Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Livet kan ikke altid lige fikses og ordnes. Mødet med liv og død, livsmod og afmagt, glæde og sorg er et uomgængeligt vilkår i vores liv. På trods af tidens selvhjælpsbudskaber om, at vejen til lykken er et quick fix af hurtige trin for trin-råd. Til gengæld kan vi godt tåle at møde afmagten, finde en måde at være i den, en mening i den. At være magtesløs kan det skabe et rum til fordybelse. Der sker noget, når vi står stille et øjeblik - også når vi møder steder i livet, hvor vi bliver konfronteret med bekymringer og sorg. Lotte Blicher Mørk skriver om mødet med livets paradoksale vilkår, om at møde magtesløsheden. Både når livet er sat på spidsen, og når vi “bare” er midt i livet med alt, hvad det byder.
Denne Gæstebog blev inspirationskilden for forfatterne til nærmere at udfolde patienter og pårørendes forhold til det religiøse og troen. Ud af Gæstebogen springer en ’usynlig menighed’, der ikke nødvendigvis går til gudstjeneste søndag kl. 10, men som gør sig mange tanker om hvor, hvordan og hvorvidt Gud er placeret i deres skrøbelige og sygdomsramte tilværelse.Gennem bidrag fra en række hospitalspræster landet over, bringer bogen en kalejdoskopisk overvejelse over, hvad det vil sige at være Kirke på kanten. Der er både refleksioner over hvilken teologi en patientgørelse afføder, hvordan informationssamfundet møder en patient og helt praktiske redskaber til, hvordan man kan være kirke for og med syge mennesker.Bogen er et væsentligt redskab for institutionspræster. Men enhver præst står qua sit embede altid midt i sygdom og alderdom, og kan hente gode input til det daglige sjælesørgeriske arbejde. Ligesom enhver med enten faglig eller privat tilknytning til sundhedsvæsenet kan hente oplysende og opbyggelige informationer.
En række steder i vores samfund drives der Kirke på kanten. Et af dem er på hospitalet.Redaktørerne af denne bog har deres daglige gang på Rigshospitalet som hhv præst og religionssociolog. I kirken på Riget har en Gæstebog ligget fremme gennem en årrække, hvor enhver frit kan nedfælde sine tanker.Denne Gæstebog blev inspirationskilden for forfatterne til nærmere at udfolde patienter og pårørendes forhold til det religiøse og troen. Ud af Gæstebogenspringer en ’usynlig menighed’, der ikke nødvendigvis går til gudstjenestesøndag kl. 10, men som gør sig mange tanker om hvor, hvordan og hvorvidt Gud er placeret i deres skrøbelige og sygdomsramte tilværelse.Gennem bidrag fra en række hospitalspræster landet over, bringer bogen en kalejdoskopisk overvejelse over, hvad det vil sige at være Kirke på kanten. Der er både refleksioner over hvilken teologi en patientgørelse afføder, hvordan informationssamfundet møder en patient og helt praktiske redskaber til, hvordan man kan være kirke for og med syge mennesker.Bogen er et væsentligt redskab for institutionspræster. Men enhver præst stårqua sit embede altid midt i sygdom og alderdom, og kan hente gode input til det daglige sjælesørgeriske arbejde. Ligesom enhver med enten faglig eller privat tilknytning til sundhedsvæsenet kan hente oplysende og opbyggelige informationer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.