Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Pieter Martins bor i Hillbrow, en bydel i Johannesburg i Sydafrika. Han er en sort, midaldrende tidligere politimand under apartheidstyret, men har nu nedsat sig som privatdetektiv. Pieter Martins er hverken velanset af sine hvide ekskolleger eller den sorte befolkning, for hvem han er en forræder.En dag dukker en kvinde op på hans kontor. Hun har åbenlyst forventet en hvid privatdetektiv. Kvindens datter, Bloeme Barrett, er forsvundet, og Pieter Martins får til opgave at finde hende. Martins tager modvilligt opgaven og opdager langsomt, at opgaven er noget anderledes, end han forestillede sig.Pieter Martins udnytter sine kontakter og kendskab til politiarbejde, men befinder sig hurtigt i livsfare, fordi mord på mord følger i kølvandet på hans opklaringsarbejde. Han bliver ført bag lyset i sin søgen på svar hos Johannesburgs forskellige samfundslag og kvarterer og må til sidste tage opklaringen af pigens forsvinden i egen hånd.
I varetægt er tredje bog i serien om den sorte sydafrikanske privatdetektiv Dieter Martins. De to første er Kvinden i det røde mudder og Marionetdukken. Alle tre bøger i serien foregår i forfatterens fødeland Sydafrika. Pieter Martins er varetægtsfængslet efter, at han skød og dræbte sin gamle ærkefjende Franz van der Merwe. I fængslet funderer han over sin skæbne, sit liv og sin forhistorie med van der Merwe, som har ledt frem til den aktion eller hævn, han besluttede sig for endelig at fuldføre i Marionetdukken, da van der Merwe endnu en gang havde kostet en, han elskede, livet. Louis Klostergaard er født i Sydafrika af en sydafrikansk mor og en dansk far. Han har gået i folkeskole og gymnasium i Thisted og har en magistergrad i filosofi fra Aarhus Universitet.
Pieter Martins sidder varetægtsfængslet, efter at han skød og dræbte sin gamle ærkefjende Franz van der Merwe. I fængslet funderer han over sin skæbne, sit liv og sin forhistorie med van der Merwe, som har ledt frem til den aktion, han besluttede sig for endelig at fuldføre i "Marionetdukken"."I varetægt" er en spændende fortælling om Sydafrikas historie, apartheid, ANC, Nelson Mandela og om at vokse op som sort barn med en hvid mor."I varetægt" er tredje bog i krimiserien om Pieter Martins. De to første er "Kvinden i det røde mudder" og "Marionetdukken".Louis Klostergaard er født i Durban, KwaZulu-Natal, Sydafrika. Han debuterede i 2015 med sin kriminoir "Kvinden i det røde mudder", der foregår i Sydafrika og har en sort detektiv, Pieter Martins, i hovedrollen. Louis Klostergaard har gået i folkeskole og gymnasium i Thisted og har en magistergrad i filosofi fra Aarhus Universitet. Han har gennem hele sit liv i lange perioder opholdt sig i Sydafrika og har altid forhold sig til landet.
I "Marionetdukken", som er en selvstændig fortsættelse af Louis Klostergaards krimi "Kvinden i det røde mudder", følger vi igen den sorte privatdetektiv Pieter Martins, der arbejdede som politibetjent under apartheidstyret.Pieter Martins bliver hyret af en alfons, der har mistet en af sine "piger". Martins sporer kvinden til Mozambique, hvor menneskehandel stadig florerer i uhyggeligt omfang med rødder tilbage i borgerkrigen i 1970‘erne og den voldelige Renamo-milits. Det lykkes ham at befri en ung kvinde fra prostitution, og hun bliver en uundværlig hjælp for ham, da han giver sig til at optrevle det omfattende net af hvid slavehandel.Den dansk-sydafrikanske forfatter Louis Klostergaard er født i Sydafrika, men har i lange perioder af sit liv boet i Danmark. Louis Klostergaard er uddannet som filosof og debuterede som krimiforfatter i 2015 med "Kvinden i det røde mudder", som foregår i Sydafrika."Lige så gennemført og velskrevet som forgængeren. Det er en privatdetektivroman af den klassiske slags ... Klostergaard mestrer genren og formår samtidig at skildre Afrika, så man sanser kontinentet ud mellem siderne". Bibliotekerne
"Jeg var for sent på den. Alle og enhver ville altid være for sent på den for hende. Hun lå i det røde mudder på hjørnet af Lotlegi Gade og Moshoete Gade i Soweto. Det havde haglet usædvanligt meget fra morgenstunden. Det hele var mudret, og det røde mudder klistrede sig til alt og alle. På trods af det var hun overhovedet ikke mudret til, men lå som en skrøbelig porcelænsdukke. Hvad der var sket, siden hun var endt her, vidste jeg ikke. Jeg kunne kun gætte. Jeg kunne intet gøre for hende, det havde jeg aldrig kunnet. Jeg vidste kun, at jeg nu var nødt til at tilkalde politiet."Den sorte forhenværende politimand Pieter Martins har slået sig ned som privatdetektiv i Johannesburg, Sydafrika. Hans tidligere hvide kolleger hos politiet ser ned på ham, og den sorte befolkning opfatter ham som en forræder. Da han tager en sag om en forsvunden kvinde, viser det sig hurtigt, at sagen er langt mere vidtrækkende, end han havde forventet, og inden længe er hans eget liv i fare."Kvinden i det røde mudder" er første bog i Louis Klostergaards serie om privatdetektiv Pieter Martins. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.Den dansk-sydafrikanske forfatter Louis Klostergaard er født i Sydafrika, men har i lange perioder af sit liv boet i Danmark. Louis Klostergaard er uddannet som filosof og debuterede som krimiforfatter i 2015 med "Kvinden i det røde mudder", som foregår i Sydafrika."… skrevet med et stort sprogligt overskud, ikke mindst med charmerende sarkasme og humor … han skriver medrivende om kontrasten mellem slum og velstand, klimaet og diskussioner af landets nyere historie". Aarhus Stiftstidende"Spændende dansk roman går tæt på magt og kriminalitet i Sydafrika." Kristeligt Dagblad
Marionetdukken er den selvstændige fortsættelse til Louis Klostergaards første krimi, Kvinden i det røde mudder. Vi møder igen Pieter Martins fra Hillbrow, Johannesburg, der var sort politibetjent under Sydafrikas apartheidstyre, men som nu har nedsat sig som privatdetektiv. Pieter Martins får en opgave for en alfons, der har mistet en af sine ’piger’. Tilsyneladende er den unge pige mere end blot en indtægtskilde for alfonsen; han er forelsket i hende. Eftersøgningen fører Martins til Mozambique. Her støder han på menneskehandel med unge piger under borgerkrigen i 1970’erne og den voldelige Renamo-milits. Det bliver også til gensyn med hans gamle ærkefjende, Franz van der Merwe, en korrupt strømer fra apartheidtiden i Sydafrika, som i Kvinden i det røde mudder viste sig at være stærkt involveret unge pigers bortførelse fra deres hjem i Soweto. Undervejs i opklaringsarbejdet støder detektiven sammen med både den sydafrikanske og mozambiquiske underverden, og han får hjælp af en af de bortførte pige, Xiluva, som han befrier fra prostitution. Sammen tager de sagen i egen hånd, men ikke alt viser sig at være, som Pieter Martins først troede. Nogen trækker i trådene … Uddrag af anmeldelser af Kvinden i det røde mudder: ” … overbevisende gjort af en debutant, som også med stor indsigt har skrevet nye, fremmedartede miljøer ind i dansk krimi." Kristeligt Dagblad, 4 stjerner “ … forfatteren skriver medrivende om kontrasten mellem slum og velstand, klimaet og diskussioner af landets nyere historie”. Aarhus Stiftstidende, 4 stjerner “En af de mest interessante og tankevækkende krimier, jeg har læst i nyere tid”. Thomas Behrmann, Litteratursiden. “Velkomponeret … spændende … er du til en god krimi med en privatdetektiv i hovedrollen – så er det bare med at komme i gang”. Krimifan, fire hjerter ud af fem. “En solid, velskrevet og klassisk privatdetektiv-krimi, som på fin vis formår at tilføre genren noget nyt …” Bibliotekerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.