Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvordan møder du et menneske, du ikke kender? Møder du den fremmede med forbehold, mistro eller frygt? Eller med nysgerrighed og interesse i tillid til, at der kommer noget godt ud af mødet? Med afsæt i sin dagligdag som sogne-og indvandrerpræst og sin egen, personlige historie giver Niels Nymann Eriksen et inspirerende indblik i, hvad mødet mellem mennesker kan indebære; og måske endda på en måde, der kan inspirere til mere uforbeholdne møder med den fremmede. Han viser, at det er i mødet med den anden, at du også møder dig selv.
* * * * * Kristeligt Dagblad, 18. december 2020.Det er ikke en gør det selv-bog om tålmodighed. Det er snarere en gør det ikke selv-bog om tålmodighed. Derfor gør den meget ved læseren. Præseten, 27. august 2021At vente på andre er ikke spild af tid. Tværtimod kan den tid, man ikke kan bruge til noget, vise sig at være den mest betydningsfulde. Den, som lærer at vente med tålmodighed, spilder ikke tiden, men lukker evigheden ind i den.Med udgangspunkt i Søren Kierkegaards taler om tålmodighed og egne erfaringer som indvandrerpræst på Vesterbro viser Niels Nymann Eriksen, hvordan livets små og store tålmodighedsprøver kan blive anledningen til fordybelse og fornyelse.
At lære taknemmelighed er en stille revolution, som frigør indre kræfter og åbner os for verden omkring os. Men det kræver opmærksomhed og øvelse, hvis vi skal undgå at taknemmeligheden bliver overfladisk og falsk.Med afsæt i et traditionelt takkeritual udfolder sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen sin forståelse af taknemmelighed som ?bevidsthed om tilværelsens gavekarakter?. Undervejs inddrager han ny taknemmelighedsforskning, skønlitterære eksempler samt egne erfaringer som præst.
At vente på andre er ikke spild af tid. Tværtimod kan den tid, man ikke kan bruge til noget, vise sig at være den mest betydningsfulde. Den, som lærer at vente med tålmodighed, spilder ikke tiden, men lukker evigheden ind i den.Med udgangspunkt i Søren Kierkegaards taler om tålmodighed og egne erfaringer som indvandrerpræst på Vesterbro viser Niels Nymann Eriksen, hvordan livets små og store tålmodighedsprøver kan blive anledningen til fordybelse og fornyelse.
Hvordan taler voksne mennesker med Gud?For mange bliver bøn først en del af tilværelsen i de allermest pressede situationer. Det er denne spontane bøn – bønnen, som man nærmest kan tage sig selv i at bede, der er startpunktet for den vandring, Niels Nymann Eriksen inviterer læseren med på i ”Bønnens vej”. Ifølge Nymann Eriksen handler bøn ikke om kontrol eller om at bemægtige sig verden. Bøn begynder med en smertefuld erkendelse af, at vi ikke har magt over tilværelsen. Men gennem bøn bliver oplevelsen af afmagt forvandlet til en erfaring af frihed. At slå ind på bønnens vej er derfor ikke en genvej til et lettere liv, det er derimod en hjælp til at leve dagliglivet på en mere helhjertet måde.
Hvordan taler voksne mennesker med Gud?For mange bliver bøn først en del af tilværelsen i de allermest pressede situationer. Det er denne spontane bøn – bønnen, som man nærmest kan tage sig selv i at bede, der er startpunktet for den vandring, Niels Nymann Eriksen inviterer læseren med på i Bønnens vej.Ifølge Nymann Eriksen handler bøn ikke om kontrol eller om at bemægtige sig verden. Bøn begynder med en smertefuld erkendelse af, at vi ikke har magt over tilværelsen. Men gennem bøn bliver oplevelsen af afmagt forvandlet til en erfaring af frihed.At slå ind på bønnens vej er derfor ikke en genvej til et lettere liv, det er derimod en hjælp til at leve dagliglivet på en mere helhjertet måde.
At lære taknemmelighed er en stille revolution, som frigør indre kræfter og åbner os for verden omkring os. Men det kræver opmærksomhed og øvelse, hvis vi skal undgå at taknemmeligheden bliver overfladisk og falsk.Med afsæt i et traditionelt takkeritual udfolder sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen sin forståelse af taknemmelighed som ”bevidsthed om tilværelsens gavekarakter”. Undervejs inddrager han ny taknemmelighedsforskning, skønlitterære eksempler samt egne erfaringer som præst.
Since the Kierkegaard Studies Monograph Series (KSMS) was first published in 1997, it has served as the authoritative book series in the field. Starting from 2011 the Kierkegaard Studies Monograph Series will intensify the peer-review process with a new editorial and advisory board. KSMS is published on behalf of the Soren Kierkegaard Research Centre at the University of Copenhagen. KSMS publishes outstanding monographs in all fields of Kierkegaard research. This includes Ph.D. dissertations, Habilitation theses, conference proceedings and single author works by senior scholars. The goal of KSMS is to advance Kierkegaard studies by encouraging top-level scholarship in the field. The editorial and advisory boards are deeply committed to creating a genuinely international forum for publication which integrates the many different traditions of Kierkegaard studies and brings them into a constructive and fruitful dialogue. To this end the series publishes monographs in English and German. Potential authors should consult the Submission guidelines. All submissions will be blindly refereed by established scholars in the field. Only high-quality manuscripts will be accepted for publication. Potential authors should be prepared to make changes to their texts based on the comments received by the referees.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.