Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Lone L. Hansen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - en introduktion
    af Erik Werlauff, Lone L. Hansen & Lars Lindencrone Petersen
    538,95 kr.

    Den juridiske metode - en introduktion er en brugervenlig og praktisk bog om den juridiske metode. Den kan læses af både studerende og læsere uden juridiske forkundskaber. Bogen omhandler • juridisk metode gennem 2000 år • retsområderne • udstedelse af retsregler • domstolene og deres anvendelse og fortolkning af retsregler • retskilderne og deres samspil • fortolkningsredskaberne • domslæsning og domsforståelse • det juridiske sprog ved eksamen og i projekter, afhandlinger, kontrakter, notater, responsa og processkrifter samt • forklaring på juridiske udtryk og begreber. Forfatterne har begge læst jura og bestået juridisk kandidateksamen, ligesom de har opnået én eller flere akademiske grader og høstet erfaring som praktiserende advokater og som undervisere ved universitetet. De har skrevet den bog, de gerne selv ville have læst som studerende og advokater.

  • - en introduktion
    af Erik Werlauff, Lone L. Hansen & Lars Lindencrone Petersen
    536,95 - 539,95 kr.

    Begge har vi respekt for de foreliggende, videnskabeligt anlagte fremstillingeraf retslære, retskilder og juridisk metode. Vi har imidlertid besluttetat skrive en brugerorienteret fremstilling af den juridiske metode,og hvordan man anvender denne – »anvendt jura«, ligesom der findes anvendtfysik og teoretisk fysik.Det er den anvendte jura, vi hermed fremlægger – en operativ, brugerorienteretfremstilling af relevante spørgsmål om juridisk metode. Bogenkan læses af studerende, men også af læsere uden specielle juridiske forudsætninger.Vi har skrevet den fremstilling, som vi gerne selv ville have haft til rådighed,da vi læste jura, og som praktiserende advokater.

  • - ansættelsesrettens internationale lovvalgsspørgsmål
    af Lone L. Hansen
    408,95 kr.

    Dansk eller fremmed ret i ansættelsen - ansættelsesrettens internationale lovvalgsspørgsmål gennemgår de centrale bestemmelser og principper, der er afgørende for, hvilket lands regler et ansættelsesforhold med tilknytning til flere lande er underlagt.Bogen behandler de bestemmelser i EU-kontraktkonventionen (Romkonventionen), der er centrale for ansættelsesforhold, herunder betydningen af det sædvanlige arbejdssted, midlertidig beskæftigelse i et andet land, internationalt ufravigelige lovbestemmelser, virkningerne af, i hvilket land en tvist mellem parterne kommer til pådømmelse mv. I bogen behandles endvidere betydningen af lovvalgsaftaler, der på det ansættelsesretlige område ofte får helt andre konsekvenser, end parterne havde forventet. Bogen påviser risici og muligheder i denne sammenhæng.Endelig behandles de meget komplekse bestemmelser i EU´s udstationeringsdirektiv og deres gennemførelse i dansk ret.

  • af Lone L. Hansen
    832,95 kr.

    Denne bog ser nærmere på aktuelle og komplekse spørgsmål, som medarbejdernes retsstilling, når den danske virksomhed, de arbejder i, overtages af en udenlandsk virksomhed gennem majoritetsovertagelse, virksomhedsoverdragelse, fusion eller spaltning? Bogen behandler overtagelsens konsekvenser for de ansættelsesretlige spørgsmål, for det international-privatretlige lovvalg samt for medarbejdernes medbestemmelse på selskabs- og koncernniveau. En række af bogens resultater vil også kunne bruges i rent danske sager mellem arbejdsgiver og medarbejder. Dette gælder f.eks. spørgsmål om varsling og gennemførelse af væsentlige stillingsændringer samt ret og pligt ved virksomhedsoverdragelse, ligesom også reglerne om information og høring ved virksomhedsoverdragelse mv. behandles.

  • - –særligt om medbestemmelse
    af Lone L. Hansen
    323,95 kr.

    Indtil for få år siden var en fusion mellem selskaber i forskellige lande juridisk umulig. Nu er der ikke blot ét, men flere regelsæt, der kan danne grundlag for en grænseoverskridende fusion.Denne bog behandler dels fusion efter SE-reglerne, hvor der etableres et europæisk aktieselskab, dels fusion mellem aktie- og/eller anpartsselskaber i forskellige lande efter de nye regler i aktie- og anpartsselskabsloven om grænseoverskridende fusion på grundlag af CBM-direktivet.Fælles for de to regelsæt er, at spørgsmålet om medbestemmelse spiller en meget central rolle ved fusionen, og at en afklaring af dette spørgsmål er afgørende for, at fusionen selskabsretligt kan gennemføres. Begrebet "medbestemmelse" indebærer medarbejderrepræsentation i ét eller flere ledelsesorganer eller anden form for indflydelse på disse organer i form af f.eks. indstillings- eller vetoret.Bogen koncentrerer sig om medbestemmelsesspørgsmålene, der i begge regelsæt er genstand for en kompleks regulering men også med store muligheder for individuelle løsninger. Reglerne har nemlig en indbygget aftalefrihed, der efter danske forhold er helt usædvanlig på dette retsområde. Det er således karakteristisk for en international fusion, at det i de fleste tilfælde ikke på forhånd er givet, hvilken form for medbestemmelse der vil skulle indføres i det fortsættende selskab.Bogen søger at bringe læseren på omdrejningshøjde med de muligheder, de nye regler rummer.Emnerne er:o retsgrundlagene for fusion og spaltning mellem selskaber i forskellige lande,o procedurerne for ledelsens og medarbejdernes forhandlinger om medbestemmelse,o parternes muligheder for at skræddersy individuelle medbestemmelses-modeller via aftale,o konsekvenserne af en manglende aftale om medbestemmelse ogo nødvendige overvejelser om medbestemmelse i forbindelse med fusion eller spaltning med dansk deltagelse.Da de danske regler om fusion af aktie- og anpartsselskaber over landegrænserne ikke udgør et samlet hele, men består i en række henvisninger til - hhv. modsætningsslutninger fra - SE-reglerne, er der til bogen udarbejdet nogle annexer og bilag i et forsøg på at skabe et samlet overblik over reglerne og gøre dem operative for virksomheder, medarbejdere og rådgivere.Forfatteren, advokat, ph.d.-stipendiat Lone L. Hansen forsker og underviser ved Aalborg Universitet og har i en årrække virket som advokat med særlig vægt på ansættelsesretlige sager. Hun er forfatter til bogen Dansk eller fremmed ret i ansættelsen - ansættelsesrettens internationale lovvalgsspørgsmål.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.