Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvorledes reagerede verden på den nye udfordring, som terrorangrebene på New York og Washington udgjorde? Blev verden en anden efter 11. september? Det er nogle af de væsentlige spørgsmål, som bogen søger at besvare. Mens de fleste af de bøger, der er udgivet og fortsat udgives om 11. september, behandler tragediens årsager, har det været intentionen med denne bog at analysere begivenhedens konsekvenser, både for det internationale samfund som sådan og for udvalgte stater og regioner. Kapitlerne fokuserer alle på kontinuitet og forandring på deres respektive felter og retter desuden opmærksomheden mod 11. septembers betydning for centrale forhold i international politik som magtbalance, stormagternes indbydes forhold, mulighederne for kollektiv handlen og det internationale samfunds karakter. Bogen er bevidst skrevet for et større publikum. Analyserne er relativt korte og er søgt skrevet i et let tilgængeligt sprog. Men samtidig har det været ambitionen at levere et fagligt begrundet bidrag til forståelse af 11. septembers konsekvenser, der rækker ud over det journalistiske. Analyserne er skrevet af nuværende eller tidligere medlemmer af lærergruppen i international politik ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Bogens bidragydere: Erling Bjøl Ib Faurby Hans-Henrik Holm Knud Erik Jørgensen Tonny Brems Knudsen Mehdi Mozaffari (red.) Liselotte Odgaard Thomas Olesen Jørgen Dige Pedersen Thomas Pedersen Nikolaj Petersen Mette Skak Georg Sørensen Clemens Stubbe Østergaard.
This text looks at the future orientation of the People's Liberation Army. It covers military leadership, readiness and expenditure, defense doctrine, high-tech warfare acquisitions, the scientific and technological base for defense procurement and China's security concerns in Northeast Asia.
Islamisme - En orientalsk totalitarisme er en grundig, saglig og tankevækkende bog om en af vores tids mest debatskabende ismer. Det er ikke en negativ bog om indvandring, om muslimer eller om islam som religion betragtet, men en bog om den politiske ideologi islamisme.Under blodige uroligheder i forbindelse med den islamiske revolution i efteråret 1978 flygtede Mehdi Mozaffari ud af Iran, da præstestyret overtog magten i landet. I Danmark har Mozaffari i snart en menneskealder beskæftiget sig med studiet af islamismen, som — siden han måtte flygte fra den — ikke er blevet mindre udbredt.I Islamisme søger Mozaffari tilbage til den politiske islamismes rødder og viser, hvordan den efter hans mening deler træk med nogle af de totalitære tankesystemer, som har præget verdenshistorien. Islamismen adskiller sig fra andre totalitarismer som f.eks. fascismen eller kommunismen ved at være en religiøst baseret ideologi.OM FORFATTERENMehdi Mozaffari er doktor i politologi fra Sorbonne i Paris. Han er forfatter og medforfatter til adskillige artikler og bøger om international politik, islam og globalisering. Han har undervist ved universiteter i bl.a. Teheran, Paris og Aarhus. Fra 1. juli 2013 er han professor emeritus ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Han har udgivet en række bøger, herunder Western Totalitarianism. A Reminder (2011) og Fatwa — Violence and Discourtesy (1998).ANMELDERNE SKREV"Det er en begivenhed, at denne bog er udkommet på dansk (...) Det sidste ord er ikke sagt med denne indsigtsfulde og velskrevne bog. Men det er det hidtil bedste på dansk såvel som på noget andet sprog. Det var heldigt, at Mehdi Mozaffari valgte Danmark for 32 år siden. Og at nogen var kloge nok til at skaffe ham en plads at udfolde sig på." - Information"... burde runddeles til vores beslutningstagere, meningsdannere, journalister og såkaldte eksperter (...) Mozaffari leverer en meget dybere forklaring, end vi er vant til." - 4 stjerner, Berlingske"Jeg har ventet længe på denne bog ... åbner med sine begrebsafklaringer og analyseredskaber døren til en forståelse af sammenhængen mellem islam, islamisme, islamisering og begivenhederne i Mellemøsten."- 5 stjerner, Jyllands-Posten
ISLAMISME er et af vor tids mest omdiskuterede og komplekse fænomener. Hvordan undersøger man det bedst på en sober og afbalanceret måde? Er islamismen i lighed med bolsjevismen, nazismen og fascismen en totalitær ideologi, eller udgør den en selvstændig kategori? Er islamismen en samlet enhed, eller er den fragmenteret? Hvad vil islamisterne egentlig? Og hvor farlig er isla- mismen for verdens sikkerhed og de demokratiske værdier?Denne bog har til hensigt at svare på disse og andre lignende spørgsmål. Bogen afmystificerer islamismen ved at vise dens oprin- delige kilder, dens talrige forløb gennem historien, dens genop- dukken i form af sunni-islamisme og dens indtagelse af magten i dens shiitiske version.Med sin dybtgående og komparative analyse bidrager bogen til en forståelse af en lang række skelsættende begivenheder relateret til islam, islamismen og Mellemøsten.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.