Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Da Hans Egede begyndte at interessere sig for Grønland, vidste man ikke meget om det enorme land mod nord eller de mennesker, der boede der. Alligevel var den danske missionær helt optaget af at komme dertil for at gøre befolkningen kristne, og han holdt ikke op med at kæmpe for sin sag, før den danske konge i 1721 gav ham tilladelse til at rejse dertil som den første siden nordboerne, der var forsvundet på den store ø i 1400-tallet.Louis Bobés bog fra 1944 fortæller om Hans Egedes tid i Grønland, hans mission og hans møde med denne helt anderledes befolkning, som han mere end noget andet ønskede at omvende til sin egen tro. Bogen er skrevet med datidens sprogbrug.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
"De år, Johannes Ewald tilbragte ved Slesvig Domskole, har sikkert i højere grad, end han selv har været sig det bevidst, haft en vidtrækkende indflydelse på hele hans åndelige udvikling. Få timer efter at faderen var afgået ved døden – 17. november 1754, måtte sønnen forlade hjemmet, og dagen efter, da han fyldte sit ellevte år, bragte et skib ham til Flensborg, hvorfra vejen til vogns gik til Slesvig by, i hvis lærde skole han skulle optages."Johannes Ewald (1743-1781) var allerede under sin egen levetid en af Danmarks mest elskede digtere, ikke mindst fordi han var den første moderne digter i Danmark, der skrev ud fra et personligt synspunkt. Louis Bobé er en af de helt store autoriteter, når det kommer til Johannes Ewalds liv og værker, og han tegner her et kort og præcist portræt af den store digter. Johannes Ewald blev født som præstesøn, men steg senere til de højeste klasser i samfundet på vingerne af sit store talent.Bogen udkom første gang i 1903.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
"De kongetro emigranter fandt i det store hele en meget venlig modtagelse hos det loyale danske folk. De fik efter kort tids ophold i landet på begæring naturalisation som danske statsborgere; ikke få ansattes som officerer i hæren og andre fik titel og rang; de af dem, der drev borgerlig næring, fandt store kundekredse, og til de fattige foranstaltedes der indsamlinger, der gav et godt udbytte."Efter den blodige franske revolution i 1789 var en lang række franskmænd tvunget til at emigrere for ikke at miste livet under det nye rædselsregime. En del af dem kom til Danmark, hvor de kongetro fik en varm modtagelse og hjælp til at skabe sig et liv i deres nye hjemland.Louis Bobé fortæller om de franske emigranter i Danmark, der kom til landet i slutningen af 1700-tallet og op igennem 1800-tallet. Mange af de mest fremtrædende er nævnt ved navn, mens franskmændenes generelle vilkår og historie i Danmark også beskrives i store træk.Bogen udkom første gang i 1905.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Den danske historiker Louis Bobé har samlet en række af sine mest spændende artikler og skrifter om kunst, kultur og selskabsliv blandt danskere i hjemlandet såvel som andre steder i Europa i årene mellem Renæssancen og Guldalderen. I bogen berettes blandt andet om adelslivet i Holsten, om danske kunstnere i Rom, om Amalienborgs operahus’ brand i 1689 samt om dronning Caroline Mathildes fængselsophold, efter hun var blevet fordømt og forvist fra hoffet.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
"Grønlandsbogen" fra 1921 indeholder en lang række billeder af Grønland og det grønlandske folk i starten af det tyvende århundrede. Bogen giver desuden et interessant indblik i, hvordan man i Danmark så på Grønland, inuitterne og den danske kolonisering af det enorme land i netop den periode, hvor de store danske ekspeditioner fandt sted i Grønland.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Holmens Kirke blev bygget af Christian IV i 1619, og den tilhørende kirkegård er den ældste i Danmark, der endnu er i brug den dag i dag. På 300-året for kirkens opførsel udgav Louis Bobé denne spændende bog om kirkens historie og dens særlige status, den har haft lige siden sin opførsel.Bogen er oprindeligt udgivet i 1919.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Bertel Thorvaldsen (1770-1844) er en af danmarkshistoriens største kunstnere, og hans fantastiske statuer er at finde flere steder rundt om i Europa. Louis Bobés biografi om den store kunstners liv og virke beretter om de mange intense kærlighedsforhold, om arbejdet som kunstner i Rom og i Danmark og om stormfulde og tætte venskaber med andre i kunstnerfaget.Bogen udkom første gang i 1938.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Frederiksberg Slot er en af den danske hovedstads smukkeste bygninger og har i hundredvis af år fascineret og glædet besøgende fra nær og fjern. Louis Bobé tager os med tilbage til slottets opførsel og fortæller, hvordan slottet og slotsparken – som vi i dag bare kalder Frederiksberg Have – har ændret sig gennem tiden, og hvilke mennesker der har sat deres præg på det. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1919.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
"Det var en vemodig afsked med det bedste fra de gamle dage, da prins Hans af Glücksborg, den sidstlevende af kong Christian IX’s søskende, afgik ved døden 27. maj d. a. i en alder af over 85 år.At en fyrstelig person gennem et så langt tidsrum må blive vidne til mange interessante begivenheder og lære mange fremragende mennesker at kende, er i og for sig ikke mærkeligt, men såre sjældent har betingelserne for at fastholde minder, der strakte sig over et århundrede, været så gunstigt forenede, som tilfældet var med prins Hans’ personlighed."Prins Hans af Glücksborg er langt fra den mest kendte af Christian IX’s søskende, og alligevel skylder vi ham tak for hans mange observationer som en del af kongehusets inderkreds, hvilken han udførligt beskrev under sit lange otium. I Louis Bobés mindeskrift fra 1911 over prins Hans får vi et spændende indblik i den diskrete, men interessante prins’ liv og betydning for kongehuset.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Grønland var for mange danskere endnu et mystisk og fremmed land i starten af det tyvende århundrede. Louis Bobé forsøgte med sin lille bog "Tamalât. Landet bag hav" fra 1918 at give danskerne nogle indtryk af det land, der betød så meget for ham selv. Han fortæller om indtryk og oplevelser fra fire rejser til Grønland, hvor han sejlede langs den mægtige øs kyster for at kortlægge landets historie og topografi. Bogen giver et spændende indblik i Grønland, som det så ud med en historikers øjne i starten af det tyvende århundrede.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Louis Bobé fortæller om den dansk-norske præst og missionær Hans Egede, der blev kaldt Grønlands apostel på grund af sit utrættelige missionærarbejde i Grønland. Da han hørte om de islandske nybyggere, der i vikingetiden havde slået sig ned i Grønland, og som man ikke havde haft kontakt med siden 1400-tallet, bad han kong Frederik IX om lov til at rejse til Grønland og missionere for vikingernes efterkommere. Kongen gav lov, men Hans Egede fandt aldrig dem, han søgte. I stedet mødte han inuitterne, og han gjorde det til sit livsværk at omvende dem til den kristne tro.Den udkom første gang i 1941 og er skrevet med datidens sprogbrug.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
"På H.C. Andersens trækfugleveje er der blandt de mange hvil et fristed, hvor han årtier igennem atter og atter tyr ind, hvor han finder den dybeste forståelse både som digter og menneske. Det er fyrstehjemmet i Thüringer-landet, ’hvor Luther talte og Goethe sang’. På mange blade i sit livs brogede billedbog har Andersen med taknemmelighed og hengivenhed skrevet storhertugen Carl Alexander af Sachsens navn. Venskabet, og således bør det betegnes, mellem borgherren på Wartburg og i Weimar, landgreverne af Thüringens Ætling, og den danske digter, der fødtes i Munkemøllerstrædets trange vrå på Danmarks hædersdag for hundrede år siden, er et af de smukkeste kapitler i H.C. Andersens livseventyr."H.C. Andersen er kendt for sine vidunderlige rejseskildringer og sine kloge ord: ’At rejse er at leve’. Én rejse tog han særligt ofte. Det var turen til sin adelige ven i Thüringer-landet, og det er dette venskab, Louis Bobé så smukt skildrer i denne lille bog. Boden udkom oprindeligt i 1905.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Johannes Ewald (1743-1781) var allerede under sin egen levetid en af Danmarks mest elskede digtere, ikke mindst fordi han var den første moderne digter i Danmark, der skrev ud fra et personligt synspunkt. Louis Bobé tegner et spændende portræt af den store digter, der levede et spændende og omskifteligt liv som præstesøn, der steg til de højeste klasser i samfundet på vingerne af sit store talent.Bogen blev oprindeligt udgivet i 1943.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.