Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Grundbog i psykiatri er det autoritative hovedværk inden for dansk psykiatri. Denne tredje udgave er væsentligt opdateret, og beskrivelser af både den nuværende diagnoseliste ICD-10 og den kommende ICD-11 er inkorporeret i alle kapitlerne. Bogens kapitler er grundigt revideret af både tidligere og nye forfattere, ligesom der er kommet nye kapitler til.Hvert kapitel indeholder casemateriale, oversigtsbokse, relevant litteraturliste og resumé, hvilket gør bogen til en oplagt grund- og opslagsbog for medicin- og psykologistuderende samt andre studerende inden for social- og sundhedsfagene. Kan også bruges af professionelle med interesse for psykiatri, fx praktiserende læger, kliniske psykologer, psykiatriske sygeplejersker og psykiatere samt personale på bosteder og i socialforvaltninger.Grundbog i psykiatri giver en opdateret beskrivelse af psykiatrien med mennesket i centrum og med en bred videnskabelig tilgang. Alle psykiske lidelser i WHO’s ICD-diagnoselister bliver gennemgået med fokus på årsagsforhold, forekomst, det klinisk billede, diagnostik og behandling. Fremstillingen af de enkelte lidelser og deres behandling er baseret på den nyeste forskning, og der lægges vægt på, at alle kliniske beslutningsprocesser og behandlinger er evidensbaserede.Erik Simonsen er professor emeritus ved Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og speciallæge i psykiatri tilknyttet Forskningsenheden Psykiatrien Øst, Region Sjælland. Bo Møhl er professor emeritus i klinisk psykologi ved Aalborg Universitet, cand.mag. og cand.psych., specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi. Begge har mere end 35 års klinisk erfaring fra psykiatrien.
Bogen er en efterfølger til Kognitiv terapi - modeller og metoder fra 2005. I denne bog præsenteres dels opdateret kognitiv terapi ved de fleste psykiske lidelser hos voksne, dels en række af de væsentligste såkaldt tredjebølge bidrag til behandling. Bogen indeholder f.eks. kognitiv terapi ved misbrug, skizofreni, affektive lidelser, angsttilstande, spiseforstyrrelser, ADHD, ludomani, arbejdsrelateret stress og kapitlet om mindfulness, ACT, positiv psykologi, "compassion focused therapy" og neuropsykologi. Bogen giver såvel en teoretisk forståelse af de enkelte lidelser som praktiske kliniske anvisninger på vurdering og behandling. Der er endvidere skemaer til klinisk brug til alle kapitler, der kan downloades fra HRs hjemmeside. Kognitiv terapi redigeres at to kapaciteter på omådet: Nicole K. Rosenberg, chefpsykolog, leder af Klinik for angstlidelser ved Aarhus Universitetshospital og adjungeret professor. Mikkel Arendt, cand.psych, PhD, post.doc forsker og ansat ved Klinik for Angstlidelser, Århus Universitetshospital.
På en lettilgængelig måde gennemgås den nyeste viden om OCD og effektive behandlingsmetoder. Bogen indeholder et kapitel særligt rettet mod pårørende til OCD-ramte med gode råd til, hvad man som pårørende kan gøre. Bogen indeholder desuden personlige beretninger fra OCD-ramte, der har gennemgået behandling. Bogen henvender sig til de mere end 100.000 danskere, der lider af OCD, og deres pårørende. Også behandlere vil kunne have udbytte af bogen som supplement til bogen OCD – Sygdom og behandling. For behandlere.Malene Klindt Bohni, cand.psych.aut., psykolog ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov, og privatpraktiserende psykolog.Birgit Egedal Bennedsen, ph.d., speciallæge i psykiatri. Overlæge ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov.
Panikangst. OCD. Generaliseret angst. Socialfobi.Mange unge bliver ramt af forskellige former for angst og har brug for professionel hjælp og støtte fra deres netværk. Man kan dog nemt komme til at ’hjælpe’ den unge på en måde, der vedligeholder den pinefulde lidelse, og derfor er det uhyre vigtigt at have viden om angst.“Støt unge med angst” er skrevet til forældre og fagprofessionelle. Bogen formidler den nyeste viden om angst og angstlidelser, årsager til angst og effektive behandlingsformer. Endelig præsenterer bogen en lang række hands-on-redskaber til, hvordan man kan støtte og hjælpe på den mest hensigtsmæssige måde.Bogen er skrevet af Malene Klindt Bohni, der er uddannet psykolog og har speciale i behandling af angst og OCD.
En række eksperter samler i OCD – Sygdom og behandling. For behandlere den nyeste viden om OCD, herunder epidemiologi, komorbiditet, OCD-spektrumlidelser, udredning, ætiologiske faktorer, neurobiologi, kognitive funktioner, pårørende og børn med OCD. Bogen giver en grundig gennemgang af de kognitive adfærdsterapeutiske metoder, der er virksomme i behandlingen af OCD samt en gennemgang af biologiske behandlingsmetoder.Bogen indeholder endvidere arbejdsskemaer til anvendelse i behandlingen af OCD, samt specifikke skalaer til bl.a. vurdering af symptomernes sværhedsgrad. Disse kan frit downloades og printes fra forlagets hjemmeside.OCD – Sygdom og behandling. For behandlere er redigeret af Malene Klindt Bohni, cand.psych.aut., psykolog ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov, og privatpraktiserende psykolog, og Birgit Egedal Bennedsen, ph.d., speciallæge i psykiatri. Overlæge ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov.
De færreste af os er 100 % tilfredse med vores udseende. De fleste vil kunne udpege noget, som vi ville ønske så anderledes ud. For de fleste af os forstyrrer det ikke i en grad, hvor vores dagligdag og livskvalitet bliver påvirket. Men for nogle gør det!Body Dysmorphic Disorder (BDD), eller kropsdysmorfofobi, er en lidelse, der rammer cirka 2-3 % af befolkningen. BDD er kendetegnet ved en overoptagethed af én eller flere ikke-eksisterende eller minimale defekter ved ens udseende, som andre mennesker ikke rigtig lægger mærke til eller kan se. I et forsøg på at dæmpe de ubehagelige tanker og reducere angst og ubehag bruger BDD-ramte meget tid på at tjekke deres udseende, ”ordne defekten”, blive beroliget/bekræftet eller skjule/camouflere de oplevede ”defekter”. De ramte bliver på den måde fanget i et selvforstærkende mønster af tvangstanker og tvangshandlinger, som kan føles umuligt at bryde ud af. Der er heldigvis veje ud af BDD, og denne bog viser nogle af dem.Indbildt grimhed formidler den nyeste viden om BDD, herunder typiske symptomer, årsager og effektive behandlingsformer. Bogen henvender sig til dem, der kæmper med tanker om udseendet, til deres pårørende og til fagprofessionelle.
“Gisp! Jeg skal til eksamen!”Det er naturligt at være spændt og nervøs inden en eksamen. Men for nogle studerende bliver angsten så stærk, at både tiden op til eksamen og selve eksaminationen bliver et mareridt. I denne bog gennemgås eksamensangst via et mix af teori og cases om unge, der har haft problemet inde på livet. Bogen er ikke et teoretisk opslagsværk, men derimod en værktøjskasse fuld af konkrete og letanvendelige metoder og øvelser fra den kognitive adfærdsterapi. Metoderne kan alle bruges som effektive værktøjer til at mindske tilstedeværelsen af eksamensangst. Bogen henvender sig både til studerende og til undervisere og andre fagpersoner, der ønsker at gøre en indsats for studerende, der er plaget af eksamensangst.“Eksamensangst – en guide til studerende og fagprofessionelle” er skrevet af Malene Klindt Bohni og Sanne Kjær i samarbejde med Frida Bejder Klausen. Malene Klindt Bohni er uddannet psykolog og hun arbejder med behandling af OCD og angstramte i alle aldre samt med undervisning og supervision. Sanne Kjær er psykolog og ansat som afdelingsleder ved Studenterrådgivningen, hvor studerende fra videregående uddannelser i psykisk mistrivsel, såsom eksamensangst, kan få gratis rådgivning. Figurer fra bogen kan findes på forlagets hjemmeside.
Det är naturligt att vara spänd och nervös inför en tenta. Men för endel studerande blir ångesten så stark att både tiden innan och undertentan blir en mardröm.I den här boken beskrivs tentaångest via en mix av teori och olikaexempel med ungdomar som lider av tentaångest. Boken är inte ettteoretiskt uppslagsverk utan ska ses som en verktygslåda som är full avkonkreta metoder som är lätta att använda och övningar från kognitivbeteendeterapi. Metoderna kan användas som effektiva redskap för attminska tentaångest.Boken riktar sig till både studerande och lärare och andra yrkesprofessionellasom vill göra en insats för studerande som lider av tentaångest.
"Gisp! Jeg skal til eksamen!"Det er naturligt at være spændt og nervøs inden en eksamen. Men fornogle studerende bliver angsten så stærk, at både tiden op til eksamenog selve eksaminationen bliver et mareridt.I denne bog gennemgås eksamensangst via et mix af teori og casesom unge, der har haft problemet inde på livet. Bogen er ikke et teoretiskopslagsværk, men derimod en værktøjskasse fuld af konkrete ogletanvendelige metoder og øvelser fra den kognitive adfærdsterapi.Metoderne kan alle bruges som effektive værktøjer til at mindsketilstedeværelsen af eksamensangst.Bogen henvender sig både til studerende og til undervisere og andrefagpersoner, der ønsker at gøre en indsats for studerende, der er plagetaf eksamensangst.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.