Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vi mennesker er styret af vores følelser. Det ved de fleste. Men vidste du, i hvor høj grad vores emotionelle system påvirker vores adfærd og de valg, vi træffer i livet? Der er forskel på emotioner og følelser. Emotioner er en automatisk og basal livsproces i vores organisme, som vi ikke har nogen bevidst kontrol over. Som for eksempel når vi reagerer med vrede, hvis vores fysiske grænser overtrædes, eller smiler stort, når vi møder én, vi holder af. Vores følelser, derimod, er den oplevelse, vi har af emotionerne. I bogen undersøger vi hele det emotionelle systems dynamik og hvad der sker, når det naturlige emotionelle udtryk forstyrres. Vi ser også nærmere på menneskets grundlæggende emotioner: angst, vrede, sorg, glæde og kærlighed, samt emotionslignende processer som skam, skyld og seksualitet. Det emotionelle system er med til at forme den vi er og måden, vi ser os selv og omverdenen på. Når vi modsætter os emotioner, er konsekvensen, at vi skaber problemer for os selv og oplever konflikter med omverdenen. Hvis vi omvendt lærer at tillade deres udtryk, kan de bringe os mere livskraft, glæde og kærlighed i livet.
Alle menneskets erfaringer er forbundet med sanselige oplevelser. Livet leves igennem kroppen, og det er igennem den sansende krop, at vi kan få oplevelsen af at ”finde hjem”. Mennesket har også til alle tider søgt indsigt, velvære og følelsesmæssig frihed igennem kunstneriske udtryk. Ideen om, at kunst, krop og terapi er nært forbundne, er ikke ny, og alligevel åbner denne bog nye veje.KUNST, KROP OG TERAPI portrætterer terapiformer, som kan bruges til mange målgrupper. Forfatterne, der er forskere, undervisere og praktikere, viser med udgangspunkt i teori, forskning og konkrete cases, hvordan kroppen og kunsten kan bruges i terapeutisk arbejde. Læseren får indblik i internationalt etablerede terapiformer som danseterapi, musikterapi, dramaterapi, billedkunstterapi, legeterapi og kropspsykoterapi – og i mere nyudviklede tilgange som skriveterapi, naturterapi og familieidræt i en terapeutisk setting.KUNST, KROP OG TERAPI demonstrerer de store potentialer i disse mange terapiformer, og samtidig viser bogen på en konkret og praktisk anvendelig måde, hvordan man som professionel kan arbejde med helhedsorienterede, kropslige og kunstneriske tilgange til terapi. Den er derfor vigtig læsning for terapeuter, pædagoger, undervisere, mentorer, psykologer, kontaktpersoner og praktikere, der søger at give plads til det sanselige og kunstneriske i deres praksis. Den kan også læses af undervisere og studerende på nordiske uddannelser med fokus på psykologi, bevægelse, terapi, musik, kunst og idræt. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse i selv at begive sig ind i det terapeutiske univers, som bogen åbner.
Med udgangspunkt i en forståelse af menneskets affektive system viser Affective Inquiry, hvordan vi ved at genskabe følelsesmæssig kontakt til vores naturlige responser kan få adgang til at opleve og udtrykke os selv helt og dermed opløse den konflikt eller det problem, vi står i. Bogen er en praktisk guide til dig, der ønsker at kunne facilitere korte, effektive problemløsende samtaler, understøtte længere terapeutiske forløb, eller bare gerne vil kunne støtte dine medmennesker i deres personlige udvikling. I bogen lærer du blandt andet: - En affekt og emotionsfokuseret kommunikationsmetode - At aflæse den non-verbale kommunikation - At stille skarpt på det din klient undgår, kæmper mod eller flygter fra - At opdage og opløse modstand mod forandring - At forstå årsagen til alle problemer og konflikter Bogen guider dig igennem alle Inquiry-processens faser og giver dig redskaberne til at facilitere en samtale, hvor klienten selv finder løsningen på det, vedkommende oplever som problematisk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.