Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Louise Meldgaard Bruun

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Nyeste udvikling
    af Dorte Damm, Jacob Piet, Per Nielsen, mfl.
    519,94 kr.

    Bogen er en efterfølger til Kognitiv terapi - modeller og metoder fra 2005. I denne bog præsenteres dels opdateret kognitiv terapi ved de fleste psykiske lidelser hos voksne, dels en række af de væsentligste såkaldt tredjebølge bidrag til behandling. Bogen indeholder f.eks. kognitiv terapi ved misbrug, skizofreni, affektive lidelser, angsttilstande, spiseforstyrrelser, ADHD, ludomani, arbejdsrelateret stress og kapitlet om mindfulness, ACT, positiv psykologi, "compassion focused therapy" og neuropsykologi. Bogen giver såvel en teoretisk forståelse af de enkelte lidelser som praktiske kliniske anvisninger på vurdering og behandling. Der er endvidere skemaer til klinisk brug til alle kapitler, der kan downloades fra HRs hjemmeside. Kognitiv terapi redigeres at to kapaciteter på omådet: Nicole K. Rosenberg, chefpsykolog, leder af Klinik for angstlidelser ved Aarhus Universitetshospital og adjungeret professor. Mikkel Arendt, cand.psych, PhD, post.doc forsker og ansat ved Klinik for Angstlidelser, Århus Universitetshospital.

  • - Styrk dine kognitive færdigheder
    af Louise Meldgaard Bruun & Line Kirstine Hauptmann
    223,95 - 254,94 kr.

    Forstå din hjerne – og bliv skarpere til at lære nyt, huske og løse problemer. Hjernen og tankerne er hele tiden i gang, hele livet. Vores kognitive færdigheder er påvirket af, hvordan vi lever, arbejder, spiser og sover – ligesom resten af kroppen. Man kan træne hjernen og tænkningen og blive bedre til at lære, huske og løse problemer. I denne bog viser psykologerne Louise Meldgaard Bruun og Line Kirstine Hauptmann, hvordan du kan gøre. Der er både lange seje træk ogsmå ændringer, der skaber store forandringer. Bogens første del forklarer, hvad tænkning og kognition er – hvad der booster, og hvad der bremser. Del to beskriver, hvordan man holder motivationen, og giver redskaber til at forandre tænkningen og til at kortlægge de kognitive vanskeligheder, man måske har. Bogens tredjedel er et helt katalog med velafprøvede strategier, ideer, gode råd, småtest og andre redskaber, der alt sammen er skridt på vejen til skarpere tanker og ændrede rutiner i hverdagen. Lige til at gå i gang med! SKARPE TANKER er skrevet til alle, der gerne vil styrke deres tanker, og få det bedste ud af det gode hoved, de har. Den henvender sig også til mennesker med kognitive vanskeligheder efter fx stress, angst eller depression, og til pårørende og fagfolk, der arbejder med mennesker med kognitive vanskeligheder.

  • af Per Hove Thomsen & Louise Meldgaard Bruun
    148,95 - 198,95 kr.

    KORT & GODT OM ADD er til dig, der selv har ADD, eller er tæt på et barn, ung eller voksen med ADD og gerne vil vide mere.I bogen finder du klar viden om opmærksomhedsforstyrrelsen ADD, om hvad symptomerne, årsagerne og behandlingen er, og om hvordan ADD adskiller sig fra ADHD-diagnosen, som ADDhører under. Der er gode råd til, hvordan man opbygger strategier og rutiner, der letter hverdagen og får det hele til at fungere bedre – derhjemme, i skolen, på uddannelsen og på jobbet.Bogen beskriver også de psykiske og fysiske udfordringer, der ofte optræder sammen med ADD – og nogle gange bliver forvekslet med ADD-symptomer.Bogen er også til lærere, pædagoger, behandlere, ledere og andre, der er i kontakt med mennesker med ADD, og som ønsker at forstå, hvad det er, og hvordan det viser sig.

  • - Transdiagnostiske problemer og metoder
    af Morten Kistrup, Christian Møller Pedersen, Nicole K. Rosenberg, mfl.
    521,95 kr.

    Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en terapiform, der er kendetegnet ved mange diagnosespecifikke metoder, men som alle andre terapiformer har KAT også fra starten haft en solid stamme af transdiagnostiske metoder, fx sokratisk dialog og adfærdseksperiment. Det er disse metoder, som forfatterne har ønsket at fremhæve og udvikle med denne udgivelse. Bogens forfattere går desuden i dybden med metoder, som er mindre velbeskrevne i faglitteraturen, og som kan anvendes ved mange psykiske lidelser og problemstillinger, fx kontinuummetoden. Titlen Kognitiv adfærdsterapi på tværs dækker også over, at flere af metoderne nedbryder skellet mellem anden og tredje bølge inden for kognitiv terapi. Endelig er KAT kendt for at være en rationel, problemløsende terapiform, men den rummer også mange kreative, emotionsfokuserede metoder, som præsenteres i bogen, fx visualisering og metaforarbejde.Kognitiv adfærdsterapi på tværs er skrevet til klinikere i alle sektorer, der har et grundlæggende kendskab til KAT, og som ønsker at udvide deres repertoire. Bogen imødekommer et behov hos klinikere, der anvender KAT, og som ofte behandler klienter med komorbide, blandede eller atypiske tilstande eller behandler klienter med forskellige lidelser. Bogen kan læses fra den ene ende til den anden, men kapitlerne kan også læses hver for sig og fungere som et opslagsværk med vejledning og inspiration til kliniske problemstillinger.

  • - En vejledning til behandling af kognitive vanskeligheder
    af Louise Meldgaard Bruun & Line Kirstine Hauptmann
    386,95 kr.

    Kognitive vanskeligheder har stor indflydelse på den enkeltes evne til at fungere i hverdagen. Samlet set har det kognitive funktionsniveau væsentlig betydning for den enkeltes evne til at følge en uddannelse, passe sit arbejde, regulere følelser og indgå i og fastholde sociale relationer. Derfor er det også vigtigt at sætte ind og behandle kognitive vanskeligheder, uanset om de er en følge af stress, psykisk sygdom, neurologiske tilstande eller andre tilstande, der påvirker hjernen.KOGNITIV REMEDIERING er en psykologisk behandlingsform, der støtter og udvikler de kognitive kompetencer og dermed også personens emotionelle og sociale funktionsniveau. Den rette psykologiske intervention kan øge det kognitive funktionsniveau og livskvaliteten, styrke selvværdet og generelt give en bedre forståelse af egne vanskeligheder.KOGNITIV REMEDIERING er en terapeutisk intervention, der spænder fra træning af basale kognitive funktioner til udvikling af bedre problemløsningsevner og metakognition. Kognitiv remediering tager ikke udgangspunkt i en specifik terapeutisk retning, og den kan integreres med og fungere som overbygning til andre terapeutiske traditioner.KOGNITIV REMEDIERING er også titlen på denne bog, der er en vejledning i, hvordan man undersøger og behandler kognitive vanskeligheder. Bogen giver konkrete redskaber og praktiske øvelser til træning af fx opmærksomhedsfokus, tilpasning af de problemløsningsstrategier, som personen allerede anvender, og bredere adfærdsregulerende redskaber. Bogen henvender sig til psykologer, læger, sygeplejersker, pædagoger, lærere og behandlere, der arbejder med at undersøge, støtte og genoptræne kognition hos personer, som er kognitivt udfordret.Om forfatterne:Louise Meldgaard Bruun er specialpsykolog i psykiatri, og Line Kirstine Hauptmann er specialist i klinisk neuropsykologi. Forfatterne har i mange år arbejdet med udvikling og forskning i undersøgelse og behandling af kognitive vanskeligheder. Sammen har de virksomheden Tankerummet, hvor de arbejder med formidling, uddannelse og videreudvikling af kognitiv remediering.

  • - til en person med psykisk sygdom
    af Louise Meldgaard Bruun & Line Kirstine Hauptmann
    183,95 kr.

    At være pårørende til en person med psykisk sygdom er som regel meget krævende. Det kan være en stor sorg at være tæt på et menneske, som er syg og har det svært, og du kan blive overvældet af bekymring og negative tanker og følelser. Som pårørende har du også selv øget risiko for at udvikle psykisk sygdom. Bogen fortæller om de følelser og reaktioner, der er almindelige, når man er pårørende til en person med psykisk sygdom. Den giver gode råd og anvisninger til, hvad du kan gøre for at afhjælpe følgerne af sygdommen, hvordan du kommer lettere gennem hverdagen, og hvordan du passer på både dig selv og din syge pårørende. Bogen er fyldt med inspiration og cases og med såkaldte tankerum, hvor du får hjælp til at reflektere over og ændre væsentlige ting i din hverdag som pårørende. Både familiemedlemmer, venner og kolleger kan være pårørende, og bogen henvender sig til alle, der er tæt på en person med psykisk sygdom.

  • - Sådan håndterer du kognitive vanskeligheder efter stress, angst og depression
    af Louise Meldgaard Bruun
    198,95 kr.

    Har du svært ved at huske? Mister du overblikket? Taber du tråden i en samtale? Glemmer du, hvad du er i gang med? Vi kan alle indimellem opleve kognitive vanskeligheder, fx hvis vi er trætte eller pressede. Det går som regel over igen efter en pause eller en god nats søvn. Anderledes er det i forbindelse med psykiske sygdomme eller problemer. Har du været syg af depression, angst eller stress, kan du have kognitive vanskeligheder, længe efter at du er blevet erklæret rask igen – og efter at symptomer som tristhed og uro er forsvundet. Kognitive vanskeligheder forveksles ofte med dovenskab og manglende evne til at tage sig sammen – måske både af dig selv og af pårørende eller kolleger. Du kan træne dine kognitive færdigheder og dermed håndtere eller minimere de kognitive vanskeligheder. I denne bog kan du læse om, hvad kognitive vanskeligheder er, hvordan de viser sig, hvorfor de opstår, og hvad du selv kan gøre for at håndtere dem – både hjemme, på jobbet eller på uddannelsen. Bogen giver også gode råd til, hvordan du taler med andre om dine vanskeligheder. Og der er gode råd til dine pårørende.

  • - En vejledning til behandling af kognitive vanskeligheder
    af Louise Meldgaard Bruun & Line Kirstine Hauptmann
    323,95 kr.

    KOGNITIV REMEDIERING er en psykologisk behandlingsform, der støtter og udvikler de kognitive kompetencer og dermed også personens emotionelle og sociale funktionsniveau. Den rette psykologiske intervention kan øge det kognitive funktionsniveau og livskvaliteten, styrke selvværdet og generelt give en bedre forståelse af egne vanskeligheder.KOGNITIV REMEDIERING er en terapeutisk intervention, der spænder fra træning af basale kognitive funktioner til udvikling af bedre problemløsningsevner og metakognition. Kognitiv remediering tager ikke udgangspunkt i en specifik terapeutisk retning, og den kan integreres med og fungere som overbygning til andre terapeutiske traditioner.KOGNITIV REMEDIERING er også titlen på denne bog, der er en vejledning i, hvordan man undersøger og behandler kognitive vanskeligheder. Bogen giver konkrete redskaber og praktiske øvelser til træning af fx opmærksomhedsfokus, tilpasning af de problemløsningsstrategier, som personen allerede anvender, og bredere adfærdsregulerende redskaber.Bogen henvender sig til psykologer, læger, sygeplejersker, pædagoger, lærere og behandlere, der arbejder med at undersøge, støtte og genoptræne kognition hos personer, som er kognitivt udfordret.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.