Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I det smukke, fynske landskab ligger godset Digeskov omkranset af sine udstrakte jorde. Gården Torndal, der tidligere har hørt ind under godset, er blevet overtaget af brødrene Claus og Mikkel og deres fætter, den besynderlige opfinder, Frans – tre spøjse fyre, der sammen med deres energiske husbestyrerinde, Signe, forsøger ikke alene at klare arbejdet på gården, men også at hjælpe deres nabo, den unge Jørgen Iversen, der drømmer om en dag at eje den gård, han forpagter. Men den bedrageriske godsinspektør Werner har set sig lun på både Digeskov og godsejerens datter, Eva, og da Jørgen opdager det, bliver Werner en farlig fjende. Kan de tre fætre redde både Digeskov, Eva og Jørgen fra Werners kløer?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Siden den gamle Knud Stillebæk jog sin adoptivsøn Søren på porten, fordi denne giftede sig mod hans vilje, har der hersket ufred mellem de to grene af slægten. Claus og Kirsten Stillebæk har drevet gården i mange år, men Claus har bitre hemmeligheder for sin kone, og også den ondskabsfulde faster Jette kaster sorte skygger over deres liv. Søren selv er blevet en bitter mand, der ikke kan glemme de hårde ord, gamle Knud kastede efter ham. For den unge generation går det ikke meget bedre, for både Sørens Ole og Claus‘ Knud har forelsket sig i degnens smukke datter, Bodil. Hvad er det for en hemmelighed, Claus og Jette bærer på? Og vil det lykkes Ole og Knud at bryde den forbandelse, der synes at hvile over slægten?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Doktor Svend Ryge vender efter 20 år i Afrika hjem til den lille, idylliske købstad, hvor han tidligere havde arbejdet under den anerkendte professor Trolle. Professor Trolle havde i sin tid oprettet byens stolthed, Trolle-Stiftelsen, og dedikeret sit liv til at finde kuren mod sukkersyge. Men det er gået ned ad bakke for stiftelsen og familien Trolle siden professor Trolles død, så da Margrethe Trolle, professorens datter og den eneste kvinde Svend nogen sinde har elsket, beder ham om hans hjælp, siger han straks ja. Det rygtes hurtigt i byen, at Svend er kommet hjem, men rygterne siger også noget andet; at han har hjembragt en stor, blå diamant fra Afrika, der vil redde stiftelsen og Trolles opfindelser. Men sådanne rygter er farlige… Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Martha og Just Hovmann har bestyret gården Lunehøj, siden Justs adoptivfar gik på pension. Deres drøm er at eje Lunehøj fuldt ud, men den ærgerrige Bent Nisted og hans kone Abelone vil også have fingrene i gården. De har et pantebrev på 40.000 kr. i gården, og de er fast besluttet på at forlange, at gården kommer på tvangsauktion, hvis Just og Martha ikke kan betale. Marthas ungdomsflamme, Martin, er nyligt vendt hjem fra Grønland, og da han hører om deres ulykke, beslutter han sig for at hjælpe dem. Men Just frygter, at Marthas følelser for Martin er vendt tilbage …Morten Korchs gennembrudsroman "Der brænder en ild" udkom i 1920 i kølvandet på Første Verdenskrig. Fortællingen om de krogede veje, der fører til kærligheden, og om elskende der er parat til at ofre alt for at redde hinanden, blev en kæmpesucces, og første oplag blev revet ned fra hylderne.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Morten Korchs vel mest elskede fortælling, Vagabonderne på Bakkegården, handler om vagabonden Martin, der nyder landvejens frihed i selskab med den spøjse Klinke-Hans og Anders, der er stukket af fra sin plads som gårdkarl. De lægger vejen forbi Bakkegården, hvor Martin engang tjente, og hvor han forelskede sig i pigen på gården, Anna. Anna, der nu er blevet enke, er i store vanskeligheder, da hendes afdøde mands bror Jonas gør alt for at drive gården imod Annas ønsker. Jonas har overtaget styringen af gården, da Annas ægtemand havde stor gæld til ham, og det er nu op til Martin at få rette op på sagerne. Martin og hans venner kaster sig ud i kampen for at hjælpe Anna, og kærligheden blomstrer pludseligt på ny blandt de to gamle flammer."Er du dus med himlens fugle?" fra filmatiseringen af bogen, sunget af Poul Reichardt i hans vel mest kendte rolle som vagabonden Martin. Vagabonderne på Bakkegården blev en bragende succes både som bog og film, og lever videre den dag i dag som et lysende eksempel på dansk folkeromantik.
Den gamle etatsråd på godset Kampholm efterlader ved sin død to sønner: Poul, der er universitetsuddannet, følsom og idealistisk, og Otto, som er arbejdsom, energisk og fremadstormende. Poul har tilbragt mange år i udlandet, og da han kommer hjem, er meget forandret. De to brødre er så forskellige som nat og dag, og det kommer hurtigt til brydninger mellem de to. Otto, der har drevet godset og den tilhørende fabrik i alle de år, Poul har været væk, føler sig tilsidesat af faderens testamente, der ligeligt fordeler arven, og da begge brødre forelsker sig i den samme kvinde, den smukke Ingeborg, slår konflikten ud i lys lue. Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
På Ejlegården findes den skruppelløse Sander Nielsen død. Hans søster Ruth, der har giftet sig over sin stand, anklager straks sin svoger, den vellidte købmand Henrik Stub. På grund af indicier og falske vidneudsagn fra den smukke, men intrigante Ruth bliver Stub idømt en hård fængselsstraf og ført bort. Men Max Andersen, en ung, nysgerrig journalist fra København, tror ikke på anklagen, og sammen med baronesse Rita, Henriks ungdomskæreste, beslutter han sig for at opklare sagen. Det bliver en farefuld færd for begge parter, men mon ikke det lykkes for Rita at åbne fængselsdøren for sin elskede?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
"Studeprangeren" fortæller om de landevejsrejsende arbejdere, der driver køer og heste langs den jyske hærvej fra marked til marked. Blandt dem møder vi drengen Niels, der drømmer om at blive en stor handelsmand. Han er også fast besluttet på at opklare mysteriet om sin myrdede far og sin forsvundne søster, og den opklaring fører ham ad mange, besynderlige veje, før han når sit mål. Morten Korch har med denne roman kastet sig over en sjældent beskrevet arbejdergruppe. Hans skildring af livet på landevejen og i særdeleshed af den unge Niels og dennes drøm om at blive til noget mere end blot en arbejder er et stærkt indblik i en forsvunden tid.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Den gamle, romantiske Svanegård er i store, økonomiske problemer. Ejeren, Jens Toft, er dybt forgældet, og nu ser det ud til, at han vil miste gården. Den lyssky kromand Sivert og hans ven, Jeppe Jeppesen, har planer om at udnytte Tofts gæld til selv at få fingrene i Svanegården, men de har ikke tænkt på Henrik Mikkelsen, en ung forretningsmand fra København, der har tilbragt mange somre på gården. Sammen med Lisbeth, Jens Tofts plejedatter, forsøger Henrik at sætte en stopper for Sivert og Jeppesens planer om at sælge jorden til tyske spekulanter, men forretninger i København kalder ham hjem. Vil det lykkes Henrik at nå hjem i tide og redde Svanegården og Lisbeth? Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Der er krig på kniven i den lille købstad Mølleby. Den skrappe direktør Lund gør sit bedste for at stikke en kæp i hjulet på den nye borgmester Clemmensens højtflyvende planer om at få bygget det teglværk, der vil sikre byens overlevelse. Og Lund har gode kort på hånden, for Clemmensen og hans venner er i svære økonomiske vanskeligheder. Teglværkets eneste redning kommer fra den indflydelsesrige, københavnske Advokat Kølle, som har vist interesse for projektet. Interesse har Kølles søn også vist – men i Clemmesens unge datter, Clara Hun vil dog hellere have den fattige smedesvend, Ivar. Et dramatisk uheld bringer hele projektet i fare og giver direktør Lund den chance, han har ventet på. Nu gælder kapløbet for Møllebys fremtid. Kan hjælpen nå frem, før han slår til?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Midt i det idylliske, sjællandske landskab ligger den gamle klædefabrik Gyldholm, hvis ejer, Carl True, en tilsyneladende halvgal opfinder, forsøger at redde fabrikken fra at gå fallit, godt hjulpet af sin datter, Elise. Elise, der ikke kan se nogen anden udvej, har skrevet til fabrikant Falle Marker, og bedt ham om at hjælpe dem. En så inderlig en bøn kan Marker ikke stå for, og han opgiver en lovende karriere for at overtage ledelsen af fabrikken. Men hans arbejde viser sig hurtigt at være fyldt med helt andre vanskeligheder, end han havde forestillet sig. Mystiske kræfter, der hverken viger tilbage for brand eller mordforsøg, forhindrer ham i at gøre sit arbejde og han begynder at frygte, at han er ved at blive vanvittig. Men nu må Elise og Marker stå sammen. For opklarer de ikke mysteriet omkring Gyldholm, vil de miste alt – selv hinanden.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Nikolaj og hans kone Sara har lidt megen modgang. Det gamle teglværk, som skulle være deres levebrød, har de mistet, for spekulanter i København har spekuleret i aktierne, og Nikolaj har mistet alle sine penge. Han får dog tilbudt en stilling hos fabrikant Peter Cronberg, men Nikolaj takker nej. For barndomsdrømmen om at blive forfatter lever endnu, og med Saras støtte har han nu valgt den vej. Han har fået udgivet forskellige fortællinger om det fynske folk, og romanen "Guldglasuren" er da også udkommet, men endnu lader gennembruddet vente på sig. For at tjene penge til sin familie begynder han at rejse rundt i landet for at holde foredrag, og det er her, han møder alle de forskellige figurer, der kommer til at befolke hans fantasi og de historier, han skriver."Frodige dage" er den selvstændige fortsættelse til trilogien om Nikolaj, der sluttede med "Det gamle teglværk", og det er nu endnu tydeligere at se, at figuren Nikolaj er bygget på Morten Korchs eget liv. Læs også den selvstændige fortsættelse "Fare fare krigsmand"."Frodige dage" er den selvstændige fortsættelse til trilogien om Nikolaj, der sluttede med "Det gamle teglværk", og det er nu endnu tydeligere at se, at figuren Nikolaj er bygget på Morten Korchs eget liv. Læs også den selvstændige fortsættelse "Fare fare krigsmand".Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Fløjtespilleren Martin West vender tilbage til sin landsby efter at have gjort karriere i Amerika. Men meget er forandret. Hans lille mor med det venlige sind er gået bort, og barndomshjemmet Brohuset er forgældet. Det lykkes dog Martin at betale gælden af, og han bliver vel modtaget af sine naboer – ikke mindst af den unge Bodil, hvis "lyse latter og kære opstoppernæse" straks betager Martin. Men Martins mor gemte på mange hemmeligheder, ikke mindst om Martins far, der forlod dem begge, før Martin blev født. Martin finder tre breve, hun skrev før sin død, og beslutter sig for at opklare mysteriet om den fløjtespillende soldat...Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Godsejer Wilhelm Stone, der ejer det gamle gods Elleholm, har en svaghed for spil og smukke kvinder, så da den skønne Gerda Hein kommer ind i hans liv, går der ikke lang tid, før han har sat både ægteskab og venner over styr. Ved list får Gerda vendt den gamle mand mod hans søn, Niels Stone, som bliver gjort arveløs og må rejse til Australien. Da den unge Niels vender hjem ved faderens død, finder han ud af at Gerda, sammen med Sagfører Hemme og dennes søn, Claus, har franarret ham hans fædrene arv. Det eneste, han arver fra sin far, er den sorte hingst Ibrahim. Ved gode venners hjælp lykkes det Niels at træne hingsten til det store amatørløb, hvor præmien er et sølvskrin, der gemmer på en hemmelighed, der kan redde Niels. Men Claus og Gerda skyr ikke nogen midler for at forhindre Niels i at ride i løbet …Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
I en søvnig, dansk provinsby i bor den selvoptagede og dovne smedemester Julius Nielsen. Intet passer ham så godt som at spejde veltilfreds ud over landsbyen med en øl i hånden og hånden på den velvoksne vom. Hårdt arbejde passer hverken mester eller smedesvenden Ivar, så da den unge smedelærling Karl kommer til byen, er det lige som om forsynet smiler lunt til dem begge. For kommunen har bestilt et gitterværk, og så fint arbejde har man ikke forstand på i smedjen. Det har Karl til gengæld, da han er uddannet i Tyskland. Julius' datter, den kønne Lisbeth, er ikke meget for at lade sin far og hans kumpan udnytte Karl, for hun har selv fået et godt øje til den unge mand. Men hvad hun ikke ved, er at faderen står i stor gæld til Ivar, og Ivar er fast besluttet på at få fingre i både smedjen og den smukke pige. Nu er det op til Lisbeth, at få reddet kastanjerne ud af ilden for både sine forældre og Karl.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
"Kong Frederiks Korporal" er en spændende ungdomsbog, der foregår på Gøngehøvdingens tid. Svenskerne har belejret København, og vi følger bønderne og fiskerne i deres farlige sammenstød med den svenske hær. Der fortælles om nogle yderst dramatiske sejladser, hvor bogens koporal, den 17-årige Morten, i den dybeste nat må manøvrere sin fars fiskerbåd gennem den svenske flådes blokade ind til hovedstaden. Med sig har han nogle vigtige papirer, som kun må komme kongen i hænde, men svenskerne er også ude efter dem, og det bliver en farlig nat for Morten og hans venner.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Der synes at hvile en forbandelse over Flintegården, siden godsejer Kresten Flints bror omkom ved en gådefuld ulykke. Den gamle mand og hans datter, Else, lever isoleret fra omverdenen, og alle på egnen ved, at Else ikke er helt normal. En dag kommer en ung landmand, Jesper Poulsen, til den faldefærdige Flintegård. I vrede over, at den pige, han elskede, har giftet sig med en anden, har han besluttet sig for at fri til Else. Else siger ja, men livet med hende er ikke let, og det bliver kun værre, da hun bliver gravid. Else føder tvillinger, men dør selv i barselsengen, og i sorg tager Kresten sit liv. Jesper står nu alene med to små drenge; Viggo med det lyse sind, og Martin, der har arvet sin mors viltre temperament. Årene går. Der er fundet flint i jorden på Flintegården, og Jesper er nu en velhavende mand. Viggo og Martin er uadskillelige, men da den smukke Karen kommer imellem dem, opvækkes forbandelsen over Flintegården endnu engang."Flintesønnerne" hører blandt Morten Korchs mest elskede romaner, og filmatiseringen, med bl.a. Poul Reichardt, Ib Mossin og Ebbe Langberg i hovedrollerne, hører til dansk films guldalder.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Ole Offor er netop blevet færdiguddannet fra landbrugsskolen, da han får at vide, at hans kæreste Henriette har svigtet ham til fordel for en anden mand. Med knust hjerte planlægger Ole at emigrere til Canada, men et telefonopkald ændrer hans liv for evigt. Gården Enekær, der ejes af hans faders barndomsven, Anders Munk, er i fare for at blive opkøbt af dyremishandleren Stefan Willers, for Anders ligger for døden, og hans datter Bente, der har fået ødelagt sit ben i en ulykke, magter ikke at drive gården alene. Ole tager til Enekær for at se, om gården kan reddes, og møder der den smukke, men sky Bente. Munk havde før sin sygdom bygget en ny staldbygning og anlagt travbane til sine røde fuldblodsheste i håbet om at vinde Derbyet og præmien på 15.000 kr. Ole kaster sig ud i arbejdet med de røde heste. Kan han vinde hovedpræmien og redde gården – og derved vinde Bentes hjerte?"De røde heste" er en af de mest elskede Morten Korch-romaner, og er filmatiseret med bl.a. Poul Reichhardt og Tove Maas i hovedrollerne.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
I år 923 er vikingehøvdingen Vermund i krig med en anden vikingestamme, der har angrebet hans jorder. Hans vikingeborg ligger på det, vi nu kalder Fyn, og vi følger hans kamp for konge og fædreland og hans ultimative offer for sin elskede hustru Helga. Tusind år senere kæmper den unge landmand Niels Sværke for den selvsamme jord. Både gæld og andre landmænd forsøger at forhindre ham i at beholde den gamle gård, Dybe, i familien, og Niels frygter, at han må svigte sin elskede Grethe og i stedet gifte sig til en formue med den hovmodige Clara. Men Niels’ skæbne flettes sammen med den gamle viking Vermunds, og noget glimter i mulden …Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Den fåmælte fisker, Niels Kjær, kaldet Niels Uvejr, er kendt som en barsk og hård mand i det fiskerlav, han leder. Forlovet med den unge Johanne sejler han på havene for at tjene penge, men da han kommer hjem, er hun blevet gravid med en anden, der har svigtet hende. Fordi Niels altid har set sig selv som en pligtopfyldende mand, gifter han sig alligevel med Johanne, men da den lille dreng bliver født, sender han ham bort. For lige så højt som han værdsætter pligten, lige så lidt kan han tilgive Johanne. Men ingen glæde kan trives i den strenge retfærdigheds kølvand, og Niels må erkende, at også han har behandlet Johanne skammeligt, og at tilgivelse lukker op for lyset og kærligheden.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Efter ni år i Amerika vender Jakob Ørli hjem til den lille søstad, han voksede op i. I mange år har han været forbitret på familien Holst, der tvang ham til at rejse, men da han opdager, at familien er ruineret økonomisk, kan han ikke lade være med at ynke dem. Også for hans ungdomskærlighed, Hanne Junge fra Strandmøllen, er det gået dårligt. Hendes far er død, og det ærgerrige par, Mette og Ludvig Heje, truer nu med at overtage godset. De hævder, at Hannes far, før sin død, havde dræbt Mettes bror, Jens, og stjålet en stor sum penge fra dem. Jakob må nu hjælpe Mette med at afsløre den virkelige forbryder og opklare, hvad der egentlig skete den nat, Jens blev dræbt.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Den gamle viking Torkel, lever i sin høvdingegård Vinæs med sin kone, Gunvor, den stolte datter af Vile Jarl, og deres to døtre, blide Randolin og skjoldmøen Åse. Hos sig har han også den forældreløse Rolf, som drømmer om at komme på vikingefærd til England med Danmarks konge, Svend Tveskæg. Hvad, de ikke ved, er, at Uffe Jarl, der blev landsforvist af Svend, har planer om at hævne sig på kong Sven ved at dræbe Torkel og bortføre hans døtre. Rolf, hvis fader i virkeligheden er Bue Jarl, en svensk vikingehøvding, må flygte med de to unge kvinder, men vejen til kongens borg er lang og farefuld, og deres fjender er talrige. Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Da den unge ingeniør Ole Holm, der er født i Amerika, vender tilbage til Danmark, er det med hævn i tankerne. Hans far måtte i sin ungdom flygte fra landet, da han blev anklaget for et mord, han ikke havde begået. Anklageren var hans plejebror, fabrikant Claus Jelling, der efterfølgende arvede Hammerværket og alt, hvad dertil hører. Men da Ole møder Claus Jelling og i særdeleshed efter at have mødt hans indtagende datter Eva, går det op for ham, at der er mere i historien, end hans far var klar over. Nu er det op til Ole og Eva at opklare, hvad der egentlig skete for så mange år siden, og at redde Hammerværket ud af hænderne på hr. Thomsen og hans lyssky ven, den tyske Worre.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Den første udgivelse af Morten Korchs julehistorier fra dagbladene blev en bragende succes, for ingen formår som Korch at ramme den rigtige, danske julestemningen. Der er en rig variation af mennesker og omgivelser, men overalt er stemningen smuk og lys, vanskeligheder overvindes, og mennesker forsones, så julen kan stråle i sin fulde glans og bringe sit budskab om fred på jord. "Rigtige julehistorier" er en samling af nogle af hans bedste julefortællinger.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Ved Dale på Fyn ligger et gammelt, forfaldent slot i nærheden af en mørk skov, en mølle og en stor bondegård. Frits Dale, den gamle baron på slottet, Doktor Peter Holm, der ejer møllen, og Jens Poulsen, der driver gården, er lige så forskellige som deres ejendomme, men skæbnen knytter dem alligevel sammen. Doktorens plejedatter, den unge, smukke Jutta, bor med sin kærlige adoptivfar på møllen, men hemmeligheden omkring hendes rigtige familie, vil alligevel ikke slippe hende. Der er sket ting på Dale, som ikke tåler offentlighedens lys, og Jutta må bruge al sin snilde for at opklare sagen. Vil mordgåden blive opklaret, og vil pigen fra Dale få den mand, hun elsker?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Niels Bryde, den sidste af den gamle Brydeslægt, der i mere en halvandet hundrede år har drevet Kongemøllens emaljesmedje, er blevet en gammel mand. Hans elskede niece Lillian, Brydeslægtens eneste arving, har giftet sig med en mand, Henry Hammer, for hvem økonomisk fremskridt betyder alt, og hvis kolde hjerte for længst har lukket sig for Lillians kærlighed. Lillian, der elsker sin mand inderligt, har længe bøjet sig for hans ønsker, men da han afslører sine planer for Kongemøllen og for den gamle stadsehave, der er Brydeslægtens stolthed, bliver det alligevel for meget for hende. Men er det for sent? Eller kan Lillian og Niels endnu nå at smelte Henry Hammers kolde hjerte og redde Kongemøllen fra at blive overdraget til tyske hænder?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Midt ude i skoven bor Johan Gregor med sin yndige plejedatter, den 18-årige Karen. Gregor er af fin slægt, men han bærer på en dyster hemmelighed, der har fået ham til at vende sig mod resten af menneskeheden. Til gengæld elsker han skoven, og han har lært Karen hver sten og hvert træ at kende derude. Kun den gamle Anders med de gode historier og bonden Jeppe vil han omgås – og selvfølgelig sin Karen, som han elsker højere end noget andet på denne jord. Gregor har penge nok, men han har også sit viltre sind. For at stilne det, drager han hver nat ud på krybskyttejagt. Men faren lurer, for sognefoden og hans folk er opsatte på at få sat en stopper for den ulovlige jagt. Og en nat bliver jægeren pludseligt byttet...Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
I den gamle landsby Sønderby er der store forandringer på vej. Den traditionsrige bondekultur, ledet af Espen fra Naur, bliver udfordret af nye politiske ideer, for grundtvigianismen er kommet til byen og deler byens beboere i to lejre. Espen, der elsker den lille Lise fra Møllen, er selv en splittet mand. For han lovede sin far på dennes dødsleje, at han ville gifte sig til penge, så han ikke behøver at sælge ud af gårdens jorder. Martine fra Helsted er højskolepige og grundtvigianer, men hun har en stor arv, og de to holdt da også af hinanden, da de var børn. Faderens bøn til Espen kan han ikke sidde overhørig, og han bryder med Lise og gifter sig med Martine. I landsbyen har venstremændene fået mere og mere magt, og det kommer nu til kamp mellem de to grupper. Det gamle mejeri bliver omdrejningspunktet for striden, og da Espen bliver tvunget ud af bestyrelsen af Kandidat Gorm, bliver linjerne mellem dem, der holder på de gamle traditioner, og dem, der vil have nye ideer indført, trukket kraftigt op. På Naur er en anden strid begyndt, for Martine og Espen trækker i hver deres retning, men kærligheden har sin egen vilje, og den er vel stærkest?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Tyskernes besættelse af Danmark er ovre, og nu skal livet og freden igen lyse over landet. Men i den lille, fynske by Solbjerg er det ikke så let at glemme fortiden. De danske frihedskæmpere er ivrige efter at få renset ud blandt dem, der hjalp de tyske soldater under krigen, og den gamle skolelærer Clausen bliver pludseligt fanget i et spind af løgne. Også den unge enkefru Tove Kruse, der kæmper en brav kamp for at redde sin mands fabrik, bliver anklaget for at være medløber, men bag anklagerne skjuler sig et helt andet motiv. For der er er nogle i byen, for hvem egen vinding er vigtigere end sandheden. Kan det lykkes det unge par, Jørgen og Clara, at finde ud af hemmeligheden bag de mystiske lyssignaler og klokkeringning før alt er tabt?Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Hvad var det mon for en hemmelighed, som fik gårdejer Klaus True til at insistere på et ægteskab mellem hans datter Bente og sønnen af deres arvefjende, Gorm Trolle? Efter faderens død, bliver Bente frue på gården Hamre, men det går hurtigt op for hende, at alt ikke er, som det skal være. Efter sin faders ønske har hun giftet sig med den kyniske og kolde Gorm, men også han har hemmeligheder. Den lyssky Sagfører Grove og Gorms gamle plejemor Caroline indfinder sig snart på gården, og Bente bliver overbevist om, at Gorm ikke vil sky nogen midler for at få magten over Hamre – og at hendes liv er i fare…Romanen blev filmatiseret i 2000 af Lars von Trier med Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen i hovedrollerne.Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.