Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Ludvig Holberg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Ludvig Holberg
  13,95 kr.

  Denne komedie var i sandhed et tilløbsstykke - aldrig har et publikum grinet så meget, som af denne latterlige kandestøber der tror at kunne gennemskue hele politikken - meget aktuelt iøvrigt.

 • af Ludvig Holberg
  68,95 kr.

  Holbergs første komedie, der stadig er aktuel politisk og menneskeligt brugbar satire - efter 275 år!Fyldige noter og ordforklaringer.

 • af Ludvig Holberg
  213,95 kr.

  Rasmus Berg tager til København for at studere, og flere år senere vender han tilbage til sin fødeegn under sit latinske navn, Erasmus Montanus. Det viser sig hurtigt, at det ikke kun er hans navn, der er blevet raffineret og prætentiøst under studierne. Hans overlegne og bedrevidende optræden skaffer ham store problemer med kæresten og familien, der ikke kan holde hans arrogance ud, og folkene på hjemegnen beskylder ham for kætteri, fordi han hårdnakket fastholder, at Jorden er rund og ikke flad. "Erasmus Montanus" er et af Ludvig Holbergs mest berømte værker, og de problemstillinger, der satireres i komedien, gør sig stadig gældende den dag i dag.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlDen dansk-norske forfatter Ludvig Holberg (1684-1754) bliver kaldt den danske litteraturs fader. Han skrev om både historie, filosofi og geografi, men det er hans skønlitterære værker inden for genrerne poesi, prosa og komedie, som han er mest kendt for. Hans værker "Jeppe på bjerget", "Erasmus Montanus" og "Den politiske kandestøber" er blandt den danske litteraturs største klassikere.

 • af Ludvig Holberg
  50,95 kr.

  Denne version af Ludvig Holbergs komedier er bearbejdet af Victoria Jensen, hvor stavemåder og enkelte ord er ændret for at gøre historien lettere tilgængelig for læseren. For at bevare Ludvig Holbergs elegante sprog og humor er sætningsopbygninger og formuleringer overordnet bevaret, så det følger den oprindelige udgave..10 klassiske komedier af Ludvig Holberg, hvor alle samfundslag bliver udstillet for Holberg skarpe satiriske foragt. Næsten alt er tilladt for Holberg, der peger fingre af såvel samfundet som helhed som enkelt personers uterlige og foragtelige opførsel. Hovedkaraktererne i Holbergs komedier oplever horrible begivenheder, og ofte holdes hovedpersonen for nar af personer tæt på sig. Oplev en forrykt Barselstue, Jeppe der drikker for at holde livet ud, eler hovmod i Jean de France og Erasmus Montanus. Intrigerne står altid på spring i Holbergs komedier.I 10 komedier af Ludvig Holberg finder du disse kendte og elskede værker:JulestueMaskeradeBarselstuenJean de FranceJeppe på BjergetDen stundesløseUlysses von IthaciaErasmus MontanusDen politiske kandestøberDen forvandlede brudgom

 • af Ludvig Holberg
  30,95 kr.

  Intriger og forviklinger udfoldes i fuldt flor i komedien Maskerade af Ludvig Holberg. Handlingen er omtrent som følger: Leander og Leonora skal giftes, det har deres forældre besluttet, men de to har aldrig set hinanden før. En aften mødes de tilfældigt til en Maskerade, og de bliver forelsket i hinanden. Men da de aldrig har set hinanden før, ved de ikke, hvem den anden er, så for at fastholde deres kærlighed, og ikke risikere at blive gift med den person, som deres forældre har bestemt, beslutter de sig for at stikke af sammen. Og således er vejen banet for adskillige genvordigheder for såvel Leander og Leonora, som for deres fædre – kan det mon ende lykkeligt…?Hans Peter Andersen har i denne udgave opdateret sproget, uden at gå på kompromis med Holbergs fantastiske komedie.

 • af Ludvig Holberg
  18,95 kr.

  Ludvig Holbergs berømte komedie fra 1723. Komedien handler om den unge Rasmus Berg, der efter nogle års studier i København vender tilbage til sin fødeegn, nu som den lærde og belæste Erasmus Montanus. Han er arrogant og nedladende over for alle. For fin til at have en bonde som bror. Han skaber uro og snakken i den lille landsby. Folk mener at han spreder falsk lærdom, fordi han mener, at jorden er rund.

 • - eller den forvandlede bonde.
  af Ludvig Holberg
  18,95 kr.

  "Jeppe på Bjerget" fra 1722 er et af Ludvig Holbergs mest kendte værker. Komedien handler om en fattig bonde, der i krop og sjæl er en ussel fæstebonde og tidligere soldat uden selvværd. Jeppe møder i dagligdagen adskillelige nederlag i omgangen med sin kone, Nille, der ligger i med degnen, og hans foresatte, der hundser med ham. Han er dermed et let offer for den spøg, den lokale baron vælger udsætter ham for, da han finder ham døddrukken og lader ham indtage sine fine klæder og hus for en dag.

 • af Ludvig Holberg
  23,95 kr.

  Barselstuen er en klassisk komedie af Ludvig Holberg, der gør grin med datidens mode med kvinder på barselvisitter. Handlingen i Barselstuen foregår omkring manden Corfitz på dagen, hvor hans kone holder barselstue for alle byens kvinder, der på tur kommer forbi for at gøre visit og sladre om de andre kvinder. Corfitz på 70 år er bange for, at hans meget unge hustru har gjort ham hanrej, og at han ikke er far til deres nyfødte datter. Gennem hans tjener og kvindernes sladder bliver han bekræftet heri, og han gør klar til at konfrontere sin kone. Men han spilles naturligvis et puds (eller flere) af den person, som han har mistænkt for at have forført konen. I denne version af Barselstuen er stavelsen moderniseret nænsomt af Victoria Jensen, hvor enkelte ord også er ændret for at gøre historien lettere tilgængelig for læseren. For at bevare Ludvig Holbergs elegante sprog og humor fra gamle dage er sætningsopbygninger og formuleringer overordnet bevaret, så det følger den oprindelige udgave.

 • af Ludvig Holberg
  13,95 kr.

  Hovedpersonerne er to Brødre, af hvilke den ene er overtroisk, den anden vantro. Da imidlertid en Ven forsøger at helbrede begges Fejl, udarter den enes Overtro til Vantro og den andens Vantro til Overtro. Komedien viser altsaa, at enhver Fejl bestaar deri, at man løber for langt (omne vitium in præcipiti stare), og at Reformiver driver sig selv sa vidt, at vi glider over i den anden Yderlighed. Denne Komedie er dog morsommere at læse end at se.

 • af Ludvig Holberg
  39,94 kr.

  Peder Paars udkom i fire dele 1719-20. Med dette værk, der suverænt spiller på et bredt felt af intertekstuelle referencer, slog Holberg porten op for en ny fiktionsdigtning i dansk litteratur. Som sådan har Peder Paars dog en forløber i Povl Pedersens Kærligheds Ændrings og Undrings Spejl forestillet udi den spanske Herremand Don Pedro af Granada hans Liv og Levneds Historie, der formentlig er digtet allerede i 1690'erne, men først vides trykt 1724, altså efter Holberg. Hvor forskellige de to værker end er, er de fælles om at gå bag om 1600-tallets renæssancebevægelse ved stofligt at genbruge en ældre folkelig fantasidigtning og formelt at parodiere den kunststil, det havde været renæssancens og barokkens ambition at skabe. 1700-tallets tidlige fiktionsdigtning simulerer således ikke at skildre en virkelighed, men har karakter af leg.Som model for sin helt Peder Paars brugte Holberg Cervantes' Don Quixote, fantasten, der er for optaget af at posere som ridder til at se den tarvelige virkelighed, han lever i. Som Don Quixote har sin følgesvend – og kontrast – i realisten Sancho Panza, har Paars som væbner fået den snusfornuftigt bondske Peer Ruus, der kommenterer sin herres tåbeligheder. Omkring dette par er fiktionen groet frem af flere rødder. Holberg spiller dobbelt ved at skjule sig bag to masker, der placerer værket i hver sin litterære tradition. Det foregiver at være skrevet af en kalundborgsk hvidtølsbrygger Hans Mickelsen, der på titelbladet præsenterer digtet som skillingsvise, „En Sandfærdig Ny Vise (…) Siunges efter den Melodie: Arma virumque cano &cc“, mens det kommenteres med „sprænglærde Noter“ af Mickelsens ven, Just Justesen, der for „den skiønsomme Læser“ afslører, at der er tale om en parodi på det klassiske epos. Melodiangivelsen: „Arma virumque cano .“ er optakten til Æneiden. Med den romerske digter Vergils kanoniske værk som vandmærke fortælles i heroiske aleksandrinere (5-fods jamber) den „historiske“ beretning om kræmmeren Peder Paars' sejlads fra Kalundborg til Århus for at besøge sin fæstemø Dorothea:(Store Danske Encyklopædi)

 • af Ludvig Holberg
  64,94 kr.

  Den lokale godsejer udfører et ondsindet socialt eksperiment ved at lægge den døddrukne og ynkelig fæstebonde Jeppe i sin egen fine seng på godset. Da Jeppe vågner, lader godsejeren ham tro, at han ved et lykketræf er blevet godsejer. Nu begynder Jeppe at ændre sig efter sine nye omgivelser, og inden længe bliver det før så underkuede og forpinte udskud lige så grusom over for de andre, som de før var over for ham.Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.Den dansk-norske forfatter Ludvig Holberg (1684-1754) bliver kaldt den danske litteraturs fader. Han skrev om både historie, filosofi og geografi, men det er hans skønlitterære værker inden for genrerne poesi, prosa og komedie, som han er mest kendt for. Hans værker "Jeppe på bjerget", "Erasmus Montanus" og "Den politiske kandestøber" er blandt den danske litteraturs største klassikere.

 • af Ludvig Holberg
  13,95 kr.

  ”Den Vægelsindede” er en af Holbergs svære komedier. Fordi hovedpersonen Lucretia er skabt, inden psykologien blev opfundet. Hendes vægelsind grunder sig hos Holberg ikke på psykisk ustabilitet, men på fysisk ubalance i kroppens væsker. Ja, sådan troede man dengang.

 • af Ludvig Holberg
  13,95 kr.

  Henrik og Pernille er en af Holberg mest morsomme og samtidig samfundsspydige komedier.

 • af Ludvig Holberg
  286,95 kr.

  This is a collection of letters written by the great Danish-Norwegian writer Ludvig Holberg. The letters cover a wide range of topics, including literature, philosophy, politics, and personal matters. They provide a fascinating insight into the mind of one of the most important literary figures of the 18th century. The letters are presented in their original language, with modern annotations and commentary.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af Ludvig Holberg
  378,95 - 422,95 kr.

  Ludolf C. Bargum und Ludvig Holberg geben in diesem Werk einen fundierten Überblick über die Staatsgeschichte Dänemarks und Norwegens. Mit einer klugen Analyse und detaillierten Beschreibungen der wichtigsten Ereignisse geben sie Einblicke in die politische und kulturelle Entwicklung dieser Länder.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af Ludvig Holberg
  196,95 - 197,95 kr.

  Erasmus Montanus, also known as Rasmus Berg, is a satirical play written by the Danish-Norwegian playwright Ludvig Holberg in 1723. The play revolves around the character of Erasmus Montanus, a young man who has returned to his hometown after studying at a university. He is eager to show off his newfound knowledge and impress his fellow townspeople, but his attempts are met with skepticism and ridicule. Erasmus Montanus is a parody of the Enlightenment movement and its emphasis on reason and education. The play pokes fun at the idea that education is the key to success and happiness, and suggests that common sense and practical knowledge are just as important. The play is set in a small Danish village and features a cast of colorful characters, including Erasmus' father, a stubborn and traditional farmer, and his love interest, a simple and practical young woman named Lisbed. The play is full of witty dialogue and humorous situations, and is considered a classic of Danish-Norwegian literature. Overall, Erasmus Montanus is a satirical commentary on the tension between traditional values and modern ideas, and remains relevant today as a critique of intellectual snobbery and the cult of education.PEER. If he wants to dispute with me, he will find that I can hold my own; and if he wants to have a singing match with me, he will get the worst of it. I once had a singing contest with ten deacons and beat every one of them, for I outsang them in the Credo, all ten of them.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

 • - Vorwort. Holbergs Leben. Holbergs Komödiendichtung. Holberg Und Deutschland. Der Politische Kannengiesser. Jean De France. Jeppe Vom Berge. Meister Gert Westphaler. Der Elfte Juni. Die Wochenstube, Erster Band
  af Ludvig Holberg
  353,95 kr.

  Dies ist der erste Band der Dänischen Schaubühne, eine Sammlung von Komödien des norwegischen Dichters Ludvig Holberg. Das Buch enthält auch Vorworte und Essays zu Holbergs Leben und Werk sowie einen Einblick in die Theaterwelt des 18. Jahrhunderts in Dänemark.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • - Bd. Labyrinthens Fortsættelse, 3. Afsnit. Dramaturgisk Kritik, 1. Samling. 1847
  af Ludvig Holberg
  391,95 kr.

  This is an EXACT reproduction of a book published before 1923. This IS NOT an OCR'd book with strange characters, introduced typographical errors, and jumbled words. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Ludvig Holberg
  484,95 kr.

  Einleitung in das Natur- und V������lkerrecht ist ein Buch von Ludvig Holberg, das erstmals im Jahr 1748 ver������ffentlicht wurde. Es ist ein umfassendes Werk �����ber das Natur- und V������lkerrecht und wurde zu einer wichtigen Referenz f�����r Juristen und Philosophen seiner Zeit. Holberg untersucht die Natur des Rechts und seine Beziehung zur Gesellschaft und der Natur. Er diskutiert auch die Beziehungen zwischen Nationen und die Bedeutung von Vertr�����gen und Gesetzen. Das Buch ist in drei Teile gegliedert: Der erste Teil besch�����ftigt sich mit dem Naturrecht, der zweite Teil mit dem V������lkerrecht und der dritte Teil mit der Anwendung des Rechts in der Praxis. Einleitung in das Natur- und V������lkerrecht ist ein wichtiger Beitrag zur Entwicklung des modernen Rechts und wird auch heute noch als ein bedeutendes Werk der Rechtsphilosophie betrachtet.This Book Is In German.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

 • af Ludvig Holberg
  295,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ Ludvig Holbergs Comedier Ludvig Holberg, F. L. Liebenberg Berling, 1850 Performing Arts; Theater; General; Drama / English, Irish, Scottish, Welsh; Drama / General; Fiction / Literary; Literary Criticism / Drama; Performing Arts / Theater / General; Performing Arts / Theater / History & Criticism

 • af Ludvig Holberg
  312,95 kr.

  This is an EXACT reproduction of a book published before 1923. This IS NOT an OCR'd book with strange characters, introduced typographical errors, and jumbled words. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • - Ein Faschingsstück, in Fünf Aufzügen: Aufgeführt Auf Dem Churfürstlichen Nationaltheater Im Fasching...
  af Ludvig Holberg
  164,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ Der Politische Zinngießer: Ein Faschingsstück, In Fünf Aufzügen: Aufgeführt Auf Dem Churfürstlichen Nationaltheater Im Fasching Ludvig Holberg Lindauer, 1787

 • af Ludvig Holberg
  311,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ Allgemeine Kirchenhistorie Vom Ersten Anfang Des Christenthums Bis Auf Die Reformation Lutheri: ... Von Dem Jahre Christi 1700. Bis 1750, Volume 5 Ludvig Holberg, Georg August Detharding, Johann L. Köhler Mumme und Rothe, 1773

 • af Ludvig Holberg
  356,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ Herrn Ludwigs Freyherrn Von Holberg Einleitung In Das Natur- Und Völkerrecht Ludvig Holberg Wentzel, 1748

 • af Ludvig Holberg
  156,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • - Eller: Den forvandlede bonde
  af Ludvig Holberg
  83,95 kr.

  Holbergs mest elskede og hyppigst opførte komedie. Jeppe er fæstebonde i den fiktive landsby Bjerget på Sjælland og i klemme mellem sin kone, Nille (med krabasken Mester Erik) og ridefogeden. Desuden ydmyges han socialt ved at konen ligger i med degnen. Han kan ikke stå lavere end han gør. I stedet for at prøve at løse sine problemer rationelt, fortrænger han dem ved et voldsomt drikkeri - og forstærker dermed problemerne så meget at de på det nærmeste bliver uløselige. En meget ond cirkel er etableret. Godsejeren, baronen, og hans folk beslutter at anstille et socialt eksperiment. De bærer Jeppe, der er den mest uduelige bonde af alle, og som er sanseløs af druk, op i baronens seng for at se, hvad der vil ske.

 • af Ludvig Holberg
  187,95 - 326,95 kr.

  This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the original. Due to its age, it may contain imperfections such as marks, notations, marginalia and flawed pages. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions that are true to the original work.

 • - Zynde Een Grondig, Of Wysgeerig Onderzoek Van De Deugden En Gebreken Der Menschen (1765)
  af Ludvig Holberg
  444,95 - 585,95 kr.

  This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the original. Due to its age, it may contain imperfections such as marks, notations, marginalia and flawed pages. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions that are true to the original work.

 • - Comoedie I 3 Acter
  af Ludvig Holberg
  146,95 kr.

  This is an EXACT reproduction of a book published before 1923. This IS NOT an OCR'd book with strange characters, introduced typographical errors, and jumbled words. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Ludvig Holberg
  295,95 kr.

  ""Moralische Fabeln, Mit Beygefugten Erklarungen Einer Jeden Fabel"" ist ein Buch von Ludvig Holberg, das im Jahr 1752 ver������ffentlicht wurde. Es handelt sich um eine Sammlung von Fabeln, die jeweils eine moralische Lektion vermitteln. Jede Fabel wird von Erkl�����rungen begleitet, die dem Leser helfen, die Bedeutung und den Zweck der Geschichte zu verstehen. Die Fabeln sind in einer klaren und einfachen Sprache geschrieben, die f�����r jedes Alter geeignet ist. Holberg war ein bekannter d�����nisch-norwegischer Schriftsteller und Philosoph des 18. Jahrhunderts, der f�����r seine satirischen Werke und seine Beitr�����ge zur europ�����ischen Literaturgeschichte bekannt ist. ""Moralische Fabeln"" ist ein wichtiger Beitrag zur Fabeltradition und ein zeitloses Werk, das auch heute noch relevant ist.This Book Is In German.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.