Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bevægelsens poetik er en antologi, der behandler bevægelsens betydning for menneskers oplevelser og erfaringer. Bogens 11 artikler åbner blikket for et tværdisciplinært forskningsfelt, der inddrager pædagogik, terapi, kunst og filosofisk æstetik. Den gennemgående linje er et fokus på bevægelsens grundlæggende betydning for den æstetiske erfaring og den menneskelige eksistens.Antologien belyser bevægelsen fra et krops-fænomenologisk udgangspunkt og rummer bidrag fra forfattere, der har erfaring fra praksis og forskning i bevægelse.Til sammen skaber de en række øjebliksbilleder af bevægelsens æstetiske dimension forankret i konkrete fortællinger med udgangspunkt i et helhedssyn på krop og verden, som åbner for en nuanceret forståelse af bevægelse som et afgørende element i skabelsen af mellemmenneskelige relationer.
En forskningsbaseret undervisningsbog om bevægelse, rytmisk gymnastik og dans skrevet til studerende ved universiteter, professionshøjskoler, terapi- og træneruddannelser. Bogen henvender sig også til bevægelsesundervisere på ungdomsuddannelser, i folkeskolen, på højskoler og i den frivillige idræt. Sproget er levende og alle kapitler er forankrede i et helhedsorienteret syn på krop og bevægelse. Bogens berør temaer som dansens stilarter, kunsten at undervise, krop og lederskab samt bevægelsens eksistentielt udviklende muligheder for både undervisere og deltagere.Der indgår en lang række praktiske øvelser, som kan bruges til børn, unge, voksne og mange forskellige målgrupper. Denne opdaterede udgave indeholder desuden helt nye kapitler om kropsbasis og bevægelsespsykologi. Fodfæste og himmelkys giver læseren brugbare, praksisnære redskaber og åbner for indsigt i relation til den enkeltes undervisningspraksis.
Kapitel 12 i Visuelle tilgange og metoder i tværfaglige pædagogiske studierNy antologi retter sit fokus mod det metodiske felt visuelle tilgange og metoder. Feltet har været i fremmarch igennem en del år, både internationalt og herhjemme. Det er et omfattende og komplekst felt. Antologien foregiver dog ikke at give overblik over alle de måder, hvorpå man i dag kan arbejde med visuelle metoder. De enkelte kapitler tager derimod afsæt i konkrete forsknings- og udviklingsprojekter, hvor der har været arbejdet med at tegne, male, fotografere og filme. På den måde berettes der kritisk, konkret og om de erfaringer og refleksioner, der er gjort i projekterne.Antologien henvender sig til studerende og forskere indenfor social- og humanvidenskaberne især pædagogiske, antropologiske og uddannelsessociologiske felter. Bogen har også en sekundær målgruppe: Pædagoger, socialarbejdere, lærere, psykologer og beslægtede professioner, der arbejder med at hjælpe og støtte andre mennesker i at kommunikere, ytre og udtrykke sig om eget liv.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.