Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
“Ergonomi” er en grundbog til sygepleje, fysioterapi og ergoterapi del af FADL’s Forlags serie af undervisningsbøger til professionsbachelorer. Bogen har fokus på den enkelte patient, samarbejdet med patienten og den sundhedsprofessionelles arbejdsvilkår. De fire forfattere - en sygeplejerske, to ergoterapeuter og en fysioterapeut - gør ergonomi relevant, håndgribelig og nærværende for læseren, og forfatternes forskellige baggrunde gør bogen tværfaglig og teoretisk velbegrundet. Kapitlerne er bygget op på en overskuelig måde og hvert kapitel indeholder et resumé og forslag til øvelser i praksis. Foruden en grundlæggende introduktion af ergonomibegrebet kommer bogen bl.a. ind på kognitiv og organisatorisk ergonomi, de 7 basale bevægelsesmønstre, basal biomekanik, arbejdsstillinger, forflytningsteknik, og hjælpemidler. Bogen er rigt illustreret og fuld af faktabokse og relevante cases, som gør bogen konkret, overskuelig og nem at læse. “Ergonomi” hjælper de studerende til at koble teori og praksis, så ergonomien bliver håndgribelig og anvendelig i de studerendes kliniske ophold. Bogen henvender sig til alle tre faggrupper - sygepleje, fysioterapi og ergonomi. Den kan bruges af den studerende, som er i gang med en sundhedsuddannelse, men også af den nyuddannede eller den mere erfarne sundhedsprofessionelle til at fastholde eller videreudvikle klinisk praksis. Til bogen er der tilknyttet et powerpointshow, som kan bruges af undervisere eller andre interesserede, som ønsker at formidle ergonomi i undervisningen.
Plejefamilier i Danmark udfører et fantastisk arbejde for en stor del af de 10.000 udsatte børn og unge, der er anbragt udenfor hjemmet. De engagerer sig og giver barnet den tryghed og støtte, der skal til, for at det kan udvikle tryghed, selvværd, få en god skolegang og på sigt klare sig godt i livet. Samtidig kan det være en stor udfordring at blive plejefamilie: Man fortsætter med at være en helt almindelig familie og bliver pludselig også en ”offentlig” familie, hvor lovgivning og samarbejde med forvaltning og forældre sætter rammerne.Plejefamilie - Gaver og opgaver kan bruges af plejeforældre som et opslagsværk, hvor man kan hente viden om de forskellige former for plejeforhold og blive klogere på hverdagens arbejde. Med de mange bidrag fra erfarne forskere, praktikere og plejefamilier kan bogen læses af professionelle, forskere og lovgivere samt anbragte børn og unge og deres forældre. Sproget er klart og enkelt.Vi håber, at vi med denne bog har givet flere familier lyst til at blive plejefamilie, og at nuværende plejefamilier vil få glæde af de forskellige perspektiver på livet som plejefamilie. Både de mange gaver, man får som plejefamilie, når man tager et nyt barn ind i familien, og de mange opgaver, som følger med.
Hjemme på gården beretter i ti små historier om, hvordan det kan være at være barn i almindelighed, og om hvordan det kunne være at være barn i 1950’erne i særdeleshed. Følg med i nogle af hverdagens begivenheder på gården, og få fornemmelsen af varm tryghed, hårrejsende gys, æblers sødme og undren over, hvad voksne mennesker kan finde på. Om forfatteren Marianne Jensen har gennem livet delt dagene med børn i danske daginstitutioner og med sin egen families børn og børnebørn. Nogle af de bedste timer forløb i fællesskabet omkring fortælling af historier. Et tilbagevendende tema blev: "Hvordan var det nu, det var, da du boede hjemme på gården?" Læs med her, og få nogle af svarene på dét spørgsmål.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.