Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Max Rask

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Kultur- og historiefortællinger fra Fyn og Øerne
    af Lise Søelund, Arne Ipsen, Torben Hangaard, mfl.
    127,95 kr.

    I dette års udgave af Fynbogen skal vi se nærmere på Danmarks største sten, Dammestenen, ved Hesselager, og i Bogense får vi historien om Radio Nordfyn med alle dens ildsjæle. I Rudkøbing møder vi H.C. Ørsted, der ikke blot opdagede elektromagnetismen, men også berigede det dansk ordforråd med tusindvis af nye ord. Morten Korch gjorde det også i ord, og vi får et personligt portræt af den fynske bestsellerforfatter.I den kulturhistoriske ende er der artikler om de fynske rytterskoler og om hekse og folketro i gamle dage. I Odense får vi en skønlitterær skildring af Næsbyhoved Slot og Sankt Clara Kloster, og lidt uden for byen kommer vi på vandring i Sanderumgaards Romantiske Have. På øens nordligste punkt, Fyns Hoved, huserede den opvakte pietist Christen Madsen, og vi bliver klogere på, hvordan de demokratiske vinde spredte sig over landet fra dette fjerne sted. Til slut står den på traditionsrig jul i Kværndrup præstegård.

  • af Lise Søelund, Jørn Ørnstrup, Torben Hangaard, mfl.
    147,95 kr.

    I årets Fynbog går turen først til øens hjerte, Odense, hvor vi får historien om to legendariske spasmagere og deres practical jokes samt fortællingen om, hvordan en fransk flygtning endte som odenseansk familiefader. På Langeland hører vi om både sagnkongen Humble og om, da nutidens indbyggere sagde nej til et udrejsecenter på øens sydspids.Vi skal også en tur til Diernæs og høre, hvordan det var at vokse op der i 1960’erne og 70’erne, og bagefter er det tid til lidt afslapning med folkemusikbandet Dræsinebanden. Så går turen til Thurø, som har været hjem for en række kendte forfattere, og til slut tager vi på en charmerende cykeltur på det skønne Ærø.

  • af Lise Søelund, Arne Ipsen, Bent Bjerring, mfl.
    147,95 kr.

    I årets udgave af Fynbogen kommer vi som altid vidt omkring i Danmarks have, Fyn. Vi skal høre om den historiske verdensarv, der ligger lige midt i Odense, og en tur i byens zoo bagefter til en personlig historie om haven. Så går det til Assens for at høre nærmere om byudviklingen der med en afstikker til det smukke Hagenskov Gods. Undervejs gennem landskabet får vi historien om de fynske vejkrucifikser, inden vi kan slappe af og kigge på Falckbiler på Egeskov. Vi slår et smut forbi Hindsgavl Slot og får dets lange historie i kort form, inden vi hører nærmere om de særlige fynske efternavne, der stadig lever i bedste velgående. Der bliver også plads til et kapitel om hekse og trolddom, ligesom vi ikke snydes for at høre nærmere om filosofiens plads i H.C. Andersens værker.

  • af Max Rask
    147,95 kr.

    I Oldemors historiske opskriftsbog kan man kan læse om fire generationers oldemødre, der ikke havde det let, da man dengang havde mange børn, så der var mange munde at mætte, og alle skulle have tøj på kroppen. Historien om fire familier, som på ingen måde var ens, men med de forhold, der nu var i gamle dage, og som fulgte med under de fem år med krig fra 1940-45.Bogen kommer ind på levevilkårene for de fire oldemødre samt på samfundet og udviklingen, som har stor betydning for vores levefod og mulighederne for uddannelser m.m. Det er vores velfærdssamfunds udvikling, som vi i dag kan nyde godt af.Bogen indeholder også opskrifter, som er over 85 år gamle. Opskrifter man selv kan prøve og dermed få smagt den mad, som mine fire oldemødre lavede til deres familier i gamle dage. Opskrifterne dækker for- og hovedretter, desserter samt slik og bagværk.Uddrag af bogenMen for alle oldemødrene var det vigtigt, at der var familieopbakning, samt at der i firmaet kunne leveres en ordentlig ydelse til de kunder, der havde kontaktet eller købt noget hos deres mænd. Kvalitet og service var også noget, der blev holdt fast i hos de selvstændige. Der skulle tages beslutninger, og man skulle altid tænke på sin kunde. Det lå også i kortene, at man skulle tage ansvar for sig selv og sin familie. Ikke skylde nogen noget, men tjene, så ens store familie med de mange børn kunne få tøj på kroppen, træsko på fødderne og mad på tallerkenen hver dag.

  • af Lise Søelund, Arne Ipsen, Torben Hangaard, mfl.
    157,95 kr.

    I årets Fynbog skal vi høre om komponisten Edvard Griegs forhold til Carl Nielsen og H.C. Andersen og lære mere om Fyns Amts Avis’ historie. Vi skal på slotsbesøg – både Odense Slot, hvor den senere Frederik 7. og grevinde Danner slog deres folder, og på Valdemars Slot, som har utallige store navne knyttet til sin historie. Vi får historien om Chris Madsens urolige år på Fyn, inden han endte som højt respekteret marshal i USA, ligesom vi bliver klogere på, hvordan det var at gå i realen på Mulernes Realskole i Odense i tresserne. Det bliver også til beretningen om, hvordan Fyn afhjalp en livskrise og førte til både den store kærlighed og en karriere i politik til gavn for øen tillige med en mindeartikel om forfatteren Henning Ipsen og hans forhold til Fyn i almindelighed og Kerteminde i særdeleshed. Nordfyns store turistattraktion Ladbyskibet får også nogle ord med på vejen, og en af Odenses ildsjæle fortæller om, hvordan VUC ændrede hans liv. Til slut runder vi af med at udfolde nogle fynske trolddomssager fra 1600-tallet – en artikel, der også rummer et gammelt fif til afhjælpelse af impotens!

  • af Lise Søelund, Jørgen Lindgreen, Knud Bjørn Eriksen, mfl.
    157,95 kr.

    I årets Fynbog skal vi høre nærmere om den fynske brunsvigertradition og opleve livet på et kontor i 1960’ernes Odense. Vi aflægger kunstnerisk visit i Kerteminde og besøger bagefter både kro og kirke i Bolbro.Det bliver til herregårdsbesøg på Ærø og til et møde med en ufortjent glemt maler i Nyborg. Vi får også den forrygende historie om den småkriminelle Ørsteddreng, der blev ordenshåndhæver i Amerika, ligesom vi får beretningen om dengang, Frederik 9. kom på uanmeldt besøg hos statsminister Erik Eriksen på slægtsgården i Ringe.Fra Svendborgkanten hører vi om lokalradioernes historie, og tilbage i Odense kan vi slappe af med en kop kaffe i kolonihaven og høre om livet i Haveforeningen Martinsminde. Som dramatisk afslutning får vi lov til at opleve besættelsestidens Odense gennem et par opmærksomme, men skræmte barneøjne.

  • af Max Rask
    111,95 kr.

    Der er efterhånden ikke mange firmaer, der stolt kan sige, de har været i den samme families hænder gennem fire generationer.Lokale familiefirmaer har været et vigtigt element i opbygningen af det danske samfund, vi kender i dag. At det er hårdt arbejde, kender familien Larsen fra Kværndrup alt til. Det har det været, siden oldefar Johannes i 1922 grundlagde det lille vognmandsfirma, der i dag er blevet til et renommeret entreprenørfirma i fremdrift.Max Rask viser gennem interviews, fotos og arkivarbejde, hvordan firma – og familieliv – hang sammen og berigede hinanden op gennem årene. Som tiderne ændrede sig, måtte holdningen til arbejdet gøre det samme. Det er vigtigt, at vi forstår, hvordan tingene har ændret sig. Det er et stykke af den danske identitet, der forsvinder, hvis store virksomheder overtager markedet. Det er en dejlig del af livet, vi går glip af, hvis vi ikke værner om nærværet og kvalitetsarbejdet.Uddrag af bogenDa oldefar Johannes i 1948 sammen med oldemor Laura flytter til Fruens Bøge, var det hans næstældste søn Holger, der skulle til at trække i arbejdstøjet efter sin far.Holger Larsen gik meget op i at lastbilerne blev passet ordenligt, så de var pæne og i orden, sådan at han hele tiden kunne tage ud til enhver opgave, som han måtte få. Heller ikke for Holger Larsen var nogen opgave umulig. Han løste dem, som han havde lært det af sin far Johannes Larsen.I 1973 overgiver Holger Larsen det vognmandsfirma, han overtog fra sin far i 1948, til sin søn Mogens, der nu var tredjegeneration af det vognmandsfirma Mogens Larsen netop havde overtaget efter sin far.Om forfatterenMax Rask, født 1970 i Svendborg. Selvlært radiojournalist på Radio Aktiv og vært på 21. år. Budinspektør på Fyns Amts Avis samt ansvarlig for telemarketingafdelingen fra 2003-2010.

  • af Max Rask
    137,95 kr.

    I Oldemors historiske opskriftsbog kan man kan læse om fire generationers oldemødre, der ikke havde det let, da man dengang havde mange børn, så der var mange munde at mætte, og alle skulle have tøj på kroppen. Historien om fire familier, som på ingen måde var ens, men med de forhold, der nu var i gamle dage, og som fulgte med under de fem år med krig fra 1940-45. Bogen kommer ind på levevilkårene for de fire oldemødre samt på samfundet og udviklingen, som har stor betydning for vores levefod og mulighederne for uddannelser m.m. Det er vores velfærdssamfunds udvikling, som vi i dag kan nyde godt af. Bogen indeholder også opskrifter, som er over 85 år gamle. Opskrifter man selv kan prøve og dermed få smagt den mad, som mine fire oldemødre lavede til deres familier i gamle dage. Opskrifterne dækker for- og hovedretter, desserter samt slik og bagværk. Uddrag af bogen Men for alle oldemødrene var det vigtigt, at der var familieopbakning, samt at der i firmaet kunne leveres en ordentlig ydelse til de kunder, der havde kontaktet eller købt noget hos deres mænd. Kvalitet og service var også noget, der blev holdt fast i hos de selvstændige. Der skulle tages beslutninger, og man skulle altid tænke på sin kunde. Det lå også i kortene, at man skulle tage ansvar for sig selv og sin familie. Ikke skylde nogen noget, men tjene, så ens store familie med de mange børn kunne få tøj på kroppen, træsko på fødderne og mad på tallerkenen hver dag. Om forfatteren Max Rask (f. 1970) arbejder på Fyns Amts Avis/Jysk Fynske Medier som kontorbetjent. Uddannet inden for kontoradministration med specialer og har også taget salgskonsulentuddannelsen ved Tietgenskolen, Odense. Projekt & grundlæggende ledelse fra Ledelses Akademiet Lillebælt.

  • af Max Rask
    75,95 kr.

    Der er efterhånden ikke mange firmaer, der stolt kan sige, de har været i den samme families hænder gennem fire generationer.Lokale familiefirmaer har været et vigtigt element i opbygningen af det danske samfund, vi kender i dag. At det er hårdt arbejde, kender familien Larsen fra Kværndrup alt til. Det har det været, siden oldefar Johannes i 1922 grundlagde det lille vognmandsfirma, der i dag er blevet til et renommeret entreprenørfirma i fremdrift.Max Rask viser gennem interviews og arkivarbejde, hvordan firma – og familieliv – hang sammen og berigede hinanden op gennem årene. Som tiderne ændrede sig, måtte holdningen til arbejdet gøre det samme.Det er vigtigt, at vi forstår, hvordan tingene har ændret sig. Det er et stykke af den danske identitet, der forsvinder, hvis store virksomheder overtager markedet. Det er en dejlig del af livet, vi går glip af, hvis vi ikke værner om nærværet og kvalitetsarbejdet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.