne farve samt inspirationsbilleder fra naturen har jeg designet ti modeller holdt i disse grønne nuancer: olivengrøn, limegrøn, flaskegrøn, petroleumsgrøn, armygrøn, græsgrøn og lysegrøn. Mine modeller har fået navne efter farven grøn på forskellige sprog: Grøn, grønn, grön, grænt, grün, green, vert, verte, verde og groen.Bogen indeholder ni modeller til hende og én til ham.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.