Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Mette Frederiksen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Håndtering af undervisningens praksis
    af Per Fibæk Laursen, Lotte Hedegaard-Sørensen & Mette Frederiksen
    218,95 kr.

    Didaktiske dilemmaer lancerer en realistisk og praksisnær forståelse af undervisning. Den henvender sig til alle, der arbejder eller studerer for at bidrage til fremtidens grundskole.Udgangspunktet er, at undervisning er uforudsigelig, fordi den bliver til i samspil mellem lærer og elever. Universalmetoder og koncepter, der reducerer undervisningens kompleksitet, reducerer også dens kvalitet. Læreren må derfor i stedet håndtere modsætninger og paradokser i en kompleks praksis. Didaktiske dilemmaer falder i tre dele. Første del gennemgår undervisningens aktuelle udfordringer gennem en konkret case, der rummer talrige af de problemer, som mange har svært ved at finde tid til at håndtere. Bogens anden del opridser ni dilemmaer om undervisningens form, indhold og evaluering og kommer med konkrete forslag til at håndtere dem. Forfatterne peger i tredje del på, at det netop er ved at arbejde med de dilemmaer, at man bliver en god didaktiker.

  • - Dekalog, didaktik, dialog
    af Keld Skovmand, Lene Tanggaard Pedersen & Mette Frederiksen
    139,94 kr.

    Folkets skole skal være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati. Skolen er derfor grundlæggende demokratisk. Men hvad indebærer en demokratisk pædagogik for skolens praksis? Hvordan kan vi sammen skabe en demokratisk skoleform? Hvad indebærer en demokratisk skoleform for den måde, vi organiserer skolens arbejdsliv på?Skolens demokratiske tilstand leverer sprog og pædagogik om demokrati i form af ti bud om demokrati i skolens regi. Desuden rummer bogen en række "samtaleværksteder" eller metoder til at praktisere demokratiske samtaler i skolen.Bogen henvender sig til alle, der ønsker at udvikle skolen pædagogisk i en demokratisk retning og på et demokratisk grundlag.

  • af Jeppe Bundsgaard, Ole Goldbech, Merete Olsen, mfl.
    401,95 kr.

    Dannelse er både komplekst, abstrakt, vigtigt og særligt, og folkeskolen spiller en unik rolle i børns dannelsesproces.Undervisning i fagene udgør skolens DNA og er kernen i skolens hverdag. Hvert fag har et sprog og en faglighed, som er forskellig fra hinanden, og hvert fag har desuden et dannelsessigte. Men fagene tilsammen indeholder også et alment dannende blik, som går på tværs af fag.Denne bog gør dannelsen mere håndgribelig gennem konkrete bud på, hvordan undervisning i fagene kan danne - samtidig med at man har folkeskolens samlede formål for øje. Bogen giver et sprog for, hvad dannelse er, og den giver grundlag for drøftelser på skoler og lærerværelser om undervisning, der danner. I en sådan undervisning åbner fagene verden for eleverne, og eleverne åbner sig for verden. Bogen indeholder kapitler af skoleforskere, læreruddannere samt nyuddannede og mere erfarne lærere, hvorved mange forskellige perspektiver sættes i spil.Dannelse i alle fag er udgivet i et samarbejde mellem Danmarks Lærerforening og Dafolo. Den er tænkt som en inspirationsbog for lærere og skoleledelser.'Mit håb er, at bogen kan medvirke til at løfte fokus op fra en ensidig interesse for, hvilke færdigheder eleverne skal opnå, til de store spørgsmål om, hvad vi skal med skolen, fagene og undervisningen, og hvordan vi bedst understøtter elevernes dannelsesprocesser med undervisningen i skolen.' - Anders Bondo Christensen fra bogens forord.Bogens forfattere er: Michael Wahl Andersen, Søren Hattesen Balle, Volker Berthold, Bjørg Bogisch, Jeppe Bundsgaard, Helle Brønnum Carlsen, Anders Stig Christensen, Mette Frederiksen, Ole Goldbech, Trine Elisabeth Hyllested, Kirstine Jordan, Louise Klinge, Anne-Kirstine Kristensen, Heidi Eskelund Knudsen, Eva Lindhardt, Merete Olsen, Michael Svendsen Pedersen, Solveig Fogh Rostbøll, Lene Tanggaard, Alexander von Oettingen, Peter Weng og Dorte Østergren-Olsen.

  • af Sune Weile, Marianne Ubbe, Mette Frederiksen & mfl.
    153,95 kr.

    Dette nummer af tidsskriftet i morgen indeholder følgende artikler:Ny kurs: Fra målstyring til formålsstyringAf Mette FrederiksenI denne artikel ser Mette Frederiksen nærmere på formålsstyret undervisning som et brugbart modsvar til den målstyrede undervisning og en måde at give plads til skolens dannelsesopgave på. Artiklen beskriver, hvad formålsstyret undervisning er, og hvordan man som ledelse kan tilgodese skolens formål og dannelsesopgave.Dannelse finder vi ikke i et Excel-arkAf Marianne UbbeDenne artikel diskuterer, hvordan der kan skabes samspil mellem det målbare på den ene side og det innovative og dannelsesmæssige på den anden. Skoleleder Marianne Ubbe beskriver, hvordan fokus i mange år har været på data, men argumenterer for, at det er nødvendigt at turde slippe evidensen og derigennem skabe fundamentet for en innovativ kultur. En kultur, som lader sig praktisere, når dannelsesdagsordenen prioriteres og udvikles.Digital dannelse som skolestrategiAf Sune WeileDenne artikel giver et bud på, hvordan man som uddannelsesinstitution kan arbejde med at udvikle relevante strategier på det digitale område, så elevernes digitale dannelse bliver en central del af fremtidens skolestrategi. Sune Weile beskriver, hvorfor det som leder er vigtigt at give eleverne en grundlæggende digital dannelse, som er tæt knyttet til den almene dannelse, og kommer med konkrete redskabe til at gribe det an.Dialog som dannelse: I et skoleperspektivAf Marie NeergaardI denne artikel ser Marie Neergaard på, hvordan den dialogiske undervisning har en dannende indvirkning på både elever og undervisere. Artiklen fremsætter fem kvaliteter ved dialogen, som kan fungere som pejlemærker i den pædagogiske ledelsesopgave, det er at etablere rammer og strukturer til, at gode dialogiske kompetencer kan opøves i et trygt miljø for både lærere og elever.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.