Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Lotte Lykke Frederiksen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Lotte Lykke Frederiksen
    228,95 kr.

    Lotte Lykke Frederiksen stiller i denne roman skarpt på en moden kvindes tab og længsler - på savnet i kroppen, på vreden og kampen for at komme overens med sig selv. De små detaljer, der kan have så afgørende betydning for et menneskes liv - kærligheden i en kasse med blomsterløg og skønheden i et par fleecebukser, der kæler for ens ben. Romanens hovedpersonen er en moden kvinde, der lever et tilsyneladende almindeligt liv på landet, mens hun kæmper for at høre til. Hun søger hjælp i naturen på den ø, hvor hun bor, mens hun længes efter en by med mennesker, hun ikke kender - liv, hun ikke selv skal skabe. Hele tiden tjekker hun mobilen for at se, om der er kommet noget fra veninden. Blandt fugle er en fintfølende, frygtløs roman om kvindeliv; om venskab mellem kvinder; om venskaber, der svinger fra kærlig opbakning til gensidig vrede og irritation. Romanens hovedpersonen er en moden kvinde, der lever et tilsyneladende almindeligt liv på landet, mens hun kæmper for at høre til. Blandt fugle er skrevet med en sårbar og helhjertet oprigtighed. Man er helt sikkert godt underholdt med denne roman.

  • af Lotte Lykke Frederiksen
    502,95 kr.

    Ånden på Nørre Nissum er en historisk roman om en autentisk person, Adolph Laurits Hansen(1856 - 1909), der blev kaldt Glade Hansen selv om han havde mange kampe - både med sit eget sind og med omgivelsernes syn på ham. Romanen giver et levende billede af dagligdagen i Danmark i anden halvdel af 1800-tallet, dels i Sydsjælland, dels i København og til sidst i Vestjylland. Allerede fra barndommen er vi vidner til hans smittende humør, men også hans kampe for at høre til. Vi følger hans livtag med kærligheden og de erotiske drifter, der ikke lader sig undertrykke. Vi får et indblik i København i en anden tid og kommer tæt på Adolph gennem hans breve og ligefremme bønner til Gud, hans dagdrømme om den eneste ene og hans hede nattedrømme om de unge enkefruer, der bor i en nabolejlighed på Gammel Kongevej.Glade Hansen var bærer af en særlig ånd, en livfuldhed og en vilje, der af og til gav ham vanskeligheder. Han presser sig selv til det yderste og da han endnu en gang bliver ramt på helbredet, hjælper en ven ham til en stilling i Vestjylland. Her er hans virketrang så stor, at man stadigt i dag taler om en ånd, der lever videre på Nørre Nissum Seminarium.

  • af Lotte Lykke Frederiksen
    218,95 kr.

    Ånden på Nørre Nissum er en historisk roman om en autentisk person Adolph Laurits Hansen(1856 - 1909), der blev født som søn af en skomager i Borup i 1856 og senere uddannede sig til præst. Romanen giver et levende billede af dagligdagen i Danmark i anden halvdel af 1800-tallet, dels i Sydsjælland, dels i København og til sidst i Vestjylland. Præsten, der blev kaldt Glade Hansen, havde konflikter med sine sognebørn om, hvad det ville sige at være en ægte kristen. Han var bærer af en særlig ånd, en livfuldhed og en vilje, der af og til gav ham vanskeligheder. Han var en af de nye missionske dengang i 1800-tallet, men havde en indstilling der svarer mere til en grundtvigianer i dagens Danmark.

  • af Lotte Lykke Frederiksen
    158,95 kr.

    Søstrene kender ikke hinanden ret godt, men forsøger at bo under samme tag. Den madglade søster provokerer den asketiske søster, der vil have fred og ro til sine vante rytmer. En samtale om moren får dem til at blive så voldsomt uvenner, at den ene begiver sig ud i Anholts Ørken på en kold og blæsende vinternat – det bliver en skæbnesvanger vandring. Familien Ifraeems blå øjne er en kaleidoskopisk slægtsroman om en dansk/pakistansk familie, der bliver revet over i to, fordi den ene af døtrene bryder med både sin far og sin søster. Stolthed og skam, kulde og varme, kærlighed og had – alt trækker tråde langt bagud i slægtens historie. Læseren følger farens flugt ad Silkevejen i datidens Mellemøsten, da han var en lille dreng. Senere bliver han gæstearbejder i Varde og forelsker sig i en pige fra landet. Sammen får de to døtre. Den ene bider tænderne sammen ved Den Kongelige Ballet. Den anden lytter til farmorens historier og drikker Doodh Pati i et almennytttigt boligbyggeri i Varde. Uddrag af bogen “Hvorfor er du så stille? Du har kimet mig ned hele dagen. Kan Signe komme ned til dig i weekenden eller hvad?” Adelina sad helt stiv i sin stol. “Sig mig, er du der?” Hun svarede stadig ikke, og Naadia afbrød forbindelsen. Adelina sad med hovedet i hænderne. Hun rejste sig op. Skulle hun ringe og undskylde? Nej, hun måtte tænke sig om. Hvad fanden bildte Naadia sig egentlig ind? Hun ringede til hende og talte uafbrudt om sig selv, og hun ringede kun, fordi hun havde brug for en barnepige. Fandme nej. Det kunne hun godt glemme. Om forfatteren Lotte Lykke Frederiksen er psykolog og forfatter. Hun har tidligere udgivet to fagbøger og en roman. Lotte er specialist i narrativ og eksistentiel psykoterapi. Hun har specialiseret sig i at skræddersy fortællinger, der skaber forandring. Hun har udviklet appen Psykologens værktøjskasse med 35 historier, der hjælper lytteren med at bearbejde svære tanker og følelser. Familietraumer og brud er et gennemgående tema i Lottes arbejdsliv. Romanen Familien Ifraeems blå øjne inviterer til en anderledes refleksion om emnet.

  • af Lotte Lykke Frederiksen
    138,95 kr.

    I Lissom regn følger vi en pige, der vokser op i en mindre dansk provinsby i 60’erne og 70’erne som datter af et ægtepar, der er forretningsdrivende. Det er tilbageglimt på episoder i hendes liv. Vi hører om pigen første gang, da hun ligger krummet sammen i sin tremmeseng. Senere hører vi hende råbe øgenavne i skolegården i en kamp for at holde sig til i fællesskabet.Selvom sproget er let og fabulerende kommer vi i kontakt med det skrøbelige ved barndommen og ved eksistensen i det hele taget. Lissom regn griber fat i eksistentielle temaer som angst, ensomhed og skam, men også en spirende glæde og lyst til at turde træde frem som menneske. Stemningerne skifter løbende – lissom regn – fra det triste og tunge til det lette og livgivende og med en selvironi, der får en til at trække på smilebåndet.

  • - Fænomenologisk eksistentiel metode i terapi
    af Lotte Lykke Frederiksen
    163,95 kr.

    Bogen beskriver storytelling som en måde at møde et andet menneske i en terapeutisk samtale. Historien bliver en øjenåbner og et godt alternativ til den rationelle og analyserende måde, som vi ofte tænker på.Bogens første del beskriver baggrunden for at anvende historier som en fænomenologisk og eksistentiel metode. Andel del beskriver 12 samtaleforløb og 12 tilhørende historier. Historierne er skrevet til en række unikke problemstillinger, men er i høj grad interessante for andre, der slås med lignende problemstillinger.Idealet for denne terapeutiske metode er en fælles proces, hvor terapeut og klient sammen kan skabe en fortælling og vokse af og med det. Det ene menneske har noget at berette, og den anden hjælper beskrivelser og nuancer frem uden at vurdere eller kategorisere.Med historien skabes overblik over et ellers kaotisk og kritisk forløb – og ikke mindst en kilde til forandring og håb.De 12 fortællinger handler om:StressKroniske smerterTraumerTab af erhvervsevneSorgDepressionMobningLavt selvværdAngstUdbrændthedAfhængighedKritisk sygdom.Bogen henvender sig primært til psykologer, psykiatere, læger, præster og andre, der møder mennesker, som er plaget af smerte, sorg, uro eller skam. Men også til de mennesker, der er stødt på en livskrise og har brug for en håndsrækning – og en meningsgivende historie – til at komme videre på.

  • af Lotte Lykke Frederiksen
    89,95 kr.

    I Lissom regn følger vi en pige, der vokser op i en mindre dansk provinsby i 60’erne og 70’erne som datter af et ægtepar, der er forretningsdrivende. Vi møder pigen første gang, da hun ligger krummet sammen i sin tremmeseng. Senere hører vi hende råbe øgenavne i skolegården i en kamp for at holde sig til i fællesskabet. Selvom sproget er let og fabulerende kommer vi i kontakt med det skrøbelige ved barndommen og ved eksistensen i det hele taget. Romanen griber fat i eksistentielle temaer som angst, ensomhed og skam, men også en spirende glæde og lyst til at turde træde frem som menneske. Stemningerne skifter løbende – lissom regn – fra det triste og tunge til det lette og livgivende og med en selvironi, der får en til at trække på smilebåndet. Uddrag af bogen Jeg tænder bruseren og slasker lidt vand på mig, også lidt i håret, så det ser ud, som om jeg har været under, brugt sæbe og det hele. Jeg trækker maven ind. Den stritter alligevel, men lidt hjælper det da. Jeg småløber henover de hvide fliser, åbner døren til svømmehallen – den lidt koldere luft vælter mig i møde, jeg fryser allerede. Så står jeg på kanten af det dybe. Svømmelæreren holder om min mave. Af alle dage skal der øves hovedspring i dag. Alle de andre har allerede sprunget, men jeg nægter. ”Du vil synes, det er sjovt, bagefter,” siger svømmelæreren. Det er noget af det dummeste, jeg nogensinde har hørt. Om forfatterenLOTTE LYKKE FREDERIKSEN, født 1960, er vokset op i Varde. Den delvis selvbiografiske roman Lissom regn er hendes debut på det skønlitterære felt. Hun bor og arbejder som privatpraktiserende psykolog på Venø, hvor hun også holder af at lege med sproget og lave fortællinger.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.