Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sven, Ejnar, Lisbeth og Kirsten synes, det er på tide, at Skorpionklubben finder sig en sag at opklare. Da de hører, at Lailas storesøster Susanne er med i live-shows og er prostitueret, synes de, det kunne være spændende at lave et interview med hende. Men da de fire venner kommer op til Susannes lejlighed i Rådhusstræde, står døren på klem. De går forsigtigt indenfor, og der finder de Susanne. Myrdet!\"Skorpionklubben\" er en bogserie om vennerne Sven, Kirsten, Ejnar og Lisbet, der i deres detektivklub går sammen om at opklare det ene mysterium efter det andet.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Da han nåede frem til sin indiskutable kendingsmelodi ’My Way’, knækkede hans stemme over et par gange, men sangen blev sunget igennem, med al den patosfyldte frasering, som nummeret lægger op til. Ronald Reagan og flere andre måtte viske en tåre væk. Som koncertens sidste nummer sang Frank ’Angel Eyes’ – med et enkelt spotlight lysende ned på sig.Da sangen var næsten slut tændte han en cigaret, lod røgen bølge op i projektørlyset, sang derefter sidste verselinje: ’Undskyld mig mens jeg ... forsvinder ...’ og gik ud i mørket."Frank Sinatra var en af USA’s mest legendariske sangere. Ole Lindboe fortæller om ’Old Blue Eyes’ og hans spektakulære liv, der startede i Little Italy-kvarteret i New York, hvor han som barn af en irsk og en italiensk indvandrer stiftede bekendtskab med alverdens forskellige typer. Bogen beskriver Sinatras strålende karriere som sanger, hans mindre heldige filmoptrædener og de mafiaforbindelser, han aldrig helt formåede at slippe.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"I juni 1977 er Elvis for sidste gang på scenen. Med et show, der nødtørftigt holdes oppe af rutine, et professionelt band – og publikums overbærenhed med en falmende stjerne.Elvis må have et papir frem for at huske teksten til My Way. Da han skal synge sit gamle hit "Are you lonesome Tonight", holder han pludselig en pause og siger ud til det forbavsende publikum ... "Jamen jeg er selv ensom ... forstår I". Og alle ler, som havde han fortalt en vits.Seks uger senere falder han død om på sit badeværelse, alene."Elvis Presley er en af musikhistoriens største stjerner og samtidig en af de mest tragiske. Ole Lindboes bog fortæller om Elvis’ karriere fra den begyndelse, der altid er svær, når man præsenterer folk for noget helt nyt, over den flammende opstigning, hvor han blev et ikon for en hel generation, og til den sørgelige nedtur, der fulgte succesen.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Om aftenen blev ambulancen kaldt ud til Highway 466. En sølvfarvet Porsche 550 Spyder var kørt galt, og dens fører dræbt på stedet.Kørerens lyseblå cowboybukser og hans hvide T-shirt var smurt ind i blod og ambulancefolkene kunne intet stille op med den knuste krop. Den sølvfarvede Porsche var totalt krøllet sammen. Chaufføren – den kun 24-årige filmstjerne James Dean – havde udover sine mange alvorlige kvæstelser brækket nakken, og var øjeblikkeligt blevet dræbt."James Deans død var lige så hurtig og dramatisk som hans liv. Den fandenivoldske skuespiller blev hurtigt et ikon verden over, selvom hans karriere blev alt for kort. I det øjeblik, han kørte galt, genopstod han som en myte, der aldrig vil dø. "James Dean. En amerikansk teenager" fortæller om James Deans liv helt fra dets start og op til timerne før hans tragiske død.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Den kigges på, klaskes, kildes, kæles for, udi det monomane. Man(d) griber instinktivt efter den, med en begejstring, der synes uopslidelig.Den kuplede form er indiskutabel klassisk. Dens blødt hvælvede formgivning er en konkret appetitvækker, og den er starten på en dagdrømmefantasi, som synes uden grænser."Ole Lindboe fortæller om bagdelen, som den er blevet skildret gennem kulturhistorien og den erotiske historie. Han beskriver dens optræden i klassisk kunst såvel som moderne erotik og humor og diskuterer, hvorfor ideen om den perfekte bagdel har skiftet mål og form i årenes løb."Bagklog" er skrevet i 1990 ud fra datidens kvindesyn og med datidens sprogbrug. Eventuelt sexistisk eller stødende indhold reflekterer ikke forlagets holdninger.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Sylvester er – som menneske og maler – en alvorlig spasmager. Han fortæller med sine billeder historier, som kalder på både gru og glæde, og på en hel masse andre følelser midt imellem. Han forskrækker og underholder. Han vækker til eftertanke – og gør det indimellem så umærkeligt, at man først lang tid efter opdager, hvad der er på færde i hans billeder."Leif Sylvester (f. 1940) er en vaskeægte tusindkunstner. Ole Lindboe tegner et portræt af ham som maler, af hans symbolske og realistiske univers, humoren, der sniger sig ind i billedernes alvor, og de mærkelige sammensatte væsner, der fortæller historier på hans billeder.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Kernepunktet er naturligvis den seksuelle fascination, og spørgsmålet om, hvem der skal forføre hvem og selvsagt hvem, der siden skal have overtaget.Enhver mand føler sig naturligvis fristet af sådanne kvinder, men er i samme grad angst for sin egen fortabelse, for at miste herredømmet over situationen. Mænd vil nok forføres, men de vil ikke miste kontrollen over den erotiske akt.Men lad os gå tilbage i historien for at se på nogle skrækindjagende eksempler på magtfulde kvinder, som samtidig var grufulde herskerinder."Litteraturhistorien, filmhistorien og da også den virkelige historie er fyldt med eksempler på kvindetypen femme fatale. Den sorte enke, der dræber sine elskere efter parringen, kvinden, der kan bruge sin seksualitet til at lokke manden i uføre og bevare en ubrydelig magt over ham. Ole Lindboe undersøger udviklingen og optrædenen af forskellige typer femme fatale i bøger, tegneserier, film og andre skildringer gennem historien."Frække kvinder" udkom i 1991 og indeholder sprogbrug, der kan virke stødende på den moderne læser. Bogen repræsenterer ikke forlagets holdninger.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Det drejer sig om en særlig ’mis’, med så mange kælenavne, at den nødvendigvis må være højt elsket. Mere prosaisk kaldes den også en kusse, og så ved vi jo alle, at det drejer sig om kvindens, nåh jah, kønsorgan. Dette sidste ord er bestemt mindre poetisk end det første."Ole Lindboes bog er en humoristisk gennemgang af kvindens kønsorganers – eller hvad man nu ellers har lyst til at kalde dem – plads i kulturhistorien og en beskrivelse af skildringer og opfattelser af dem hos både mænd og kvinder gennem tiden.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
De hårdkogte krimier, som så dagens lys for første gang i USA i mellemkrigstiden, har aldrig mistet deres glans. De barske romanhelte og de villige blondiner, som Dashiell Hammett og Raymond Chandler opfandt i første halvdel af 1900-tallet, er sidenhen genopstået i nye afskygninger i et væld af bøger hos nyere forfattere. Ole Lindboe gennemgår den hårdkogte krimis elementer og særlige kendetegn og genrens historie i bøger såvel som film.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Elvis Presleys entré i det kulturelle liv skete som en tornado. Lad os skrue tiden tilbage til 1956, hvor det for alvor bryder løs. Det er præcis i de år, hvor fjernsynet slår igennem i USA."Elvis Presley, kongen af rock and roll, har intet sidestykke i musikhistorien. Han er ikke kun kendt for sin musik og sin karakteristiske stemme. Der er også opstået et væld af myter omkring ham, blandt andet at han slet ikke er død. Ole Lindboe fører os igennem "kongens" liv, hans karriere og forsøger at udpensle, hvorfor Elvis stadig er så unik og populær.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
Ole Lindboe ser nærmere på nogle af historiens mest berygtede seriemordere og politiets forsøg på at fange dem og standse deres ugerninger. Bogen undersøger også seriemordernes psykologi, deres historie og de ting, mange af dem har til fælles. Hvilke fællestræk findes der, og hvordan finder man frem til en mulig seriemorder, inden det er for sent?Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
"Der går et brunt spøgelse gennem Europa i disse år. Det kalder sig nationalsocialisme eller nazisme, og det bygger på det ideologiske tænkegods, som Adolf Hitler formulerede og senere førte ud i praksis. Med en verdenskrig til følge."Ole Lindboe ser nærmere på de nynazistiske tendenser, der opstod i Danmark og resten af Europa omkring årtusindeskiftet. Nogle kom til udtryk i negligeren eller fornægtelse af nazisternes forbrydelser under anden verdenskrig. Andre kom til udtryk ved vold og diskrimination mod indvandrere, jøder og folk med anden etnisk oprindelse end flertallet.Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.