Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Trekløveret Tobias, Viktoria og Andreas - tre unge kunstnervenner - forlader deres storbyliv for at bosætte sig på landet. Sammen har de en drøm. En drøm om et liv i naturens, den frie kærlighed og kunstens tegn. De lejer sig billigt ind i nogle forfaldne bygninger hos bonden Mads og begynder at udforske deres nye omgivelser - ukuelige, kulrede og fulde af håb.Men på den jyske hede møder de en barsk virkelighed af konkurstruede landbrug og opslidende manuelt arbejde. Det hårde liv sætter de tre venners forhold under pres, og drømmen mister sin glans i takt med at olien til fyret slipper op, strømmen svigter, og bilen brænder sammen. Samtidig opstår der nye indsigter og uventede venskaber for hovedpersonen Tobias, som udvikler et intenst had/kærlighedsforhold til landbrugslivet.HEDESELSKABET er en roman om millenial-generationens eksperimenter med nye livsformer og kønsidentiteter og bæredygtige måder at leve af jorden på. Men det er samtidig en historie, der med et moderne poetisk blik beskriver det gamle landskab på den jyske hede, og som med stor indlevelse fortæller om dansk landbrug og de udfordringer danske landmænd står over for i dag.Malte Tellerup modtog Blixenprisen for årets litterære talent, da han i 2017 debuterede med romanen MARKLØS. HEDESELSKABET er hans anden roman.
Mestrene er en autobiografisk roman om at vokse op i et sportsmiljø – om familie, håndbold, halkultur, om at være queer i et maskulint domineret fællesskab og om vindermentalitet i 00’erne. Malte – en forfatter sidst i 20’erne – hjemsøges af mareridt om at komme tilbage på banen og brillere i sin ungdoms sport. Malte er vokset op i ”en rigtig håndboldfamilie”. En familie, der er dybt investeret i spillet og i fællesskabet i de lokale håndboldklubber. Fra en tidlig alder bliver han en del af en gylden årgang i håndboldklubben Bolbro, der trods klubbens lille størrelse begynder at vinde stort, og i takt med at han bliver ældre, begynder han at spille på højere og højere plan. Men da han som 17-årig står over for sin helt store chance og muligheden for en professionel karriere som håndboldspiller, smuldrer det hele mellem fingrene på ham. Hvorfor? Og hvad skete der egentlig? Det er spørgsmålene, der ikke vil slippe ham. De sender Malte ud på en opdagelsesrejse, ikke bare i sin egen fortid, men også i håndboldspillets historie og i de danske håndboldklubbers udvikling.
Spræng fabrikken er lige dele spændingsroman og sabotagemanual. Vi følger tre unge venner planlægge og udføre et bombeattentat på Cheminova, en stor kemifabrik der producerer sprøjtemidler.Bogen er en invitation til at overveje de midler der skal til at vende vores samfunds produktionsmåder.Spræng fabrikken er Malte Tellerups tredje roman.
”Mestrene” er en autobiografisk roman om at vokse op i et sportsmiljø – om familie, håndbold, halkultur, om at være queer i et maskulint domineret fællesskab og om vindermentalitet i 00’erne. Malte – en forfatter sidst i 20’erne – hjemsøges af mareridt om at komme tilbage på banen og brillere i sin ungdoms sport. Malte er vokset op i ”en rigtig håndboldfamilie”. En familie, der er dybt investeret i spillet og i fællesskabet i de lokale håndboldklubber. Fra en tidlig alder bliver han en del af en gylden årgang i håndboldklubben Bolbro, der trods klubbens lille størrelse begynder at vinde stort, og i takt med at han bliver ældre, begynder han at spille på højere og højere plan. Men da han som 17-årig står over for sin helt store chance som håndboldspiller, smuldrer det hele mellem fingrene på ham. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Men på den jyske hede møder de en barsk virkelighed af konkurstruede landbrug og opslidende manuelt arbejde. Det hårde liv sætter de tre venners forhold under pres, og drømmen mister sin glans i takt med, at olien til fyret slipper op, strømmen svigter, og bilen brænder sammen.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Som 26-årig vælger forfatter Malte Tellerup at rive rødderne op og rykke ud af storbyen. Han og kæresten bosætter sig på et nedlagt husmandssted i Vestjylland, hvor de boede i tre år. I september 2020 udgav han sin anden bog ’Hedeselskabet’, der er inspireret af hans tid i det blæsende vestjyske landskab. Hvorfor valgte Malte Tellerup at flytte fra København til Vestjylland? Selv siger han, at han fandt inspiration i landskabet og naturen. Det folder vi ud i denne podcast.Malte Tellerup debuterede i 2017 med romanen Markløs og modtog i 2018 Blixenprisen i kategorien ’Årets litterære talent’. I 2020 udgav han romanen Hedeselskabet om tre kunstnervenner, der flytter fra storbyen til en af de tyndest befolkede egne af Danmark for at eksperimentere med nye måder at leve sammen med naturen på.Dennis Jovcevski Hursid er journalistpraktikant hos Lindhardt og Ringhof.
Malte Tellerup bryder nyt land med sin debutroman, Markløs. Titlen er en gammelt udtryk for at gå planløst over en mark, uden at følge stier eller skel, og romanen går nye veje i sin skildring af, hvordan det står til i familien og i naturen netop nu - og ikke mindst: lige om lidt. To unge brødre, Malte og Emil, er på Sydfyn til stor fødselsdag hos deres far, som de sjældent ser. De griber en hovedkulds, vild idé og beslutter at begive sig til fods fra farens hus til den landsby på Vestfyn, hvor deres mors familie stammer fra, Tellerup. Turen bliver en rejse igennem et gammelt landbrugslandskab under hastig forandring og igennem en familiehistorie fuld af brud og tab. Undervejs ser de, hvordan en ny natur vokser frem, der hvor landsbrugskulturen er forsvundet, men hvad vokser frem i ruinerne af de gamle familiemønstre? Det er tre generationer siden, drengenes oldefar blev hentet til Tellerup fra et børnehjem i Sverige, for at være søn og arbejdskraft hos en landbofamilie, der gav ham efternavn efter det sted, han nu skulle slå rod: Tellerup. Det er også brødrenes efternavn. De to brødre går igennem nedlukkede landsbyer, forbi kollapsede gartnerier, mystiske skunklaboratorier og tilvoksede gårde, og fortællerblikket registrerer med en særlig sans og viden landskabet og sporene efter landbrugskulturen i det. I løbet af de dage, turen tager, farer de vild og finder vej i både det fynske landskab og i deres fælles erindringer om familien. Måske også i deres broderskab.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.