Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Niels Kjær

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Niels Kjær, Esther & Tage Hansen
  124,95 kr.

  Ny udgave af lærervejledningen til Ny Skriftligt for ottende, hvor indholdet er ført ajour i forhold til de ændringer, der er foretaget i elevbogen.

 • - 34 kærlighedsdigte fra Øst og Vest udvalgt og oversat af Niels Kjær
  af Niels Kjær
  118,95 - 258,95 kr.

  34 smukke og stærke kærlighedsdigte fra Japan, Kina, Europa, USA og Brasilien.

 • - Samlede haiku
  af Niels Kjær
  113,95 - 258,95 kr.

  Bogen indeholder Niels Kjærs samlede haiku, skrevet fra 2000 til 2022. Endvidere et lille udvalg af Kjærs flere end 600 oversættelser af klassiske japanske haiku.

 • - Ekfrastiske digte
  af Niels Kjær
  94,95 - 124,95 kr.

  Alle digtene i bogen beskæftiger sig på en eller anden måde med kunst. Denne type digte kaldes med et fint fremmedord ekfrastisk poesi. Samspillet mellem digte og kunstværker skaber nye billeder og oplevelser hos læserne.

 • - En introduktion
  af Niels Kjær
  87,95 kr.

  "James Turrell: En introduktion" giver en kort indføring i den amerikanske lyskunstner James Turrells liv og værker.

 • - 76 digte af 29 lyrikere fra Nord- og Sydamerika, Europa og Østasien, udvalgt og oversat af Niels Kjær
  af Niels Kjær
  122,95 - 142,95 kr.

  VERDENSLYRIK indeholder 76 digte af 29 lyrikere fra Brasilien, U.S.A., Vesteuropa, Kina og Japan. Digtene er inddelt i fire store, almenmenneskelige temaer: Årstiderne og naturen, fornuft og følelse, kærlighed og jalousi, liv og død.

 • - Med fotografier af Silas Thaysen Kjær
  af Niels Kjær
  118,95 - 313,95 kr.

  "Blomsterengen" beskriver i ord og fotografier tilblivelsen af et nyt stykke bynatur. Det begynder med, at græstørvene i en af byens parker delvis bliver skrællet af. Derefter sås der vilde blomsterfrø, som overvintrer i jorden. Og da det igen bliver forår og sommer, er parken som forvandlet!

 • - Træk af kvækerdommens danske historie fra svenskekrigene til coronakrisen (1657-2020)
  af Niels Kjær
  82,95 - 128,95 kr.

  Kvækerne er både på verdensplan og i Danmark et meget lille trossamfund, der dog i mange sammenhænge har spillet en stor rolle. Allerede få år efter, at englænderen George Fox i 1652 har grundlagt kvækerbevægelsen, møder vi i Danmark på svenskekrigenes tid Jesper Baltzarsen Könecken, der agiterer mod deltagelse i krigen. Kvækerne bliver i Danmark nogle af de første militærnægtere, ligesom de arbejder for samfundsreformer på en række områder. Efter at der i 1875 er blevet stiftet et egentligt kvækersamfund i Danmark, organiserer dette længe før folkekirken og staten et hjælpe- og flygtningearbejde. Kvækerne bliver i 1944 medstiftere af Mellemfolkeligt Samvirke og er ligeledes initiativtagere til flere skoler. Denne bog skildrer hele historien op til coronakrisen, der også rammer det lille trossamfund hårdt.

 • af Niels Kjær
  94,95 - 198,95 kr.

  "Mit Aarhus" er en personlig kærlighedserklæring til Jyllands største by, skrevet af Niels Kjær. Bogen rummer tekster og digte om Aarhus, samlet fra hele hans forfatterskab gennem 45 år.

 • af Niels Kjær
  46,95 - 98,95 kr.

  Fodbold er verdens mest populære sport. Millioner af mennesker spiller selv fodbold. I skolen, hjemme i haven eller i den lokale klub. Andre spiller fodbold-computerspil, fx FIFA-serien, på deres PC eller Playstation. Og endnu flere følger de store kampe på TV og kender alle de store stjerner. Det hele begyndte temmelig småt. I 1900 var fodbold første gang på det olympiske program, men først efter Anden Verdenskrig blev fodbold en virkelig verdensomspændende sport. Fra 1958 (VM) og 1960 (OL) blev det muligt for almindelige mennesker at følge de store turneringer på TV. Denne bog fortæller historien om fodboldens barndom og ungdom. Du vil støde på lande, der ikke findes længere, eller som hedder noget andet i dag. Og du skal høre om de første internationale OL- og VM-turneringer og møde nogle af da-tidens legender. Når du har læst denne bog, vil du være meget klogere på, hvorfor VM i fodbold i dag er verdens vigtigste sportsbegivenhed.

 • - Kvækerne i fortid, nutid og fremtid
  af Niels Kjær
  46,95 - 98,95 kr.

  Talmæssigt har Vennernes Samfund (Kvækerne) aldrig været noget stort trossamfund. Alligevel har de i snart 400 år sat sig spor både i den store verden og i Danmark. Fx blev de engelske og amerikanske kvækeres hjælpearbejde under og efter Anden Verdenskrig i 1947 belønnet med Nobels Fredspris. Ligeledes har kvækere været stiftere eller medstiftere af både Amnesty International, Greenpeace og (i Danmark) Mellemfolkeligt Samvirke. Her fortælles den fascinerende historie om kvækerne i fortid, nutid og fremtid.

 • - POP-OP-POESI
  af Niels Kjær
  58,95 - 98,95 kr.

  "Endnu et skridt" indeholder en række digte, som er skrevet med henblik på at være til stede i det offentlige rum. Enten som udstillingsdigte eller som oplæsningsdigte ved diverse arrangementer. De indgår som en del af den nye lyrik, der popper op lige dér, hvor mennesker færdes. Nemlig på gaden eller på cafeer, biblioteker og museer. Lyrikken har med andre ord taget endnu et skridt for at komme folk i møde.

 • - En introduktion til de japanske digtformer tanka, renga, haibun og haiku med 99 digte
  af Niels Kjær
  58,95 - 97,95 kr.

  "På tværs af Mælkevejen" indeholder korte introduktioner til de klassiske japanske digtformer tanka, renga, haibun og haiku. Hvert afsnit ledsages af en række eksempler på Niels Kjærs egne japonistiske digte. Bogen afsluttes med en fyldig litteraturliste.

 • - 366 haiku af Basho, Chiyo-ni, Buson, Issa og Shiki
  af Niels Kjær
  118,95 - 588,95 kr.

  "Japanske rids" indeholder 366 haiku, ét til hver af årets dage. De 366 haiku er skrevet af Japans mest berømte haikumestre: Basho, Buson, Issa, Shiki og Chiyo-ni. Niels Kjær, som tidligere har udsendt separate bind med Bashos, Busons og Shikis haiku, har udvalgt og oversat de 366 haiku fra japansk.

 • - En kort introduktion
  af Niels Kjær
  19,94 - 78,95 kr.

  "Kvækerne før og nu" giver en kort introduktion til kvækerdommens oprindelse og dens særlige kendetegn og mærkesager. Bogen fortæller også om kvækerne i Danmark og i verden i nutiden. Bogen er forsynet med en litteraturliste og adresser.

 • - En antologi med tekster af H. C. Andersen, Herman Bang, Henrik Pontoppidan og mange flere
  af Niels Kjær
  58,95 - 99,95 kr.

  "Lyø mellem hav og himmel" er en antologi med litterære tekster af H. C. Andersen, Herman Bang, Henrik Pontoppidan og mange flere. Bogen indeholder både romanuddrag, noveller og rejseberetninger.

 • - Udvalgte haiku
  af Niels Kjær
  58,95 - 98,95 kr.

  "Årets hjul" indeholder 58 små øjeblikke, der som brikker i et puslespil tilsammen danner billedet af et år i Danmark.

 • - Notater og tekster fra AARHUS 2017
  af Niels Kjær
  118,95 - 208,95 kr.

  "Mig og kulturhovedstaden" er forfatteren Niels Kjærs' helt personlige dokumentation af AARHUS 2017. Bogen indledes med en række dagbogsnotater over året, hvor Aarhus var europæisk kulturhovedstad. Derefter følger en mini-antologi af tekster, som Kjær i årets løb bidrog med til diverse kulturby-projekter.

 • - Udvalgte digte og gendigtninger 1977-2017
  af Niels Kjær
  118,95 - 208,95 kr.

  "Stilhedens sange" indeholder 25 digte og 25 gendigtninger af Niels Kjær, et lille udvalg af hans mere end 1000 digte fra perioden 1977-2017. Niels Kjær er især kendt for sine oversættelser af japansk og amerikansk lyrik, men han har også udgivet en håndfuld samlinger med egne digte. I "Stilhedens sange" findes digte fra den lille ø, Lyø, og fra byerne Aarhus og København, men også gendigtninger af de store japanske haikumestre og af de amerikanske stjernedigtere Emily Dickinson og Robert Frost. Samlingen kan læses som et eksistentielt vidnesbyrd om flygtighed og evighed i naturens verden og i universet.

 • - 52 digte af Massachusetts-kvartetten Emily Dickinson, Robert Frost, Adelaide Crapsey og Jim Knowles
  af Niels Kjær
  118,95 - 248,95 kr.

  "Elementære digte" indeholder 52 digte af Emily Dickinson, Robert Frost, Adelaide Crapsey og Jim Knowles, der alle har tilknytning til Massachusetts, USA. Digtene er udvalgt og oversat af Niels Kjær, der har et indgående kendskab til amerikansk lyrik og til Massachusetts, som han har besøgt adskillige gange.

 • - En digtkrans tilegnet Aarhus og Pafos, Europas kulturhovedstæder 2017
  af Niels Kjær
  70,95 - 98,95 kr.

  Digtkransen "Dårskabens dialektik" udkommer i anledning af, at Aarhus og Pafos i 2017 sammen har glæden og æren af at være Europas to kulturhovedstæder. I fem urimede sonetter, der er bundet i en krans, kædes de to byers historier og kulturer sammen lige fra bronzealderen til i dag.

 • - En lille bog om kristen mystik
  af Niels Kjær
  58,95 - 98,95 kr.

  Mange mennesker har i det 21. århundrede svært ved at føle sig hjemme i de etablerede trossamfund. Det er helt almindeligt, at søgende mennesker i stedet tager lidt fra alle hylder og kombinerer de forskellige elementer til deres egen private religion. Forfatteren til denne lille bog går en anden vej, idet han har valgt at følge én ganske bestemt teologisk tradition, den kristne mystik, der løber som et spor fra apostlenes dage, frem til nutiden og ind i fremtiden.

 • af Niels Kjær
  70,95 - 119,95 kr.

  "Grundtvig og kvækerne" fortæller den spændende historie om Grundtvigs livslange interesse for George Fox og kvækerne. Grundtvig var kritisk over for visse elementer i kvækerdommen, men betragtede andre elementer som forbilledlige. Den tidlige grundtvigianisme blev således i høj grad formet gennem Grundtvigs møde med den engelske kvækerdom.

 • - Bidrag til en beskrivelse af Langenæs-områdets historie
  af Niels Kjær
  53,95 - 119,95 kr.

  "Fra køkkenmøddinger til højhuse" er den første samlede fremstilling af Århus-bydelen Langenæs' historie. Da bogen udkom første gang i 2010, fik den fine anmeldelse og blev hurtigt udsolgt. I anledning af, at Langenæs Sogn i 2016 har 50 års jubilæum, foreligger bogen nu i en revideret og ajourført anden udgave. "Der er næppe tvivl om, at Niels Kjær med sin forskning har nogle gode pointer..." Kenn Tarbensen i Århus Stifts Årbøger 2010

 • - IK Skovbakken Herrefodbolds første 1000 divisionskampe - og den næste...
  af Niels Kjær & Silas Thaysen Kjær
  28,95 - 143,95 kr.

  "1001 dags eventyr" er fortællingen om IK Skovbakkens fantastiske fodboldhold. I et tilbageblik skildres holdets første 1000 divisionskampe, inden bogens to forfattere kigger fremad mod den næste kamp - og den næste ...

 • - Lærerens bog
  af Niels Kjær, Esther & Tage Hansen
  848,95 kr.

 • af Niels Kjær, Esther & Tage Hansen
  188,95 kr.

  Ny Skriftligt for ottende er et fagligt fokuseret grundmateriale til skriftligt dansk. 4. udgave er en opdatering af tidligere udgaver, hvor faglighed er skærpet yderligere, og tegnsætningsreglerne er ført ajour.

 • af Niels Kjær & Tage Hansen
  183,95 kr.

  Ny Skriftligt for niende er det gammelkendte materiale, men er blevet revideret utallige gange, senest så det følger de nye regler for tegnsætning.

 • - 111 haiku af Basho, Buson, Issa og Shiki
  af Niels Kjær
  118,95 - 358,95 kr.

  Foråret er den årstid, der bedst afspejler, at alt i vores tilværelse er underlagt forandringens love. Efter vinterens kulde og mørke forenes himmel og jord i frugttræernes blomstringstid, men snart flyver blomsterbladene i vinden, og verden ligner igen sig selv."Japansk forår" indeholder 111 haiku af de fire store japanske mestre Basho (1644-1694), Buson (1716-1783), Issa (1763-1827) og Shiki (1866-1902). Et haikudigt forsøger at gøre det umulige, nemlig at fastholde det flygtige øjeblik.

 • - Erindringsdigte fra åens munding
  af Niels Kjær
  168,95 - 293,95 kr.

  Navnet Aarhus betyder "åens munding", og det er netop livet ved åens munding, der i 22 festlige digte skildres i "Mordet på Grauballemanden".Aarhus er et forunderligt sted, hvor alt kan ske, og hvor fortid, nutid og fremtid på magisk vis smelter sammen. På sine vandringer rundt i byen møder digteren Niels Kjær både levende og døde: Vikinger og småborgere bor side om side, og videnskabsmanden Ole Rømer og den unge Grundtvig bidrager på linje med soldater og købmænd, børn og studerenter til livet i nutidens Aarhus.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.