Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er en veletableret kendsgerning, at den lovende digter Johannes Jørgensen skrev sig ud af dansk kultur og litteratur, da han i 1894 konverterede, blev katolik og ganske kort tid efter forsvandt ud af fædrelandet. Der var ikke plads i Danmark – til danske forfattere med en anden grundholdning end den ”normale”, hvilket i Danmark vil sige, at man (i mere end 100 år) bekender sig til det moderne gennembrud, og dets ortodoksi. Martin Bergsøe har været hele vejen rundt, i dag er han apostolsk præst på Falster. Bergsøes sympatisk indforståede fremstilling af den ”landsforviste” Jørgensen fra Svendborg er bemærkelsesværdig. Bogen lægger vægten på tidskritikken og helgenbiografierne og med betydelig inddragelse af Jørgensens erindringer. Johannes Jørgensen er, næst efter H.C. Andersen, en af de absolut mest oversatte danske forfattere. Johannes Jørgensen boede i over en menneskealder i Umbrien, i Assisi i Italien, hvorfra hans vel nok største forbillede Frans af Assisi stammede. Johannes Jørgensen vendte først hjem til Danmark, til Svendborg, som næsten 90-årig, da han blev æresborger i Svendborg.
At begrebet ”værdikriger” ikke er et postmoderne fænomen, står klart for én, når man stifter bekendtskab med Johannes Jørgensens litteratur- og kunstanmeldelser. Til gengæld har nutidens kulturelle værdikrigere svært ved at hamle op med Jørgensens enorme viden og belæsthed, endsige hans elegante og kirurgisk præcise pen.Johannes Jørgensens europæiske udsyn, kombineret med hans forankring i det danske, gør denne samling anmeldelser til en tour de force i europæisk og dansk kulturhistorie fra 1890’erne og frem til tiden efter anden verdenskrig.Når man læser Johannes Jørgensens anmeldelser, forstår man, hvorfor han – efter H.C. Andersen – er den mest oversatte danske forfatter.
NYT OPLAG!Hvad står humanismen for – og hvorfor er den kristendommens fjende nr. 1 i DanmarkGud i centrum – Signalement af det humanistiske oprørEngang var Gud i centrum. I dag er mennesket i centrum. Dette er ikke sundt.Bog af Martin Bergsøe om den humanistiske plage, der hærger i samfundet og i kirken.Bogen undersøger humanismens historie, dens væsen og forklædninger – også i kirken.Martin Bergsøe er født i 1948 og døbt i 1982. Han er mag. art. i nordisk litteratur (Københavns Universitet), har en master i teologi fra Leuven Universitet (Belgien) og en bachelor i filosofi (München Universitet). Han har opholdt sigen årrække i Tyskland, Rusland, England, Italien, Belgien og Sverige og har arbejdet som opvasker, tankpasser, kontorassistent, arbejdsmand, gymnasielærer, undervisningsassistent på Københavns Universitet, munk, katolsk præst og bibelskolerektor. I dag er Martin Bergsøe frikirkepræst og gift med Lydia.
'Gud i Centrum' handler om den humanistiske plage, der hærger i samfundet og i kirken. Bogen undersøger humanismens historie, dens væsen og forklædninger – også i kirken. Engang var Gud i centrum. I dag er mennesket i centrum. Dette er ikke sundt.Ikke mindst inden for frikirkerne er der en stor uvidenhed og naivitet på dette område, og bogen påviser hvordan postmodernistiske værdinormer i dag opsuges i menighederne, så i stedet for at menigheden forandrer verden, bliver det verden, der forvandler menigheden.Vi må tilbage til at have Gud i centrum.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.