Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Forskning, kvalitet og klinisk praksis introducerer basale begreber og rationaler ved netop forskning, kvalitet og klinisk praksis og belyser, hvordan et evidensbaseret og lærende sundhedsvæsen kan udfolde sig. Formålet er dels at mindske en potentiel forståelseskløft, dels at præsentere, hvordan både forskning, kvalitetsområdet og samspillet kan udøves i praksis. Bogen er anlagt som grundbog og praktisk vejledning. Den henvender sig derfor til alle sundhedsprofessionelle – specielt klinikere, ledere og andre med interesse for forskning og kvalitet i sundhedsvæsenet.Bogen søger at kombinere rationalerne bag det evidensbaserede og det lærende sundhedsvæsen. Flere steder i det danske sundhedsvæsen mangler der en kritisk tilgang til egne resultater. Desuden er der utakt i hastigheden, hvormed man implementerereksisterende viden og evidens. Derfor er vi af den faste overbevisning, at kombinationen af den evidensbaserede og den lærende tilgang vil komme patienterne til gode.Samspillet og sammenhængen mellem forsknings- og kvalitetsverdenen kan være udfordret af silotænkning. Dog findes der også eksempler på komplementært samspil. Forskning kan betragtes som det principielle grundlag for det kliniske arbejde, mens kvalitetsarbejdet kan afspejle udviklingen af den kliniske virkelighed. Den kliniske virkelighed giver så indlysende afsæt til nye og relevante forskningsspørgsmål. Dette samspil behandles i bogens fjerde del, mens de tre første dele omhandler henholdsvis forskning, kvalitet og klinisk praksis.
”Jeg forstod det ikke på det tidspunkt … Men jeg forstår det nu. Det er meget, meget vigtig viden:Du kan godt stole på hvad, du mærker. Stå op for dig selv! Forsvar dig. Lad være med bare at tilgive og tilgive, hvis nogen behandler dig dårligt. Sæt en grænse!”Dette er en rystende beretning om en barndom og ungdom med seksuelle overgreb og manipulation. Det er fortællingen om at komme meget langt væk fra sig selv, men også om helingen og vejen tilbage. Om at få den rette hjælp og tage sin historie og sin styrke til sig.Om forfatterenLone Holm (f. 1967) er dyrlæge og bryder i denne bog de tunge hemmeligheder, hun blev pålagt som barn, og tabuet om at have været udsat for seksuelle overgreb i barndommen.Det er hendes håb, at bogen kan bidrage til, at flere lægger skammen fra sig.
"”Jeg forstod det ikke på det tidspunkt … Men jeg forstår det nu. Det er meget, meget vigtig viden: Du kan godt stole på hvad, du mærker. Stå op for dig selv! Forsvar dig. Lad være med bare at tilgive og tilgive, hvis nogen behandler dig dårligt. Sæt en grænse!”Dette er en rystende beretning om en barndom og ungdom med seksuelle overgreb og manipulation. Det er fortællingen om at komme meget langt væk fra sig selv, men også om helingen og vejen tilbage. Om at få den rette hjælp og tage sin historie og sin styrke til sig.Lone Holm (f. 1967) er dyrlæge og bryder i denne bog de tunge hemmeligheder, hun blev pålagt som barn, og tabuet om at have været udsat for seksuelle overgreb i barndommen."
”Jeg forstod det ikke på det tidspunkt … Men jeg forstår det nu. Det er meget, meget vigtig viden:Du kan godt stole på hvad, du mærker. Stå op for dig selv! Forsvar dig. Lad være med bare at tilgive og tilgive, hvis nogen behandler dig dårligt. Sæt en grænse!”Dette er en rystende beretning om en barndom og ungdom med seksuelle overgreb og manipulation.Det er fortællingen om at komme meget langt væk fra sig selv, men også om helingen og vejen tilbage.Om at få den rette hjælp og tage sin historie og sin styrke til sig.Om forfatterenLone Holm (f. 1967) er dyrlæge og bryder i denne bog de tunge hemmeligheder, hun blev pålagt som barn, og tabuet om at have været udsat for seksuelle overgreb i barndommen.Det er hendes håb, at bogen kan bidrage til, at flere lægger skammen fra sig.
De 5 på Lotte – Livsbekræftende fortællinger fra plejehjemmet Lotte er en hjertevarm og livsglad fortælling om fem ældre mennesker i alderen 74 til 101 år. I en skøn blanding af lige dele hverdagsliv og livshistorie fortæller de om livet på godt og ondt. Og om det der venter. Måske lige om lidt. Døden. Men også om barndommen, glæden ved at rejse, familien og kærligheden til livet. Vi følger dem i de store fortællinger gennem livet blandt andet på cykeltur ned gennem Europa i 1930’erne, om hverdagslivet under Anden Verdenskrig, om kærligheden til den eneste ene, men også i de små fortællinger fra hverdagslivet på plejehjemmet Lotte, hvor de alle fem har valgt at bo på deres gamle dage.
Livsbekræftende fortællinger fra plejehjemmet Lotte er en hjertevarm og livsglad fortælling om fem ældre mennesker i alderen 74 til 101 år. I en skøn blanding af lige dele hverdagsliv og livshistorie fortæller de om livet på godt og ondt. Og om det der venter. Måske lige om lidt. Døden. Men også om barndommen, glæden ved at rejse, familien og kærligheden til livet. Vi følger dem i de store fortællinger gennem livet blandt andet på cykeltur ned gennem Europa i 1930’erne, om hverdagslivet under Anden Verdenskrig, om kærligheden til den eneste ene, men også i de små fortællinger fra hverdagslivet på plejehjemmet Lotte, hvor de alle fem har valgt at bo på deres gamle dage. Hvis du har læst bøgerne ’Ellen – 100 år med lyst til livet’ og ’Thyra Frank – Livsglæde og stjernestunder’ vil du elske denne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.