Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Allahs danske krigere – i FBI’s søgelys. Den 12. september 1995 rejser en mand fra Danmark til Zagreb i Kroatien. Planen er, at han skal mødes med sine kammerater og fortsætte over grænsen til Bosnien. Men noget går galt. Manden når aldrig frem. I Allahs danske krigere optrevler Matias Seidelin en dramatisk historie om den ”danske” topterrorist, Abu Talal, som forsvandt på Balkan i 1995 og aldrig siden er set i live. Historien begynder i Egypten, hvor Abu Talal som ung studerende stiftede den egyptiske terrororganisation, al-Gamaa al-Islamya, som stod bag drabet på præsident Anwar Sadat. Den beskriver hans tætte samarbejde med Osama Bin Ladens nærmeste mænd, længe før verden lærte al-Qaeda at kende, og hans flugt til Danmark, hvor han fik politisk asyl i Danmark. Baseret på hemmelige dokumenter og unikke efterretningskilder afslører bogen, hvordan Danmark under Nyrup-regeringen i 1990’erne blev en helle for internationale terrorister. Historien trækker tråde til Mellemøsten, Afghanistan og Pakistan og sætter Danmark på verdenskortet midt i bekæmpelsen af den internationale terrorisme. I FBI’s søgelys. Om forfatteren Matias Seidelin (f. 1970) er journalist i TV 2 undersøgende nyhedsgruppe. Han er uddannet historiker fra Roskilde Universitetscenter og har tidligere arbejdet som kriminal redaktør og politisk redaktør på dagbladet Politiken. Han har modtaget Hørup-prisen for sine artikler om den irakiske hærchef.
Skæbnestund i en dybt splittet nation i krise, som kan få stor betydning for et Europa i flammer.Amerikanerne er hinandens værste fjender, og nu er tiden kommet til at gøre brættet op. For dem og os.Europa står i brand, og med Putin i offensiven er der brug for de amerikanske muskler. Men hvad sker der, hvis Donald Trump bliver USA’s næste præsident?I denne personlige fortælling tager USA-korrespondent Matias Seidelin dig med til de steder i Amerika, du aldrig hører om. Du får en indsigt i en dybt splittet og falmet nation, der for de fleste europæere er uforståelig eller helt ukendt. Det er en grum fortælling om et stort land, der ikke kan komme overens med sig selv. En must-read for folk, der gerne vil forstå det USA, der kan afgøre Europas skæbne i de kommende år. Her er den skræmmende vej til GAME OVER THERE, og hvad det betyder for os.
I februar 2004 lander et fly i Karup. Efter 747 dage på en amerikansk flådebase på Cuba bliver en 30-årig mand diskret lempet tilbage til det danske samfund. For første gang fortæller Slimane Hadj Abderrahmane om sine oplevelser på Guantánamo-basen, hvor USA tilbageholder over 600 fanger i kampen mod terror. Samtidig sætter han ord på sin religiøse vækkelse og den lange rejse, der førte ham på flugt gennem krigen i Afghanistans bjerge til Pakistan. Han var fast besluttet på at drage i hellig krig, men endte efter amerikansk tortur i interneringslejren i Det Caribiske Hav. »Uden Allah var jeg blevet sindssyg«, siger danskeren fra Guantánamo.For første gang fortæller den danske fange fra Guantànamo om sine oplevelser i den amerikanske fangelejr. Samtidig beretter han om krigen mod terror, sin religiøse vækkelse og hvad, der fik ham til at drage i hellig krig, parat til at dø for Allahs sag.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.