Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
KVALITATIVE METODER belyser, hvordan mennesker oplever og beretter om verden, hvordan de agerer, og hvordan menneskelige fænomener fremtræder og udvikler sig i komplekse sammenhænge. Metoderne er på forskellig vis egnede til at beskrive, forstå, fortolke og analysere den menneskelige erfarings mange nuancer og kvaliteter. De kvalitative metoder har været i hastig vækst i human- og samfundsvidenskaberne i de seneste ca. 25 år, og forskere har på tværs af faggrænser udviklet et væld af forskellige teknikker, tilgange og perspektiver.I denne 4. udgave er samtlige kapitler reviderede og opdaterede. Bogen inkluderer nye kapitler om digital etnografi, kvalitative forløbsstudier, forandringsorienteret forskning, sensoriske metoder, Arts-Based Research og feministisk inspireret metodologi.Denne bog tilbyder et overblik over typiske, kvalitative metoder, og hvordan disse anvendes i dansk og international kontekst. Bogens 29 kapitler giver en indføring i de kvalitative metoders teori, men lægger først og fremmest vægt på konkret at beskrive den håndværksmæssige kunnen, som præger indsigtsgivende kvalitative studier. Bogen er velegnet for både studerende og erfarne kvalitative forskere.Svend Brinkmann er professor ved Aalborg Universitet.Lene Tanggaard er professor ved Aalborg Universitet.
Socialt arbejde har ofte et tvetydigt forhold til forskning. På den ene side er der krav om, at den sociale indsats skal have en dokumenteret effekt. På den anden side er den sociale indsats i praksis præget af praktiske, administrative forhold og rettet mod individer, hvor relevansen af generelle, dokumenterbare effekter kan virke uklar. Der har været øget fokus på evidens over de senere år, hvor man har forsøgt at forene generelle effektmålinger med frontlinjemedarbejderes perspektiv. Endelig spiller forskning en central rolle for de socialfaglige uddannelser, hvor forskning og videnskabelighed er en integreret del af den faglige dannelse.Forskningsmetode i socialt arbejde henvender sig til studerende og forskere og gennemgår forskningsprocessen fra idé til formidling af resultaterne. Bogen gennemgår de klassiske trin i forskningprocessen: problemformulering, design, dataindsamling og analyse. Derudover diskuteres etiske og videnskabsteoretiske problemstillinger samt særlige problemer, som opstår, når man undersøger frontlinjeprofessioner.Redigeret af Merete Monrad og Søren Peter Olesen, begge lektorer ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet.
Survey er en udbredt metode og benyttes inden for bl.a. humaniora, samfundsvidenskab, psykologi, marketing og sundhedsforskning. Også uden for forskningsverdenen er der mange organisationer som f.eks. konsulentfirmaer og offentlige institutioner, der arbejder med surveys.Denne bog gennemgår alle surveyarbejdets faser og giver en praktisk indføring i design af undersøgelsen og udvælgelse af stikprøver, formulering af spørgeskemaer samt indsamling og kodning af data, metoder til at analysere resultaterne.Redigeret afMorten Frederiksen, lektor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet,Peter Gundelach, professor emeritus ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet,Rikke Skovgaard Nielsen, forsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. Download bogens figurer her
Usikker Modernitet undersøger udviklingen i danskernes værdier over fire årtier og indfanger de historiske forandringer, som er foregået siden 1981. Danmark omtales ofte som et samfund kendetegnet af lykke, tillid og tolerance, hvor hverken religion eller social klasse for alvor deler befolkningen op, og hvor ligestilling, miljøbevidsthed og ikke-autoritær opdragelse er værdier, der samler de fleste.Det billede kan man imidlertid ikke tage for givet, da mange af disse værdier er forholdsvis nye, og nogle af dem endda kun findes hos en mindre del af befolkningen. I 2017 var der mange danskere, der var mindre lykkelige og mindre tillidsfulde, end de var blot et årti tidligere.Usikker Modernitet undersøger alt fra danskernes nationale stolthed, bekymring for indvandring, politiske deltagelse, politiske værdier, holdninger til overvågning og miljøbeskyttelse, frivilligt arbejde, religion, medborgermoral, ligestilling, opdragelse og oplevelse af ulykkelighed og analyserer udviklinger og tilbageslag i et sociologisk perspektiv.Bogen præsenterer resultaterne fra Den danske værdiundersøgelse. Undersøgelsen er en del af et europæisk projekt og foretaget siden 1981 og senest i 2017. Ved hver undersøgelse er der et stort antal spørgsmål, der er identiske, og derfor kan man – helt enestående – sammenligne over tid.Bogen er redigeret af lektor i sociologi på Aalborg UniversitetMorten Frederiksen.
Kombination af forskellige metoder i et samlet forskningsprojekt er blevet brugt i de fleste samfundsvidenskaber i mange år. Alligevel er det først inden for de seneste årtier, at der er opstået en egentlig diskussion af de grundlæggende principper for denne type kombinationer, som under ét kaldes mixed methods.Denne indføring præsenterer centrale principper og metoder i mixed methods og giver et hands on-værktøj til folk, der selv skal arbejde med kombination af metoder. Bogen indledes med et kapitel, der indkredser, hvad mixed methods består i, og er ellers bygget op omkring en række gennemgange af konkrete forskningsprojekter, hvor mixed methods er blevet anvendt. Eksemplerne sætter fokus på metodiske principper og kan virke som inspiration til andre projekter af samme type.Bogen er redigeret af Morten Frederiksen (AAU), Peter Gundelach (KU) og Rikke Skovgaard Nielsen (SBI).
Mixed methods-undersøgelser, der kombinererflere forskellige former for empiri, blivermere udbredte. Det gælder særligt indenfor samfundsvidenskab,humaniora, sundhedsforskning og pædagogiskforskning, hvor tilgangen anvendes både i evalueringer, undersøgelserog større studenterprojekter. Mixed methods-tilgangen har mange fordelesammenlignet med undersøgelser, der kun benytter en enkelt metode. Mixedmethods kan give både mere dækkende og mere præcise svar på en problemformulering.Man kan kombinere metoder med forskellige styrker og svagheder,som f.eks. interview, survey, eksperimenter, feltarbejde eller fundne data. Mankan undersøge forskellen mellem, hvad mennesker siger, og hvad de gør, ogman kan bruge én metode til at komplementere resultaterne fra en anden.Grundbog i Mixed Methods giver de nødvendige redskaber til at gennemføreen mixed methods-undersøgelse uanset om man er studerende, praktiker ellerforsker. Bogen præsenterer en række konkrete strategier for at gennemføre alletrin af en mixed methods-undersøgelse: fra spørgsmålet om hvordan valgetaf forskellige metodekombinationer egner sig til forskellige problemstillinger,over valg og indsamling af data til analysen og endelig formidlingen af undersøgelsenog dens resultater, redegøres for, hvordan
Mixed Methods-undersøgelser, der kombinerer flere forskellige former for empiri, bliver mere udbredte. Det gælder særligt indenfor samfundsvidenskab, humaniora, sundhedsforskning og pædagogisk forskning, hvor tilgangen anvendes både i evalueringer, undersøgelser og større studenterprojekter. Mixed Methods tilgangen har mange fordele sammenlignet med undersøgelser, der kun benytter en enkelt metode. Mixed Methods kan giver både mere dækkende og mere præcise svar på en problemformulering. Man kan kombinere metoder med forskellige styrker og svagheder, som f.eks. interview, survey, eksperimenter, feltarbejde eller fundne data. Man kan undersøge forskellen mellem hvad mennesker siger og hvad de gør og man kan bruge én metode til at komplementere resultaterne fra en anden.Grundbog i Mixed Methods giver de nødvendige redskaber til at gennemføre en mixed methods-undersøgelse uanset om man er studerende, praktiker eller forsker. Bogen præsenterer en række konkrete strategier for at gennemføre alle trin af en mixed methods-undersøgelse: fra spørgsmålet om hvordan valget af forskellige metode-kombinationer egner sig til forskellige problemstillinger over valg og indsamling af data til analysen og endelig formidlingen af undersøgelsen og dens resultater, redegøres for hvordan man bedst kombinerer flere metoder for at opnå bedre og mere præcise svar.Morten Frederiksen, ph.d. (sociologi) og professor v. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet. Forsker i værdier og velfærd i komparativt perspektiv og har arbejdet med mixed methods-forskning og mixed methods-metodologi siden 2009. Har undervist i mixed methods-forskning på en række danske universiteter, professionshøjskoler, forskningscentre og evalueringsinstitutter gennem en årrække.Jonas Toubøl, ph.d. (sociologi) og lektor ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet, forsker i frivillighed, aktivisme og sociale bevægelser, hvor han kombinerer både survey, etnografi, interview og digitale data i mixed methods undersøgelser af civilsamfundet. Han har undervist i en bred vifte af metoder såvel som forskningsdesign og mixed methods-forskning på Københavns Universitet.Hjalmar Bang Carlsen, ph.d. (sociologi) og adjunkt v. Institut for Sociologi på Lund Universitet og SODAS, Københavns Universitet. Forsker i civil samfundsdeltagelse og har specialiseret sig i brugen af digitale data i mixed methods-forskning. Har undervist i mixed methods-forskning og digitale metoder i en årrække.
Morten Frederiksen explores Carl Gustav Jung's elusive notion of synchronicity from a transrational perspective and relates synchronicity to the transpersonality of the "All-One".
The Danish Welfare State analyzes a broad range of areas, such as globalization, labor marked, family life, health and social exclusion, the book demonstrates that life in a modern welfare state is changing rapidly, creating both challenges and possibilities for future management.
De seneste ca. ti år har værdier og værdikamp været på dagsordenen i dansk politik og i offentligheden. Men spørgsmålet er, om danskernes værdier faktisk har ændret sig som følge af den øgede opmærksomhed, eller om de er, hvad de altid har været.I denne bog undersøger en række forskere forskellige områder af det danske samfund og tager pulsen på udviklingen i danskernes værdier de seneste tre årtier. Der sættes fokus på så forskellige områder som familie, arbejdsmarked, tillid til institutioner, politisk ståsted, religion, forholdet mellem land og by, miljø samt værdier blandt udlandsdanskere.Udviklingen i danskernes værdier er skrevet af førende forskere på de forskellige områder og giver en enestående indsigt i det mentale Danmark de seneste 30 år. Peter Gundelach er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.