Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ved årsskiftet 2015/16 trådte en ny udbudslov i kraft, der med sine knap 200 paragraffer fremover danner rammen for offentlige indkøb. Udbudsreglerne, der i dag udgør en helt central ramme for udvekslingen af ydelser mellem det private og det offentlige, udbygges nu med den nye lov, som fører flere nyskabelser med sig. Hensigten med loven er at gøre det nemmere og mere fleksibelt for det offentlige at sende opgaver i udbud og for tilbudsgiverne at byde på opgaverne.Aktuel Udbudsret II er en antologi skrevet af forfattere med mange års praktisk erfaring inden for udbudsret, redigeret af Karsten Hagel-Sørensen og består af 20 artikler, der hver især stiller skarpt på praktisk relevante juridiske spørgsmål, der aktualiseres ved udbudslovens ikrafttræden.Som advokater for offentlige myndigheder bistår forfatterne dagligt et stort antal myndigheder med løsning af udbudsretlige opdrag. Bogen er blevet til på baggrund af disse førstehåndserfaringer med håndtering af udbudsretlige problemstillinger kombineret med beskrivelse af reglerne i den nye lov. Aktuel Udbudsret II giver en række bud på lovens anvendelse i praksis samt en praktisk orienteret introduktion til problemstillinger, der ikke direkte udspringer af udbudsloven, og danner derfor et vigtigt praktisk arbejdsredskab for alle, der beskæftiger sig med udbudsret - både på ordregiversiden og på tilbudsgiversiden.Fremstillingen er ajourført i overensstemmelse med de ændringer af forslaget til udbudsloven, der er vedtaget under Folketingets behandling siden begyndelsen af oktober 2015. Domme og klagenævnskendelser er kun undtagelsesvis medtaget efter september 2015.Om bogens redaktørKarsten Hagel-Sørensen, partner og advokat ved Kammeradvokaten, rådgiver inden for områderne EU og internationalret, offentlig forvaltning og telekommunikation. Læs mere om forfatter og advokat Karsten Hagel-Sørensen.
Jernbanen spiller en afgørende rolle i samfundet. En velfungerendejernbane har stor betydning for den enkeltes mobilitet, og godstransport påbane udgør et væsentligt alternativ til andre transportformer i en tid, hvorfragtbehovet er støt stigende. I dag står jernbanen endvidere centralt sombuddet på fremtidens mest klimavenlige transportform.Jernbanen er både politisk og historisk knyttet til nationalstaten, ikke mindstfordi jernbaneinfrastruktur og tog kræver massive investeringer. Hvor jernbanedriftofte har været betragtet som et statsligt projekt, har jernbanenimidlertid på europæisk plan siden 1990’erne været genstand for en “genliberalisering”.Udviklingen er drevet af intens EU-retlig regulering med detformål at skabe et fælleseuropæisk jernbanemarked, bl.a. ved at underkasteoffentlige aktører markedslignende vilkår. Resultatet har været markante retligeomvæltninger.“På sporet – En introduktion til jernbaneretten” er den første samledefremstilling af jernbaneretten i Danmark. Bogen afdækker det pluralistiskeretskildebillede, der præger området – fra international, EU-retlig og nationalregulering, over privat/offentlige standarder, til kontraktstyring og ansvarsregler.Bogen beskriver det samlede regulatoriske rammeværk, der balancererhensyn til sikkerhed, teknisk operabilitet og markedsåbning. Med baggrundheri analyseres også udvalgte privatretlige problemstillinger.Maria Edith Lindholm Gausdal er ph.d. og adjunkt i formueret, og Vibe Ulfbeck erdr.jur. og professor i formueret, begge ved Centre for Private Governance (CEPRI),Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.
Begrebet compliance er for alvor kommet på dagsordenen. Complianceanvendes i mange forskellige sammenhænge og dækkerbl.a. over, at det skal sikres, at love og regler overholdes. Termenhar længe været brugt i udlandet, og i Danmark kender vi særligtbegrebet fra den finansielle sektor, ligesom compliance ofteer knyttet til de juridiske afdelinger i virksomheder.COMPLIANCE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR er først og fremmesten lærebog til valgfaget med samme titel på den juridiske grunduddannelsepå Københavns Universitet. Ønsket med faget er atforberede de studerende på deres fremtidige arbejdsliv, idet mangekandidater vil udføre compliancearbejde i deres kommendevirke, f.eks. som jurister i den offentlige sektor. Bogen gennemgårreguleringen på en række områder, som er nyttig baggrundsvidenfor arbejdet med compliance i det offentlige. Bogen kanderfor også benyttes af praktikere og andre, der er interesseredei compliance.Bogen er skrevet af forskere og undervisere i faget compliancei den offentlige sektor ved Det Juridiske Fakultet, KøbenhavnsUniversitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.