Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne imponerende samling af kageopskrifter knytter sig til stunder, oplevelser, livsændringer samt store og små minder. Med andre ord er det kager, der er samlet og udviklet gennem et levet liv med en bageovn inden for nærmeste rækkevidde. Det er en nærværende og personlig beretning lagt sammen med luftige kagebunde, vaniljecreme og makroner, og har du ikke tid til at bage, kan du blot nyde at læse bogen og se på dens mangfoldighed af stemningsfulde billeder.Har du brug for en kage til en given anledning, finder du den her i samlingen af nedarvede familieopskrifter, 70’ernes storhedstid, 80’ernes volumen, 90’ernes fokus og de efterfølgende årtiers landlige idyl. Kapitlerne rummer kager med gærdej, kager med frugt, bær og grøntsager, små kager og småkager, chokoladekager, æblekager, lagkager, andre kager, julekager samt nyttige ekstraopskrifter. Med denne bog har du alt og er det ikke nok, kan du selv skabe yderligere variationer over udgangspunkterne.I bogen får du flere end 120 fantastiske opskrifter – det betyder, at du kan bage en ny kage hver måned i 10 år! Der er tale om klassisk hjemmebag i eget køkken; de kager, du kender samt mange kommende favoritter. Hver eneste opskrift er fri for uopnåelig perfektionisme, men fyldt med velsmag og glæde.Lone Landmands Kager kan blive din yndlingsbagebog mange år frem, måske i generationer. Bag dig igennem bogen, skab hyggelige samlingspunkter og varige erindringer blandt dine nærmeste. Det kan kager også.
Hvad er det egentlig, vi spiser? Alle har kun én krop og ét liv - alligevel har de færreste af os en klar holdning til det, vi spiser. Og strengt taget er det ikke så underligt.Vi lever i en tid, hvor mad er blevet fremmed for os; den er blevet til fødevarer. Fødevarer produceret af industrilandbrug, hvor gift, mistrivsel og elendig kvalitet er blevet normen. Dertil kommer en forarbejdningsindustri, som benytter alle tilladte kneb for at lave billige og underlødige varer, mens Fødevareministeriet og Sundhedsstyrelsen holder hånden under systemet og jonglerer med grænseværdier for noget så fremmed som gift i vores mad. Tag med på en rejse gennem fødevarerne og følg en branche, der ingen midler skyr i jagten på profit. Bogen er en øjenåbner af format - den lægger industriens og landbrugets kort på bordet, så du får mulighed for at træffe reelle valg under dine indkøb. Mad vs. Fødevarer har forord af kogemand Nikolaj Kirk, der anser bogen som den vigtigste skrevet på dansk om fødevarer i nyere tid.
”Han drejede kaffekoppen lidt og rettede den ind, så omridset passede symmetrisk med voksdugens blomster. Det var ikke tilfældigt, hvor koppen stod. Nogle steder var dugen så slidt, at det var vanskeligt at få sikkerhed for præcision.” Selvbedrag, begærlighed og magt. Måske menneskehedens største svagheder, men for nogle mennesker deres egentlige styrker. Også i denne historie, hvor Åges tilværelse fra barnsben til nuet rummes i en tankerække, der strækker sig over få timer. Han lever i en verden, hvor mor tørrer køkkenbordet af med aflagte underbukser, alt i mens hun polerer gårdens ridsefri overflade uden skelen til omkostningerne; svagheder undertrykkes og grusomheder bagatelliseres. Familiens relationer koger i én stor gruekedel, som Åges ét og alt, hans mor, samvittighedsløst styrer temperaturen på. Det er dysfunktionalitet indpakket i broderet og nyrullet facade. Der er et syndigt land. Under landet.
Som dominobrikker rammer tilfældig-heder hinanden - vælter hinanden, udløser hinanden. Det virker altid som om, tilfælde opstår ud af ingenting, men gør de nu også det? Balders liv hænger i en tynd tråd, faktisk så tynd at Balder ved en fejl erklæres død og mister sin status som borger. Hans bedste, og eneste, ven Hermod vil gøre alt for at genvinde Balders identitet og redde hans liv; i en verden af barokt bureaukrati hvor menneskelig fornuft kæmper en ulige kamp imod regler og systemer. Ikke i en tilfældig verden, men i denne verden. En rørende historie om venskab, hverdagsgalskab og tilfælde, der på sin helt egen måde kalder på forandringer og håb for fremtiden.
Nina er så gennemsnitlig, at hun kommer gennem folkeskolen uden at skubbe til forestillingen om, at alle er lige. Med venindeforholdet til Katja følger forbrugsfest, neonfarver og en usund magtbalance.Ninas drøm om en kæreste tager til, ikke nogen bestemt, bare hvem som helst.Amiga amiga er en ungdomsroman til voksne. En humoristisk og tankevækkende historie om en piges udvikling til ung kvinde under nære og fjerne påvirkninger.Fortællingen foregår i slutningen af 70’erne og op gennem 80’erne - i spændet mellem brune ris og permanentkrøller, farmors køkken og fast parforhold.Bogen afspejler en periode, relationerne er evigtgyldige. Tidstypisk og tidløs.Har du kørt i skolebus? Har du pakket et stykke Sorbits ud? Husker du hessian, drejeskivetelefoner, brændte figner, maosko, den første computer? Husker du dig selv?
Nina er så gennemsnitlig, at hun kommer gennem folkeskolen uden at skubbe til forestillingen om, at alle er lige. Med venindeforholdet til Katja følger forbrugsfest, neonfarver og en usund magtbalance. Ninas drøm om en kæreste tager til, ikke nogen bestemt, bare hvem som helst.Amiga amiga er en ungdomsroman til voksne. En humoristisk og tankevækkende historie om en piges udvikling til ung kvinde under nære og fjerne påvirkninger. Fortællingen foregår i slutningen af 70’erne og op gennem 80’erne - i spændet mellem brune ris og permanentkrøller, farmors køkken og fast parforhold.Bogen afspejler en periode, relationerne er evigtgyldige. Tidstypisk og tidløs. Har du kørt i skolebus? Har du pakket et stykke Sorbits ud? Husker du hessian, drejeskivetelefoner, brændte figner, maosko, den første computer? Husker du dig selv?
Han har tænkt på, om Kirstens den lille en dag vil lære at ride, nede hos morfar. De kunne trække hende rundt ude på folden, hun ville ikke engang behøve saddel. – Du er jo glad for den hest. – Vi bruger hende ikke mere. Der er ikke det, traktoren ikke kan gøre bedre end hende. Hunden er det eneste firbenede væsen på en gård, der har brug for et navn, det sagde far altid, og hvor mange gange har han ikke selv sagt det til børnene, når de græd over en kalv, der skulle slagtes. Skulle de lege med dem, så skulle de også være klar til at spise dem, når den tid kom. Men svin og kreaturer er nu noget andet. Det er upraktisk med numre til heste. Sofie Jørgensens novelle Hesten er en stærk tekst fra en bondekultur, som ikke er mere. Centralt i handlingen står Anton, som må træffe et valg. Der er følelsesmæssigt meget på spil. Hvad vælger han? Stilhed før storm består foruden Hesten af 16 andre kortprosatekster fra både udvalgte debutanter og etablerede forfattere. De berører temaer som opvækst, ungdom, livets gang og ikke mindst menneskers møde med hinanden og deres konflikter et sted, som er underrepræsenteret i litteraturen, selvom vi tilbringer de fleste af vores vågne timer der: arbejdspladsen. Indhold Sofie Jørgensen: Hesten Sinus Reuss: Når far kommer hjem Julie Thinggaard Callesen: Vildspor Liloz Ali: Et håb Charlot Roslev: Engang, en barndom Martin Kristensen: Høstfest Malte Simon Christensen: Stilhed før stream Charlotte Meng Kristensen: Det mindste job Lone Vitus: Svanesang Emilie Søndergaard: En eftermiddag på kontoret Mikkel Ramskov: Stille på jobbet Lars Reinholt Nielsen: Knud bliver den sidste jeg slår ihjel Ditte Svane: Nu du alligevel er dernede Michael Bach Ipsen: Grådighed og griskhed Sofie Malmborg: Instituttet Maylis Roßberg: Storm Cecilie Lind: Tre sandaler
Irina er på vej tilbage til den danske ø, hun boede på som ung, fødedygtig kvinde. Denne gang er det ikke for at tjene, men for at gøre krav på mælkegælden. Ditlev er med samme færge. I savnet af en helt, der kan redde verden, oversvømmer Ditlev sine nærmeste med bekymringer. Entreprenøren Verner har levet hele sit liv på øen og driver den som en forretning. Romanens hovedfigurer er forbundne i en formidabel flot sløjfe af spænding, humor, skønhed og utrolige møder.
Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden. Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om. Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid. Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere. Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk. Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad. Denne bog er et glimrende sted at begynde.
I Hønsefødder & gulerødder har Lone Landmand samlet de 85 bedste opskrifter fra sit landkøkken og cafékøkkenet i Brandbygegaards gamle kostald. Her er stilige startere som spinatgaver og brødstænger med hørfrø. Menneskekærlige middagsretter som rødbedegratin og okse i øl. Geniale grøntsager som grillet drivhus og ristede asparges samt deliciøse desserter som jordbærbelønninger og kaffebudding. For slet ikke at tale om smækre salater, basale brød og tillokkende tilføjelser."Mad er ikke bare mad - og en opskrift er ikke bare en opskrift. Det afgørende er den kærlighed, der lægges i valget af råvarer og i tilberedningen. Er hjertet med, bliver mad en gave, der indeholder så meget mere end næring til kroppen.Det er det, man kan med mad - gøre sjælen glad."Lone Landmand
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.