Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen Arveret er skrevet som grundlag for undervisningen i arveret på jura-studiet på Aarhus Universitet, men kan med fordel også fungere som opslagsværk for praktikere, der arbejder med arveret. Bogens 8. udgave er en ajourføring af 7.-udgaven, og materialet er udvalgt efter samme principper som forrige udgaver med hovedvægten på de materielle arveretlige regler. Med ægtefællelovens ikrafttræden 1. januar 2018 blev der foretaget konsekvensændringer i arvelovgivningen, som blev indarbejdet i 7.-udgaven, og dette arbejde er videreført i 8.-udgaven.
Med ægtefælleloven, der trådte i kraft 1. januar 2018, har ægtefællerfået klar lovhjemmel til at indgå aftaler om sumsæreje ogsumdeling. Ud fra en umiddelbart betragtning er aftaler omsumsæreje og sumdeling simple og overskuelige for ægtefæller,da en ægtefælles særeje eller delingsformue er fikseret til etbestemt beløb. Imidlertid giver sumsæreje- og sumdelingsaftaleranledning til en del tvivlsspørgsmål både ved aftaleindgåelsen,under ægteskabet og ved ægtefælleskiftet som følge afseparation, skilsmisse eller død.I denne bog, som er en revideret udgave af forfatterens ph.d.-afhandling, behandles disse tvivlsspørgsmål nærmere. Det analysereseksempelvis, om reglerne om reguleringskrav finder anvendelse,når ægtefæller har aftalt sumsæreje eller sumdeling.Forfatteren, Nikolaj Maul Sørensen, er adjunkt ved JuridiskInstitut på Aarhus Universitet med særligt fokus på danskfamilieformueret og dansk arveret. Desuden er Nikolaj medforfattertil 5.-udgaven af »Familieret«.
Med ægtefælleloven, der trådte i kraft 1. januar 2018, har ægtefæller fået klar lovhjemmel til at indgå aftaler om sumsæreje og sumdeling. Ud fra en umiddelbart betragtning er aftaler om sumsæreje og sumdeling simple og overskuelige for ægtefæller, da en ægtefælles særeje eller delingsformue er fikseret til et bestemt beløb. Imidlertid giver sumsæreje- og sumdelingsaftaler anledning til en del tvivlsspørgsmål både ved aftaleindgåelsen, under ægteskabet og ved ægtefælleskiftet som følge af separation, skilsmisse eller død. I denne bog, som er en revideret udgave af forfatterens ph.d.- afhandling, behandles disse tvivlsspørgsmål nærmere. Det analyseres eksempelvis, om reglerne om reguleringskrav finder anvendelse, når ægtefæller har aftalt sumsæreje eller sumdeling.Forfatteren, Nikolaj Maul Sørensen, er adjunkt ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet med særligt fokus på dansk familieformueret og dansk arveret. Desuden er Nikolaj medforfatter til 5.-udgaven af »Familieret«.
Med bogen Familieret har hensigten været at ajourføre undervisningsgrundlaget i faget familieret på universitetsniveau. Denne nye udgave af bogen tager højde for de mange ændringer, der er sket med faget familieret de senere år og indfører læseren i de forskellige retsområder, der berører familieretten. I denne anden udgave er der navnlig indarbejdet den nye ægtefælleskiftelov, nye regler i forældreansvarsloven samt regler om ægteskab mellem to personer af samme køn. Endvidere er bogen ajourført med ny retspraksis, litteratur mv.Der er primært tale om en lærebog, der dog også vil være anvendelig for praktikere. Dels foretages en grundig gennemgang og ajourføring af de centrale familieretlige regler, dels henvises løbende til relevant litteratur og domspraksis.
Med bogen "Familieret" har hensigten været at ajourføre undervisningsgrundlaget i faget familieret på universitetsniveau. Meget er sket siden 2.-udgaven af denne bog. Den nye ægtefællelov er blevet vedtaget og træder i kraft den 1. januar 2018, og bogen er udarbejdet efter de nye regler. Der er desuden sket en række ændringer på forældreansvarslovens område, der har medført ændringer i bogens første kapitler.Der er primært tale om en lærebog, men bogen vil også være anvendelig for praktikere. IndholdsfortegnelseForordFortegnelse over anvendte forkortelserKapitel 1. Retsforholdet mellem forældre og børn - af Caroline AdolphsenKapitel 2. Ægteskabs indgåelse og registrering af partnerskab - af Caroline AdolphsenKapitel 3. Separations- og skilsmissegrundene - af Caroline AdolphsenKapitel 4. Fremgangsmåden ved separation og skilsmisse, vilkår mv. - af Caroline AdolphsenKapitel 5. Ændring af aftaler om vilkår mv. - af Caroline AdolphsenKapitel 6. Familieformueretten og den legale formueordning - af Eva NaurKapitel 7. Særeje og ægtepagter - af Irene NørgaardKapitel 8. Begrænsninger i rådigheden - af Irene NørgaardKapitel 9. Hæftelse for den anden ægtefælles dispositioner mv. - af Irene NørgaardKapitel 10. Gaver og aftaler mellem ægtefæller - af Eva NaurKapitel 11. Formueoverførsler mellem ægtefæller - af Eva NaurKapitel 12. Indledning om skifte - af Irene NørgaardKapitel 13. Skiftets aktiver og passiver - af Irene NørgaardKapitel 14. Den kvantitative deling - af Irene NørgaardKapitel 15. Den kvalitative fordeling af aktiver - af Irene NørgaardKapitel 16. Rettigheder, som er uoverdragelige - af Irene NørgaardKapitel 17. Beløb i henhold til ægtefællelovens §§ 41 og 42 - af Caroline AdolphsenKapitel 18. Ugifte parforhold - af Eva NaurDomsregisterLovregisterStikordsregister
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.