Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Mit livs eventyr tog muligvis sin begyndelse allerede i1672, da min forfader Henrik Christopher Glahn blev født i Hasle i Tyskland.Han indvandrede til Danmark, som den første i slægten. Han blev kok i detkongelige køkken under fire konger. Christian V, Frederik IV, Christian VI ogFrederik V. Han døde i 1757 efter at have tjent i det kongelige køkken i helesit arbejdsliv. Da han gik på pension, blev han tilkendt en pension på 100Rigsdaler årligt. Slægten er stadig i besiddelse af hans smageske i sølv.”Bogen er dels Marianne Stürup Egede Glahns erindringerigennem et langt liv i gastronomiens tjeneste, dels en kogebog. De to tinghænger uløseligt sammen. Opskrifterne er hendes bedste 50 opskrifter; klassiskborgerligt køkken fra Frankrig, hvis køkken er moderkøkken for Europa, og fraTyrkiet, hvor køkkenet er moderkøkken for den nære orient, samt nogle få danskeklassikere.Erindringerne betegner hun som sit livsgastronomiske eventyr, idet mødet med nogle af Danmarks største kokke, bl.a. EjlerJørgensen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Petersen, men også franske ogtyrkiske kokke, har været en berigelse for hende både professionelt ogmenneskeligt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.